Inspirationsøvelse #3

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 3 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 3 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 3 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Den havde ikke noget langt liv foran sig. Det vidste den godt, men det var også okay. Den forstod godt, at menneskene brugte den og tværede de sidste dele af den ud. Det var helt okay. For den havde nemlig en plan. En ond plan. Sammen med sin familie havde den fået brygget noget farligt sammen. Dødsens farligt. Få mennesker, såkaldte forskergrupper, havde allerede opdaget deres plan, men ingen hørte deres kalden. Ingen kunne lade den være. Var fladpanderne først svømmet ud på det dybe, ville de synke dybere og dybere i misbrugets dyb. Og i havets dyb er der helt lydløst, som der stod på gajol-pakkerne.

Den havde egentligt tit tænkt på, at det ville være bedre at være en gajol. Tænk sig; de blev aldrig spyttet ud. De blev ikke kastet ned på jorden, og derefter trampet på. Den skulede over til gajolerne, men ak - der var ingenting at gøre. De glitrende blå æsker rakte tungen ud, men heller ikke det kunne den gøre noget imod. Den kunne faktisk kun lige ane deres tunge, for den var fanget inde i pakken, hvor der kun var en lille rude at kigge ud af. Det var i det mindste bedre end Prince. De havde ingen ruder overhovedet. Men ak, den var dog stadig en cigaret. Men i det mindste en cigaret med en plan. En sindsyg farlig plan. Dens køber ville fortryde det lige til sin snarlige død. De ville infiltrere hendes luftkanal og forpeste hendes lunger. Den lo højt med sine brødre.

Klokken over den lille butiksdør ringede.
- Hej.
- Hej. Hvad kan jeg hjælpe med?
- En pakke blå gajoler og en pakke cigaretter.
- Ja, så gerne. Ellers andet?
- Nej tak.
- Det bliver 51 en halv.
- Ja.
- Tak.
- Selv tak. Hej hej.
- Hej.

Hun tog en gajol i munden og satte i løb hen ad gaden.
- Fuck, jeg når det aldrig, tænkte hun, og så at der var to minutter til hun skulle møde. Distræt tog hun cigaretpakken op fra lommen.
- Ej for helvede! Cecil! udbrød hun. Hun smed cigaretpakken i skraldespanden.
Tilfældige ord: tobakshandler, luftkanal, forskergruppe

Skriv kommentar

Besvarelsen Kulilte, blåsyre og nikotin er publiceret 21/06-2010 16:09 af Christian Martin (ChristianB) under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #3.
Version 1 - 21/06-2010 16:09
Besvarelsen er på 355 ord og lix-tallet er 21.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

13 år siden
#1 N Munjas
God besvarelse!
Dog er mit råd, at du nok bør passe på med at lave din indledning for lang.
Der går lidt for lang tid før man sættes ind i den egentlige handling og forstår hvem "den" er.

Ellers en fed beskrivelse hvor man i helhed, tydeligt sættes ind i de stakkels billige cigaretters sted.
God slutning :)

Mvh. Munjas.
13 år siden