Inspirationsøvelse #3

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 3 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 3 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 3 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Pengene var udstedt til en forskergruppe på tre kemistuderende fra universitetet i Uppsala. Kemifaget der de sidste tredive år havde nærmet sig den uundgåelighed, det i sin inderste natur medførte, nemlig en tredjegradsfragmentering, havde mere end noget andet fag brug for netop økonomisk støtte.
Gruppen bestod af tre unge studerende. Den ene var spinkelt bygget, havde smalle skuldre og gik altid i en ternet skjorte mens han bar sine briller med naturlighed; den anden var større og tungere, men ligeledes ternet fra livet og op, behåret i ansigtet og med fedtede briller, der fra den rigtige vinkel syntes at forstørre hans øjne sådan, at han kunne minde om den største af hundene i fyrretræet. Den tredje var ikke andet end en lattermild karrierefugl, og uden ham kunne man synes, at repræsentanterne for det svenske kemi-departement virkede utiltalende.
Dagen efter offentliggørelsen af det anerkendte forskerlegat, brølede forsiden på 'Aftonbladet' "Karrierejæger jager latterfugl og nobelpris". Der var røre i gaderne og folk stimledes sammen i gadebilledet for at se den tredje forsker, der nydeligt poserede under overskriften. I artiklen var der stærke protester der gjorde op med den ellers samaritanske hensigt - "at skabe en latterfugl, der kunne lede alle verdens væsener imod en lysere og lettere virkelighed." Det lignede oraklets svar på den krise enhver verdensborger befandt sig i, nemlig genskabelse af den tabte harmoni i naturen, men som Aftonbladet med rette spurgte, hvad var så denne Latterfugl for en, hvordan så den ud og med hvilke grundstoffer forventede man at kunne forvandle vin til vand?
Der måtte selvfølgelig gå en rum tid, før et gensyn kunne opstå, men tiden passerede som den plejer, og en dag stod der i Aftonbladet "at man tilsyneladende havde fundet en løsning." Desværre var de ternede forskere kommet alvorligt til skade ved de afgørende forsøg i fremkaldelsen af Lattermiraklet, men man var enige om at succeskriteriet stod klart. I artiklen udtalte den tredje og tilsyneladende altafgørende forsker sig således: "Det har vist sig at alt hvad der skal til, er en blanding af grundstoffet TUGLFLATER (t~u+lfla-tët) og KOMMUNIKATION". Aftonbladet viser sig imidlertid ikke imponerede. Dog har Obama i forbindelse med The Laughing Air Force One genoptaget sit evindelige motto "Yes, we can!" og nobelprisen syntes da også at være hjemme nævnes det forskellige andre steder.
Tilfældige ord: forskergruppe, latterfugl, karrierejæger

Skriv kommentar

Besvarelsen Latterfuglen til tjeneste er publiceret 20/06-2010 13:02 af Thomas Glud (gambi) under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #3.
Version 1 - 20/06-2010 13:02
Besvarelsen er på 380 ord og lix-tallet er 51.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

9 år siden
#1 Frank Colding
Hej Gambi

Måske er jeg selv med til at forvandle vin til vand ved at kommentere din skriveøvelse. Måske er det simpelthen anmelderens lod. (Med mindre man anvender TUFGFLATER?)

Jeg blev nysgerrig, selv om teksten lige først forekom mig at være det rene vrøvl.

TUGFLATER er en ombytning af bogstaverne i LATTERFUGL men koden i lydskriften i parantes kan jeg desværre ikke knække. Måske har jeg bare ikke tilstrækkelig forstand på lydskrift.

Der er tre "brødre", eller "kongesønner", lige som i eventyrene. De er alle "kemikere", men jeg oversætter dem alligevel til litteraturstuderende, anmeldere eller kritikere. De to ternede forstår at analysere. Den første på en naturlig måde. Den anden overanalysere. Den der skal give analyserne liv og humor er den tredie, og det er også disse kvaliteter, der skal bære karrieren fremad (og ambitionerne er høje, men når en jumbojet kan flyve, så kan en karrierefugl vel også).

Analysens skalpel og humor er en vanskelig kombination. Man kommer let til at såre eller bliver misforstået. Alle tre er dog enige om målet: at berige analysen med liv, farve og humor.

Om der skulle være nogen hjertets lune og bevingethed over nærværende analyse, må andre dømme. Så lad dette være en opfordring til folk, der skriver tekster om folk, der skriver tekster.

Man kan selvfølgelig også nøjes med at give et passende antal stjerner til nærværende kommentar.

Gambi, jeg synes, at det er en god tekst, du har skrevet. Men jeg er ikke sikker på, at jeg ville have brugt tid på den, hvis ikke jeg kendte dig og havde kommunikeret en del med dig. Netop: Kommunikation er vigtig.

Vh
Frank
9 år siden