Dobbelt cliffhanger

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie der ender, som i de berømte gamle dage, med at hovedpersonen bliver sat i en ualmindelig knibe ved historiens afslutning. Denne gang skal historien dog også startes med en fortsættelse på en foregående knibe. Lad det eventuelt være op til læseren selv at gætte lidt med i forbindelse med den foregående. Hvis du har besvaret den første Cliffhanger-skriveøvelse kan du eventuelt også benytte denne øvelse som en fortsættelse. "Cliffhanger" er en betegnelse der bruges når en afslutning i fx et afsnit i en TV-serie eller en bog er åben og intens, og efterlader seeren/læseren med ønske om at læse fortsættelsen hurtigst muligt.

"De -er - væk." gispede han og munden lukkede sig ikke efter ordene. Den var nødt til at hjælpe næsen med at skaffe ilt til det hamrende hjerte.
Han følte sig varm og mens ørerne stadig lyttede efter de sidste fodtrin, de sidste vrede og forpustede stemmer, længtes han efter vand. I stedet lukkede han alligevel læberne sammen og sank en smule spyt, før han så mod kvinden, han var på flugt sammen med.
Hun havde sat sig ned, med armene ind mod sig, men hun så vist nok på ham. Hendes vejrtrækning var hurtig og øjnene opspilede.
"Har du det godt?" spurgte han og satte sig på hug over for hende.
Hvad var hun mon for en fisk? Han kendte hende jo egentlig ikke. Havde kun set hende nogle få gange, hos mor på besøg og når hun hentede vand eller vaskede tøj. Han vidste hun hed Yasmin og var lidt ældre end han selv.
Og han vidste at ingen fortjente den skæbne de arrige, afstumpede mennesker havde tænkt sig, hun skulle have. Hun skulle ikke prygles, rammes af sten og halvdød slæbes af sted til tortur og henrettelse.
Så klart havde han vist slet ikke tænkt, før han handlede, men det var lige meget. De tanker var den sum, der havde drevet ham til handling og bragt dem begge her hen, til en af de huler, han kendte.
Lydia tog en lille dunk frem fra sit bælte og drak af den, før hun endelig talte: "Det går," sagde hun og tilføjede: "Der er mange idioter til."
.Hun rakte dunken frem og han greb den grådigt, men tvang sig til kun at drikke to små slurke, for den var næsten tom.
"Ja, der er mange idoter," sagde han så.
Hun tog dunken, spændte den ophyggeligt på plads og lod to fingre stryge over skæftet på den dolk, der også hang i bæltet.
"Du er en af dem," snerrede Lydia.
Med et snuptræk holdt hun dolken mod hans ansigt, så odden næsten skar i hans næse.
Hans hånd stivnede på vej mod den dolk, han selv gik med.
Et øjeblik stod alt stille omkring dem.
Små røde gløder ulmede i hendes mørke, rødrandede øjne.
Galskab eller ondskab?
"Sid helt stille, din idiot, og fortæl mig, hvordan man maner dæmoner frem."
Han stirrede forbi hende.
Gennem grenvæggen så han to dæmoner grine lydløst.

Skriv kommentar

Besvarelsen Hulen i skoven er publiceret 11/07-2010 15:19 af Pia Hansen under skriveøvelsen Dobbelt cliffhanger.
Version 1 - 11/07-2010 15:19
Besvarelsen er på 392 ord og lix-tallet er 24.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 år siden
#1 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Nøj, se det var en dobbelt-cliffhanger! Den eneste årsag til at denne meget spændende tekst ikke skraber loftet, er de første syv linjer, som jeg af en eller anden grund synes er tungere end resten. Måske er det den sætning især, hvor han tilsidst i sætningen længes efter vand. For mange sanser i en sætning, måske?

Men ellers dejlig velskrevet, uhyggelig og med en herlig, herlig cliffhanger til slut - og i starten som sagt. Lækker løst opgave. En fornøjelse.
11 år siden
11 år siden
#2 Lise Andreasen (anemone42)
Opgaven: Der bliver både samlet op på noget, der gik forud, og startet noget nyt. Dog synes jeg det kunne have været rart, hvis åbningen havde været endnu mere desperat, altså at han ikke så dæmonerne bag hende. Ellers: well done!

Historien: Udmærket.

Det sproglige:
- der er noget med ører og næser osv. God idé, men tænker at det kunne være gjort mere elegant.
- der er en linje, der starter med punktum
- ellers ikke noget, jeg lige lægger mærke til

4 stjerner.

--
"Hvis du gerne vil takke for mine ord, kommentér da gerne en af mine øvelser."
11 år siden
11 år siden
#3 LulluBelle
Uha gys.

Enig i at de mange sanser i starten gir tunghed men resten flyver jeg igennem.
Er lidt usikker på om Yasmin og Lydia er den samme. Ved dog ikke helt om der er noget jeg har misforstået, for der er da kun én kvinde ikk?

God god læsning!
11 år siden