Inspirationsøvelse #3

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 3 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 3 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 3 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

I takt med solens langsomme rejse over himmelvæggen, vågner insekterne i naturen, Jens Lenkár går på arbejde, en hurtig lunten ned ad trapperne, hen til bilen, ind i bilen, start bilen, bak bilen og videre ud til andre rutiner,rutiner som høre sig under det at være en chefsassistent, indtil klokken bliver 4 og pengenes prioritet falder en tak ned, og Jens kan se op på himlen og hengive sig til en drøm hvor solen vil skinne.
Hjem, stir ind i en kasse, og fundere over livets små hændelser; skal jeg købe en ny bil? Skal jeg bede min chef om en lønforhøjelse?
Jens bestemmer sig ikke i dag, men ligger sig traditionen tro ind i sengen og stirre en enkelt gang på fluerne der er fangede i den store ovale glas lampe der pryder det ellers totalt forladte loft.
En ny kop kaffe og en ny dag, Jens tager jakken på før han igen lunter ned ad trappen.
Chefen roser Jens for hans punktlighed, Jens summer lidt før han igen vender næsen mod glasset.
En ordre i hus, og et klap på Jens's skulder.
En ny sitcom er begyndt og Jens kan se kendte menneske kæmpe som en form for underholdning, de skal fjerne kugler fra en glas plade, mens de har bind for øjnene, de smiler og sender halvkomiske kommentar til værten, før de vender ansigtet mod glasset og kæmper mod tiden.

Jens kaster blikket ned over de luksuriøse hotel der pryder gadebilledet overfor hans lejlighed.
Karriererjægere i fine habitter går ind og ud det meste af dagen, i dag ser Jens en mand binde sit slips og lyne op i hans bukser, før han hopper ind i en fin mercedes.

Jens ligger sig igen i sengen og ser fluernes kamp for at komme ud af glasset. De larmer og brokker sig samler sig i små grupperinger før de falder til ro og går hver til sit, også igen larmer og brokker sig, de har stadig ikke fundet en vej ud af glasset.
Den nat sover Jens ikke, han tænker, og han tænker ikke over livets små hændelser som han gjorde forleden. Jens tænker. Og pludselig slår lynet ned, Jens ligger lamslået i sengen mens den ovale lampe der hænger i loften sprænger i tusind skarpe glas stumper, stumper der hagler ned over den nu livløse Jens, mens blodsdråber dukker frem som røde regndråber på hans ansigt.
Tilfældige ord: chefsassistent, blodsdråbe, karrierejæger

Skriv kommentar

Besvarelsen Jens Lénkar er publiceret 19/06-2010 22:40 af Zeberdee under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #3.
Version 1 - 19/06-2010 22:40
Besvarelsen er på 400 ord og lix-tallet er 39.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

10 år siden
#1 N Munjas
Du har en fed skrivestil, og får brugt dine 3 ord flot. Kan godt lide det billede du giver af nutidens travle og måske lidt for rutineprægede samfund.

/NM/
10 år siden
10 år siden
#2 Ditte Kunkel Klitmøller
Fedt skrevet, der var nogle slåfejl hist og her, men rigtig god beskrivelse af hverdagens trivielle verden. Dog forstod jeg ikke rigtig slutningen?? Synes slet ikke, det passede ind... medmindre at grunden til, at Jens døde, var FORDI han begyndte at tænke?? Mm... finurligt. Helt klart en historie med stof til eftertanke.
10 år siden
10 år siden
#3 Zeberdee
Hej og tak for kommentarene, jeg beklager slåfejlene. Grammatik og stavning er ikke en af mine stærke sider.

Slutning går ud på at Jens idet han opnår en nyt lag af hans bevidsthed(begynder at tænke) bliver dræbt. Jeg håbede på at folk vil læse det som om at samfundet ikke vil have at folk begynder at tænke(hvorfor det er sådan er et andet spørgsmål).
10 år siden