Inspirationsøvelse #3

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 3 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 3 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 3 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

6.45, så varede det ikke længe før én kom og skiftede hans tæpper, samt de oftest gennemblødte underbukser, hvis størrelse let kunne forveksles med ski-underbukser. Han korsede sig over deres latterlige regler. Reglerne medførte varmt undertøj, hvis de nu faldt hjælpeløst ud af sengen. Ja sengen, som havde to tykke jerngreb om disse hjælpeløse gamle stakler. Sengen, bestående af minimum 10 tæpper og 14 dyner, som med lidt snilde kunne rives med ned, hvis man nu skulle få sin hjælpeløse krop forvildet ud over jerngrebet. Næh, han rystede møjsommeligt på hovedet idet hjemmehjælperen kom ind ad døren, iklædt sin afvaskede neutralduftende kittel. Hvad skulle de i grunden med en kittel? De var jo ikke læger, eller sygeplejersker og de store lommer var oftest kun fyldt med kuglepenne eller smøger. Hvorfor var hendes kittel rødmosset? Måske hun ikke engang kunne vaske tøj! Hvalp!

Hun så på ham med et melankolsk blik og gik i gang med dagsrutinen. Puffede puden og tjekkede nattens urinforløb. Intet uheld denne gang. Så var han da ikke skyld i flere sure miner. Måske hun hadede jobbet? Han ønskede at opmuntre hende. Mon hun havde mand og børn? og gad vist om dette, kun var en midlertidig beskæftigelse?

Han kom hurtigt tilbage til virkeligheden, da hun med klangløs stemme sagde ”Så skulle du være fin indtil middag”. Havde hun sagt mere? Næ hun havde vel for travlt, sikke noget.
Han gryntede og vendte sig besværet om. Til sin overraskelse så han, at jerngrebet var nede. Hun måtte have glemt det i sin iver. Forsigtigt listede han sine ben udover kanten, det var en tid siden at han selv havde rejst, men mon ikke det gik. Med et dropstativ imellem de rynkede hænder, gik han med museskridt mod værelsesdøren. Efter nogen tid tittede han frem i stueindgangen, der var lyst og smukt, mon mor havde bagt morgenbrød?

Sofaen stod nær døråbning, så blev den næste mål. Han sad længe og følte sig som herren i huset, indsnusede møblernes og den lette vindues-brises duft.

Han for sammen da hovednøglen lød fra hovedindgangen, han måtte tilbage, ellers skældte de ud. Og så i hans eget hjem! Han skyndte sig, med hænderne om sin kære stål-hjælper.
12.00, tid til den daglige sammenkomst. Hans datter så nedtrykt på ham ”far…det er Hanne?”. ”Ja, det kan jeg da godt se barn!”. Men hvorfor havde hun dog den grimme røde kittel på.
Tilfældige ord: hovednøgle, sammenkomst, hjemmehjælp

Skriv kommentar

Besvarelsen Når tiden går er publiceret 09/07-2010 00:59 af N Munjas under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #3.
Version 1 - 09/07-2010 00:59
Besvarelsen er på 401 ord og lix-tallet er 29.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

13 år siden
#1 Ursus
Hej Munjas, jeg synes din novelle giver et ret godt indtryk af hvordan man kunne forestille, at sig en gammel senil mand tænker. Fin detalje med den røde kittel hvor han bytter om på hjemmehjælper og datter. Jeg var tilstede.


Ursus
13 år siden
13 år siden
#2 Ivan Torsten (Hubble)
Jeg elsker historier om det skrøbelige ved livet, og det synes jeg din historie viser rigtig godt. Den er så uskyldigt fortalt fra hans synsvinkel, og det resulterer i en kraftfuld fortælling.

Rigtig Fedt!
13 år siden
13 år siden
#3 Anker Buhl Rosberg (Pentagon)
Jeg tilslutter mig gerne tidligere kommentarer. En næsten skræmmende nærværende beskrivelse af det indskrænkede univers og de konflikter og tanker det må medføre for den demente gamle mand at blive plejehjemsbeboer efter et langt selvstændigt liv. Flot!
13 år siden
13 år siden
#4 Trabjerg
Dejligt! Man skulle næsten tro du havde været der selv... Meget levende beskrevet og let flydende og uhøjtideligt sprog!
Minder mig om, at fordi vi mister nogle basale og vigtige evner, er det ikke ensbetydende med, at vi ikke stadig lever og har behov..


Louise
13 år siden