Overraskelsen

Opgavebeskrivelse

Krimier er ofte bygget op omkring ledetråde (små hints/spor der lægges ud) der leder frem til en overraskelse til slut. Fx at morderen er en helt anden. I fagsprog kalder man den slags "set up". Overraskelser gør teksten uforudsigelig og holder dermed bedre læseren fast. Skriv en lille fiktiv tekst som ender med en overraskelse. Det behøver dog ikke at være en krimi. Undervejs i teksten skal der lægges mindst ét spor ud, der understreger overraskelsen, når den kommer.

Det var blevet særligt sent denne lørdag aften. Eller tidligt. Anna var ligeglad. Strøget lå endeløst foran hende, og hun kunne høre sine tunge fødder slæbe sig af sted. De andre tog hjem for nogle timer siden, imens hun blev hængende i baren. Til sidst var lyset blevet tændt, og hun havde undskyldende trukket sig ud af baren, og ud i det beskyttende mørke. Lyden fra hendes sko syntes pludselig kraftigere, nærmest som om der var et par sko udover hendes egne. Hun havde ikke set Benjamin i aften, selvom han havde lovet, at han ville støde til dem senere. Hvad mon han lavede nu? Var det for sent at ringe? Eller for tidligt. Han havde jo sagt, at han ville komme. Skulle det nu ikke være grund nok til at ringe til ham? Der kunne jo være sket ham noget på vejen derhen. Han kunne være blevet slået ned, og ligge og forbløde i en baggård i nærheden. Hun tog mobiltelefonen i hånden, og drejede den rundt et par gange. Nu blev hun sikker på, at der var et par ekstra sko bag hende. Flere skridt fra store, flade sko. Anna begyndte at gå hurtigere, men skridtene gjorde det samme. Hun vidste, at det var dumt at begynde at løbe og skabe panik i kroppen, og udsende signaler om at hun var bange. Hun tog mobilen frem igen. ”Ringer til… Benjamin”, stod der på skærmen. Hun kunne høre sin egen forpustede vejrtrækning igennem mobilen, imens den ringede længe. Hun kunne høre, at der blev svaret i den anden ende, men lod sin vejrtrækning lyde lidt, før hun efter andet ”Hallo” svarede med hviskende stemme.

”Benjamin… Jeg tror der er nogen der følger efter mig”.
”Hvad..? Hvem..?”
”Kan vi ikke lige snakke lidt, indtil jeg kommer hen til min bus. Jeg er bange”.
”Jo, jo, selvfølgelig. Er der andre omkring dig?”.
”Nej, jeg kan ikke se nogen, her er mørkt. Nu begynder jeg altså at løbe!”.

Hendes vejtrækning blev heftigere, og hun lod som om, hun ikke hørte ham, da han forsøgte at guide hende. Hun satte farten op.

”Jeg ringer tilbage senere, Benjamin. Jeg er nødt til at løbe.”

Hun lagde på, og satte farten ned. Det ville ikke tage mere end fem minutter at gå til busstoppestedet herfra. Hun slæbte sine fødder videre, og lod mobilen ringe i tasken.

Skriv kommentar

Besvarelsen En tur i byen er publiceret 06/08-2010 13:15 af Venezuela under skriveøvelsen Overraskelsen.
Version 1 - 06/08-2010 13:15
Besvarelsen er på 395 ord og lix-tallet er 21.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 år siden
#1 Peruntha
Måske er det mig, men jeg synes at der mangler en slutning og hvor er overraskelsen? Den begynder rigtig spændende, men mangler en slutning
11 år siden
11 år siden
#2 Cumber
Savner både en slutning og især en overraskelse til sidst.
11 år siden
11 år siden
#3 Venezuela
Overraskelsen er, at der ikke er nogen bag hende :-) Men fint at vide at det ikke har været tydeligt nok.
11 år siden
11 år siden
#4 Stine Greve
Jeg fangede desværre heller ikke den med at der slet ikke var nogen bag hende, men bestemt ikke nogen dårlig indledning :)
11 år siden
11 år siden
#5 Lise Andreasen (anemone42)
Opgaven: Så vidt jeg kan se, slutter historien ikke her, og jeg er ikke sikker på hvad overraskelsen skal være. Jeg kan derfor heller ikke vurdere sporene.

Historien: Spændende situation.

Det sproglige:
- "Anna begyndte at gå hurtigere, men skridtene gjorde det samme." Jeg er ikke sikker på skridt går. Måske "men skridtene satte også farten op".
- Ellers ikke noget, der lige springer i øjnene.

3 stjerner.

--
"Hvis du gerne vil takke for mine ord, kommentér da gerne en af mine øvelser."
11 år siden