Hemmeligheder

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort fiktiv historie om en person som holder på en hemmelighed - fx værende sorg, had, glæde eller forelskelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje. Du skal så vidt muligt prøve at benytte dig at teknikken "show, don't tell" - "sig det ikke, vis det". Teknikken går i sin enkelthed ud på at give læseren en oplevelse af historien gennem en persons gøren og laden, handlinger, kropssprog, ord, dialog, tanker, sanser og følelser - i modsætning til forfatterens egne redegørelser, beskrivelser og opsummeringer. Dog er det vigtigt at benytte teknikken med omtanke, netop fordi det er relativt tidskrævende at skulle vise i stedet for at fortælle.

Alle mennesker havde stirret. Gloet. Jeg var sneget mig om til herreafdelingen så de ikke længere kunne se mig, mens jeg spejde efter nogen - i mit hovede var det min mor, de kunne tro hvad de ville.
Jeg er flov. Det er som om de alle sammen ved det, men det må de ikke. Ingen skal nogensinde have det at vide. Jeg sidder på midten af min seng, med de samlede ben hængene ud over kanten. Mine fødder tripper på gulvet, af en eller anden grund er de bare. Jeg kigger på mine bukser. De er ikke G-star, de er fra den lokale genbrugsbutik.
Klokken må være omkring er 17.30 - min mor smækker med døren. Hun har et arbejde, hun klarer sig selv. Det er fint nok, hendes bukser er heller ikke fra G-star. Lige nu er de orange, det ved jeg. Måske skal jeg lave mad. Hun vil slå, fordi jeg ikke har vasket gulvet, eller fordi jeg ikke har sat min skoletaske på plads. Måske med en bøjle, det gør mere ondt end med hænderne. Men nu har jeg en hemmelighed, jeg ved mere end hende. Jeg har noget der vil hjælpe mig i morgen i skolen.
Jeg skal have dansk i morgen. Min lærer har langt, lyst hår. Det er længere end mors, og det ser blødt ud. Hun har nogen gange en pæn kjole på, og jeg kan dufte at hun har en parfume. Jeg ved, at hun har en mand, og et lille barn. Måske er det en pige, ligesom mig. En lille pige der har en mor der går i kjole, og en far der måske også er lærer. I aften skal de garanteret lave mad sammen. Måske skal de have vaniljeis med jordbær til dessert.
Mine bukser har et hul på knæet.

Skriv kommentar

Besvarelsen Et hul . . er publiceret 28/06-2010 17:46 af velourrotten under skriveøvelsen Hemmeligheder.
Version 1 - 28/06-2010 17:46
Besvarelsen er på 302 ord og lix-tallet er 18.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 måneder, 3 dage siden
#1 Cranker
Godt at høre om
11 måneder, 3 dage siden