Inspirationsøvelse #3

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 3 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 3 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 3 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Der var dobbeltdøre ind til rummet. På begge sider af luftslusen. Bag det andet sæt dobbeltdøre var der en dekontaminationsbruser. Enhver mulighed for udtrængende bakterie var udelukket. Rummet hvor forskergruppen arbejdet havde en svag undertryk. Herinde befandt sig nogle af verdens farligste bakterie. Døden for enhver der måtte indånde det. Samtlige forsker havde beskyttelsesdragter på når de var derinde. Hver med sin egen iltflaske.
Pelle Lund var nu alene denne dag. Det var Grundlovsdag i Danmark, hvilken betød at alle var udenfor, enten på terrassen eller i skoven med grill og picnic. Han var nu ligeglad. Han havde en mission. Det måtte ikke fejle.
Skruetrækker lå tungt i hans hånd og de handskerne gjorde arbejdet med at få bakset de otte skrue af besværligt. Til sidst kunne han fjerne gitteret over luftkanalen. Denne kanal suget luft fra rummet ud til et filtreringsanlæg, hvor luften blev renset, hvorefter det blev pumpet tilbage. Et lukket kredsløb.

Fyret på gråt papir, sagde danskerne.

Som om han var en gadefejer eller kontorassistent. Bare ud. ”Tag et par dage for at lukke din forskning ned,” havde chefen sagt. ”Jeg ser gerne at du aflevere nøgle og adgangskortet sidst i næste uge. Jeg er ked af det Pelle, men jeg har ikke kunne få flere bevillinger igennem for dig.”

Idioter.

Vidste de ikke at han stod overfor det store gennembrud? Nobelpris. Evige berømmelse? Et halvt år mere, så ville han kunne publicere. De videnskabelige blade ville gå i selvsving. Dette var ”front-page stuff”.

Og nu var det så slut.

Det ville tage år for at komme så vidt igen, hvis han skulle starte forfra. Hvor skulle han få bevillingerne fra? Han ville ende bagerst i køen ved samtlige andre institutter. Ydmyget, ville han skulle stå med hatten i hånden og være tvunget til at tigge om penge.

Nej! Nej, Fandme nej! Og atter Nej!

Han ville tage sin hævn her og nu. Han placeret den åben petriskål så langt inde i luftkanalen som han kunne og skruet gitteret fast igen.
Ud gennem dekontaminationsbruseren. Af med dragter og videre gennem luftslusen. Nu var han udenfor. Han gik over til administrationsbygningen og smed hans nøgler og adgangskort gennem brevsprækken på chefens kontor. Derefter kørte han hjem til Sverige. Han smilte hele vejen. I morgen var dagen hvor de lavet den store forårsrengøring af luftkanalerne. Da ville hele systemet var slukket og åben til den frie luft.
Tilfældige ord: forskergruppe, forårsrengøring, luftkanal

Skriv kommentar

Besvarelsen Forårsluften er publiceret 18/06-2010 12:54 af Carsten Breuning (carstenb) under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #3.
Version 1 - 18/06-2010 12:54
Besvarelsen er på 398 ord og lix-tallet er 28.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

14 år siden
#1 mayahoumann
Rigtig spændene lille historie, hvor du fint beskriver Pelle's vrede og hævntørst.

Du har dog et lille problem med udsagnsord: Rummet hvor forskergruppen arbejdet: arbejdede

ser gerne at du aflevere nøgler: afleverer

han placeret den åbne petriskål: placerede.

Et lille fif, jeg fik af min dansklærer i sin tid: hvis du skal skrive i nutid, så erstat udsagsordet med ordet: SE - skal det være SER skal der R på til sidst i udsagnsordet. f.eks. Jeg høre at du skal etc. sæt se ind: jeg se at du skal - nej vel - jeg SER at du skal - altså : jeg høreR at du skal.

Men der er jo småting - fint fortalt.
14 år siden
14 år siden
#2 Kiksekage
Hej!
Jeg siger det samme som mayahoumann. Endelserne er helt forkerte nogle steder, og det er ret trist, hvis det er en ellers fin historie - og det er det da også.
Men alle de endelsesfejl forvirrer mig en del, og gør læsningen besværlig.
Men ellers fint fortalt.

Emma.
14 år siden
14 år siden
#3 Pia Hansen
Hej Carsten

Du har brugt ordene.
Med de ret få ord, der ellers er til rådighed, får du fortalt om, om hvor galt det går, når en forsker er vred over at blive fyret.
Uha da, for en hævn, han tager.
Den lille historie er sådan set afrundet, men jeg kunne også forestille mig en efterfølger om hvad der videre sker, når folk indånder den fæle luft etc.
Ja, der er mange sprogfejl, og nu ved jeg jo, det er fordi du egentlig er engelsksproget. En korrekturlæser kan klare det, men jeg kan da godt forstå man ikke lige hiver fat i sådan en, fordi man morer sig med at besvare en skriveøvelse.
Men det betyder jo noget for en del læsere, og gør teksten mere flydende.
Måske kunne selve den sproglige afpudsning også trænge til omsorg?
Ikke en dyb, fantastisk tekst, men underholdende, gysende og sammenhængende :-)

Pia H
14 år siden
13 år siden
#4 Ditte Kunkel Klitmøller
Mm, god historie.... Men jeg synes, det er rigtig synd med alle de stavefejl/slåfejl. Det gør dit værk meget besværligt at læse.
13 år siden
13 år siden
#5 Graziellen
God historie om en mand der føler at han bliver pillet ned fra de napolionske højder, hvor han mener at han hører hjemme.

Da andre har påpeget dine små grammatiske fejl og årsagen dertil, er der ingen grund til at jeg kommer ind på dem.

Jeg kan godt lide at du har opbygget historien på den måde og at du har hans udtalelser stående alene i små afsnit.

Desværre rækker min tekniske forståelse ikke til helt at fatte slutningen, jeg er usikker på om det kun bliver de ansatte der bliver ramt eller om det blæser ud over det ganske land.

Ellers en meget god fremstilling af en indædt frustreret mand.
13 år siden