Dobbelt cliffhanger

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie der ender, som i de berømte gamle dage, med at hovedpersonen bliver sat i en ualmindelig knibe ved historiens afslutning. Denne gang skal historien dog også startes med en fortsættelse på en foregående knibe. Lad det eventuelt være op til læseren selv at gætte lidt med i forbindelse med den foregående. Hvis du har besvaret den første Cliffhanger-skriveøvelse kan du eventuelt også benytte denne øvelse som en fortsættelse. "Cliffhanger" er en betegnelse der bruges når en afslutning i fx et afsnit i en TV-serie eller en bog er åben og intens, og efterlader seeren/læseren med ønske om at læse fortsættelsen hurtigst muligt.

Da flokken var færdig med, i munden på hinanden, at forklare Chris hvad hun havde sagt og ikke sagt, og hvor mærkeligt det hele var, og at Chris' øjne var lukkede, og at hun vist nok var helt bleg, var Kim begyndt at græde. "Mine fester går ALDRIG som de skal!"
Hvad skete der? Der var jo den der gang, hun hjalp med at finde Jake. Lægen havde faktisk brugt ordet "profeti". Og hvad med hendes egen fødselsdag, hvor der var noget med Nanna?
Kim græd. Og Nanna var vist gået under bordet. Chris slog opgivende hænderne i vejret og begyndte at sige farvel. Men selvfølgelig blev hun trukket ud i køkkenet. Var hun nu også sikker på hun kunne køre? Før hun så sig om, var der gået en halv time, og hun greb flugten, før den næste kunne styre hende tilbage mod køkkenet. Nul! Nu skulle hun bare hjem.
Starte bilen, rundt om hjørnet. Og pludselig var Nanna og Kim der igen, lige foran hende! Det var kun fordi, hun ikke kørte ret stærkt endnu, hun nåede at sno sig rundt om dem. Men bilen bankede med eftertryk lige ind i en brandhane, og en kras lugt bredte sig.
Det føltes som en kliché da hun på afstand så bilen eksplodere.

Flokken myldrede ud. Én sørgede for, at Chris satte sig ned, en anden tog sig af Nanna og Kim. En tredje ringede til politiet, samtidig med en fjerde ringede til brandvæsnet.
Da de forskellige offentlige biler endelig kom, begyndte mareridtet for alvor.

"Og hvorfor forlod du festen? Så meget var klokken jo heller ikke?"
"Festen var død. Kim lå og græd. Alle var meget pinligt berørt. Jeg havde sagt noget om et bil-uheld, og så ..."
"Et bil-uheld?"
Forklaringen blev lang og fumlet, og det var nogle mærkelige tidspunkter, hvor politimanden noterede på sin blok.
"Ja, og så ramte jeg altså brandhanen."
"Javel. Nå, men hvis du bliver siddende her et øjeblik ..."
"Smuk som et stjerneskud."
"Undskyld?"
Denne gang havde Chris et vagt indtryk af, hvad hun havde sagt. Og hun kom ud i endnu en lang forklaring, om sin fødselsdag, om Nanna, og om lægen, der havde nævnt ordet "profeti".
Politimanden hentede en kollega, og hun måtte forklare en gang til. Og selv da gav det ikke spor mening for hende, da de fortalte hende hvad klokken var, og at hun var arresteret.

Skriv kommentar

Besvarelsen Oraklet, arresten er publiceret 09/07-2010 18:11 af Lise Andreasen (anemone42) under skriveøvelsen Dobbelt cliffhanger.
Version 1 - 09/07-2010 18:11
Besvarelsen er på 396 ord og lix-tallet er 25.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 år siden
#1 MetteH
Hej,

Der er action på lige fra start af og pulsen er høj. Men ret hurtigt bliver jeg forvirret over hvem der er hvem, og hvem vi følger? Hvis det er for at skabe et indtryk af en fortæller, der er rundt på gulvet, så formår du at få følelsen viderebragt, men jeg finder aldrig rigtigt ud af, hvordan det hele hænger sammen.

Hvem er i bilen? Og er det den samme person, der ser den samme (?) bil eksplodere kort (?) efter? Og hvem er Jake? Måske er det en bid af en historie, som egentligt fungerer godt. Men stående alene er jeg ikke sikker på, at jeg ken følge med.

Jeg tror, at lidt af forvirringen kunne være undgået, hvis du havde brugt navne, der ikke både kan bruges som drenge- og pigenavne (Chris, Kim)...
11 år siden
11 år siden
#2 Pia Hansen
Hej

På mere end en måde en spændende tekst.
Der sker sandelig noget hele tiden. Det er spændende. Det er også spændende, at Chris kan se ind i fremtiden, men det er vist ikke en gave, hun er ubetinget glad for?
Og det er også en spændende måde du fortæller på. Det er som om du eksperimenterer med ord og fremstillingsform?
At hun bliver arresteret skyldes vel, at hun har kørt spirituskørsel? Og at politiet antager promillen er ekstremt høj, fordi de anser hendes betroelser for rent vrøvl ?
Jeg er lidt i vildrede med om jeg synes at teksten indledes med fortsættelsen på en cliffhanger. Det kunne selvfølgelig være at Chis betror sig, og så ved man ikke mere, før dette sker? Hrm?
Meget spændende, men måske lidt uklart, hvem, hvad og hvorledes. Formoder at Chris hopper ud af bilen, før den ekspæoderer, men det skriver du ikke.

Pia H
11 år siden
11 år siden
#3 LulluBelle
Rigtig godt skrevet, jeg flyver igennem teksten og synes den er vildt spændende. Jeg blir suget ind af spændingen og er nysgerrig efter hvad der sker mere... men jeg må desværre tilslutte mig forvirringen og det er synd, for som sagt er det rigtig godt skrevet.
11 år siden
11 år siden
#4 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Jeg ville gerne vide noget om personernes indbyrdes relationer og måske lidt om aldersgruppen (er nu på næstsidste af dine orakelhistorier). Skræmmende og interessant med Chris' evner ud i det overnaturlige.

Velskrevet og spændende.
11 år siden