Opholdsstuen

Opgavebeskrivelse

Tag en fiktiv person fra en af dine egne historier (eller find på en ny) og beskriv opholdsstuen i hans/hendes hus, lejlighed eller anden bopæl. Beskriv stedets vigtigste detaljer. Brug flere sanseindtryk end kun synet, fx lugte og lyde. Lad omgivelserne vise hvem der bor der. Husk eventuelt at benytte en eller flere af de teknikker som du har lært i andre skriveøvelser.

Den stue mange træder ind i her, er fysisk trang. Vinkelstuen er vanskabt, det er som om knækket i vinklen er lavet hurtigt, fordi der skulle være plads til et rum mere på den anden side af væggen. Væggene er henholdsvis malet i hvide og matte gule farver på hver deres. Der er tre vinduer, hvoraf kun det ene kan åbnes. Væggene er fyldt med billeder, ikke af mennesker men smukt tegnede jagtmotiver og hunde. Udover billederne står der propfyldte reoler med bøger i to-tre lag, så mange der knapt er plads til at støvet kan lægge sig. I reolerne står der noget for næsten enhver smag. Der er lige fra kogebøger, lexika, ordbøger, fagbøger, filosofi, hundetræning, jagt, thriller, gyser, historie, eventyr, biografier, sci-fi, politik, fantasy, tegneserier, humør, have, astronomi til lidt romantik. MusikCD’erne ligger i lag, de spænder meget vidt. Klassisk, opera, jazz, blues, swing, rock, instrumental, afspænding, folk, disco og pop. De få steder på reolerne, hvor der er levnet en smule plads står nipstingene. Resten af møblerne er et sammensurium, nogle antikke andre bare slidte men stadig brugbare. Spisebordet er et cafébord med marmorplade og fire caféstole. I den gamle velholdte lædersofa, ligger en af hundene på et tæppe og slænger sig. Sofabordet er stort og kvadratisk med en granitplade i midten. Hylden under sofabordet, har næsten forstoppelse af videnskabelige magasiner om alt muligt. Klapkasser og klodskasser er stablet ind under et andet spisebord, fyldt med endnu flere bøger, julepynt, elektriske tog, elektroniske dimser til Pc’erne, stereoanlægget, Tv’et plus det løse. Det er jo ikke til at vide, hvornår man mangler en dims. Karlekammerskabet, overflødighedshornet med hundeting.

Loftet er et underligt lamineret træloft, hvor små halogenlamper hænger på skinner. Lamperne enten blænder eller giver for lidt lys, alt efter hvordan de vender.

Der på én gang både lugter af hunde, røg og mados, men også af blomster eller nyfalden regn når vinduet er åbent. Heldigvis stinker der ikke af bilos men desværre af og til af fisk, som var det en fiskerihavn på en meget varm sommerdag. De hvide metalpersienner foran ruderne lader lyset trænge ind, af de ofte nypudsede vinduer. Der skal jo spares på både strøm og varme.

Det kan godt være stuen er fysisk trang, men der er masser af hjerterum. Sådan er det at mase to hjem ind i ét, når man flytter sammen og ikke nænner at bare kassere hinandens mange minder.

Skriv kommentar

Besvarelsen Det trange rum? er publiceret 04/06-2010 09:26 af Lise Eva Kramer (Lille spejl) under skriveøvelsen Opholdsstuen.
Version 1 - 04/06-2010 09:26
Besvarelsen er på 403 ord og lix-tallet er 38.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.