Der var engang

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie med valgfrit tema. Historien skal påbegyndes og afsluttes med samme sætning, og sætningen skal have en vis relation/funktion til historiens indhold. Øvelsen går ud på at få sætningen til at ændre mening i løbet af historien - og forudsætter naturligvis en vis portion opfindsomhed. "Der var engang..." må ikke benyttes i sætningen - du skal selv være lidt kreativ.

Kun havets brusen kunne hun høre. Byen var utroligt stille i dag. Urets store viser pegede på ked og den lille på somhed. Butikken var tom og havde været det hele dagen.
Hun var næsten færdig med sit sudukohæfte, da hun hørte den lille klokke over butiksdøren. Men det var jo Karsten og Lone! Og efter alt at dømme var Lone vidst gravid igen. Svigerdatteren tørrede sveden væk fra sit ansigt, da hun trådte ind i butikken. Hun lod sin mand, Karsten gå forrest. De måtte have frygteligt travlt, for Karsten havde fortalt, at han var startet på sit nye arbejde, og der skulle vist være en del at lave. Siden hun var flyttet til Løkken, var det ikke meget, hun så til sin søn og svigerdatter. De boede godt nok også i den anden ende af landet, så hun var trods alt glad nok for at de viste sig engang imellem. Men de kunne nu godt ringe noget oftere, men pyt, for hvad gjorde det, når nu bare de kom engang imellem. Og så i dag - på helt uanmeldt besøg. Deres barn var ikke med dem, så hun måtte være løbet i forvejen og have købt sig en is. Hun var trods alt også snart syv år. Ja tænk sig, som tiden dog gik, mens hun bare arbejdede her i Røde Kors butikken.
Karsten og Lone nærmede sig hende med hastige skridt. Karsten smilede et anstrengt smil, men hun kunne godt se, at der var noget galt. Lones ansigt var ikke dækket af sved, men af tårer. Det første den gamle dame hørte sin søn sige var ordene, hun ikke ville høre. Så hun hørte det ikke, hun hørte det ikke! Hun hørte ikke om hvordan pigen var blevet kørt ned. Hun hørte det ikke. Hun ville ikke høre. Så hun hørte intet. Kun havets brusen kunne hun høre.

Skriv kommentar

Besvarelsen Løkken er publiceret 08/07-2010 22:43 af Christian Martin (ChristianB) under skriveøvelsen Der var engang.
Version 1 - 08/07-2010 22:43
Besvarelsen er på 311 ord og lix-tallet er 22.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

12 år siden
#1 Pia Hansen
Hej Christian

Rigtig god historie.
Sætningen ændrer absolut indhold, så konkurrencebetingelserne er opfyldt.
Jeg synes du skulle have givet pigen et navn. En bedstemor tænker ikke "deres barn" om sit barnebarn. Så er det i hvert fald sin helt egen historie værd ...
Du får ellers fortalt meget med de få ord, der er til rådighed.
Skrækkelig slutning.

Pia H
12 år siden
12 år siden
#2 Christian Martin (ChristianB)
Hej Pia og tak fordi du har gidet at kommentere min tekst!
Jeg giver dig ret - jeg skulle selvfølgelig have givet pigen et navn. Jeg ved ikke hvorfor, jeg ikke lige tænkte over det?
12 år siden
12 år siden
#3 Christian Martin (ChristianB)
Måske havde teksten været bedre, hvis jeg havde skrevet: "Kun havets brusen trængte ind." som start og slutning. Slutningen kan sagtens læses med den sætning, og starten kunne ændres lidt:
"Kun havets brusen trængte ind. Ellers var butikken helt stille, for der havde ikke været nogle kunder i dag." eller noget i den stil.
12 år siden