Cliffhanger

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie der ender, som i de berømte gamle dage, med at hovedpersonen bliver sat i en ualmindelig knibe ved historiens afslutning. "Cliffhanger" er en betegnelse der bruges når en afslutning i fx et afsnit i en TV-serie eller en bog er åben og intens, og efterlader seeren/læseren med ønske om at læse fortsættelsen hurtigst muligt.

Det var ikke første gang Kim arrangerede en skovtur. Det var heller ikke første gang de var nødt til at gribe til nødplanen, fordi det regnede. (Og selvfølgelig havde Kim en nødplan.) Faktisk havde det regnet så meget, at selv hvis det blev tørvejr den udvalgte lørdag, så ville de ikke kunne sidde udenfor på den ellers hyggelige plæne.
Men det var til overflod første gang nødplanen heller ikke holdt. Ikke alene plænen var druknet, der var også løbet vand ned i kælderen, og der var ikke længere el i huset. Det fyldte køleskab indeholdt nu kun rådnende grønsager og muggent brød, og de madvarer, der skulle være blevet til lækre tærter og farverig pastasalat.
Øv.
Hvis det ikke var fordi Chris og Kim havde været med i slænget helt fra starten, var Chris nok blevet hjemme. Men Kim havde lydt så ynkelig i telefonen, så hun gik med til at komme over med chips og dip, så der trods alt var noget, der mindede lidt om fest. På den anden side, hvis hun havde vidst på forhånd, hvordan dagen ville blive, havde hun nok overvejet det en gang til.

"Chips!" "Dips!"
Kim og Nanna havde startet en drikkekonkurrence, og så havde de startet en pølsekonkurrence, og nu var de i gang med dippen. Det var helt normalt, at Kim blev depri og drak hjernen ud, når noget gik ham imod. Men det var usædvanligt at Nanna fulgte trop. Var der mon noget, hun rugede over?
"Dips!" "Chips!"

"No one knows what happened that day. Or how his car overturned in flames."
"Dips!"
"But as they pulled him from the twisted wreck. With his dying breath, they heard him say."
"Chris, er du okay?"
Selv Nanna og Kim var holdt op med at slås om dippen, og sad og stirrede på Chris, der med lukkede øjne talte engelsk. Nej vent, citerede noget fra en sang.
"Tell Laura I love her."
"Chris???"
Med et sæt åbnedes hende øjne. Hun stirrede rundt på de andre. "Hvad? Hvad sker der?"
"Du sagde noget underligt. Noget med at du vil have Laura skal vide, du elsker hende. Det giver da ikke mening. Der er ikke nogen af os, der hedder Laura."
"Åh nej, nu sker det igen."
"Hvad?"
"Det kan jeg ikke rigtigt forklare."

Men det kunne hun selvfølgelig, efter Nanna og Kim på vej hen til s-toget slingrede ud foran en bil.

Skriv kommentar

Besvarelsen Oraklet, skovturen er publiceret 09/07-2010 17:47 af Lise Andreasen (anemone42) under skriveøvelsen Cliffhanger.
Version 1 - 09/07-2010 17:47
Besvarelsen er på 399 ord og lix-tallet er 23.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 år siden
#1 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Det er en spændende og interessant historie - eller det bliver den meget hurtigt.

Da jeg læser navnene Chris og Kim første gang, tror jeg der er tale om to drenge, men forstår så længere nede at Chris er en pige - det fik mig til at gå tilbage teksten - altså falde ud af historien for et øjeblik. Savnede at jeg ikke skulle afbrydes.

Cliffhangeren er god og ville automatisk få mig til at bladre. Vi får ikke svar på hvem eller Laura er og hvorfor budskaberne er på engelsk - men det står måske på næste side.

God besvarelse og mange interessante ???
11 år siden
11 år siden
#2 Pia Hansen
Hej anemone42

Jeg sidder her og nynner Albert Wesths hit "Tell Laura." - en af min"bedre halvdel"s favouritter, da vi var noget yngre :-) - for det er jo den ordene er fra. Og jeg kan ikke rigtigt bestemme mig for, om jeg synes det er en styrke eller en svaghed ved teksten.

Jeg klikkede ind på historien for at få forløberne til dit dobbelt-cliffhanger-bidrag. Det er en spændende historie, der pirker til min nysgerrighed, men jeg kan ikke forstå sammenhængen. Har jeg mon overset eller misforstået noget?

Nu var det jo så ikke et direkte krav, at historierne skulle kunne læses som en fortsat historie, så jeg lader det ikke trække ned. Lidt værre er det, at jeg ikke synes der er belæg i teksten for at Chris får et indblik i fremtiden. Har hun ikke bare fået den der sang på hjernen? Teksten overbeviser mig ikke om andet,

Når jeg ikke giver en eneste stjerne, er det ikke fordi historien er vildt dårligt. Jeg kan simpelthen ikke bestemme mig for antallet ;->

Pia H
11 år siden
11 år siden
#3 Nicolai D. Just Olesen (Yokio)
Hej :)

Kan godt lide princippet i din historie, og har altid haft en forkærlighed for det lidt skæve og skøre. Til forskel fra mange andre er dine gentagelser gode, og du benytter nærmest halvdelen af historien som en slags digt-form hvilket er meget usædvanligt, men har en god effekt. Selve cliffhangeren er god, men du skulle have droppet de to nederste linjer efter min mening. Det er så fedt når noget bare slutter på: "Åh nej, nu sker det igen."

Sprogligt:
Det fyldte køleskab indeholdt nu kun rådnende grønsager og muggent brød, og de madvarer, der skulle være blevet til lækre tærter og farverig pastasalat.
Øv.


Dette lille stykke er det eneste som jeg ser som et problem.
Foreslag:
Det fyldte køleskab indeholdte nu kun rådne grøntsager og muggent brød. Samt de madvarer der skulle være blevet til lækre tærter og farverig pastasalat.

Dine kommaer i sætningen komplicerer den unødvendigt. Samt "rådnende" giver ikke det mest optimale flow. Det sidste med "øv" er ikke den bedste idé. Det skal læseren helst selv kunne komme frem til.

Jeg håber du kan bruge kritikken :)

mvh
Just

fortsat god skrivning, og skidegod historie! :)
11 år siden
11 år siden
#4 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Har bedre fat i historien nu, hvor Chris igen optræder som orakel. God cliffhanger her.

Begynder at forstå, der er noget ganske særligt med Chris.
11 år siden