Overraskelsen

Opgavebeskrivelse

Krimier er ofte bygget op omkring ledetråde (små hints/spor der lægges ud) der leder frem til en overraskelse til slut. Fx at morderen er en helt anden. I fagsprog kalder man den slags "set up". Overraskelser gør teksten uforudsigelig og holder dermed bedre læseren fast. Skriv en lille fiktiv tekst som ender med en overraskelse. Det behøver dog ikke at være en krimi. Undervejs i teksten skal der lægges mindst ét spor ud, der understreger overraskelsen, når den kommer.

Hun lå i sneen. Intet fnug faldt længere fra himlen, og dagen var på hæld. Jeg stod og så på hende. Der var intet, jeg kunne stille op. Hun var borte, og jeg kunne intet gøre, ikke hente hjælp; kunne heller ikke forlade hende. Så i stedet satte jeg mig ved siden af hendes livløse krop. Hun havde lukkede øjne, og hendes hud var blålig. Men det skræmte mig ikke, og jeg fandt, at hun så ganske fredelig ud.
Måske var hendes skæbne ikke så slem alligevel. Hun havde jo talt ganske længe om at dø, og selvom hun endnu ikke var så gammel, så forstod jeg hende godt.
Vi var jo gået sammen ind i skoven. Hun havde taget kniven med og svoret sin kærlighed til mig, inden hun havde skåret sig med sit våben. De røde bloddråber havde farvet sneen omkrig os, men i vinterskovens stilhed, var hun blot langsomt og lydløst faldet om. Jeg så hende falde, og jeg følte pludselig, at det hele var forkert. Jeg var blevet bange. Men da så hun på mig en sidste gang.
"Vi skal være sammen for evigt, det er ikke noget at være bange for,"
Jeg havde sørget over hende, mens hun udåndede, og jeg tænkte på, hvorfor vi havde taget denne beslutning.
Ingen forstod, at vi elskede hinanden, fordi vi ikke kom fra samme verden og derfor aldrig kunne være rigtigt sammen. Hun var nu så smuk som altid, og nu var hun blevet foreviget.
Natten var kommet og med den kulden, men jeg følte den ikke.
Hun var væk nu, og intet var gået, som vi havde håbet og troet. Atter var vi i forskellige verdener, og atter var jeg alene.
Jeg havde været det før, men siden hun havde fundet mig og jeg hende, havde vi altid haft hinanden at tale med, at holde af, at elske. Men ingen forstod det. Alle kaldte hende for vanvittig, skør.
Hun havde råbt af sine spottere, og det havde ikke hjulpet noget.
Jeg forstod dem godt, for hvordan hun kunne elske mig, havde også altid været fantastisk i mit sind. Men det havde hun dog, og nu skulle vi have været sammen, bare hun og jeg.
Sådan var det blot ikke, for selvom min krop lå i jorden under hende, så var min sjæl forsat på jorden over og i den verden, vi troede, vi begge kunne slippe og være sammen for evigt.

Skriv kommentar

Besvarelsen For evigt er publiceret 15/08-2010 13:41 af Charlotte Hansen (Gry Marie) under skriveøvelsen Overraskelsen.
Version 1 - 15/08-2010 13:41
Besvarelsen er på 404 ord og lix-tallet er 21.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

9 år siden
#1 N Munjas
Kære Gry Marie

Din fortælling er meget smuk, dog mangler jeg de små hinst der skal lede frem til den egentlige overraskelse, dét at han allerede er død.

Ellers har du et dejligt sprog med behagelige pauser, der gør teksten mere flydende.

en enkelt ting, jeg ville tilføje et i her: "vi begge kunne slippe og være sammen i for evigt"

Du får 3 stjerner her fra.

/N Munjas
9 år siden
9 år siden
#2 Lejsy Storm
Jeg blev revet med af din historie og synes bestemt også, at slutningen var overraskende. Du har nogle fine beskrivelser. Dog giver jeg Munjas ret i, at jeg også lige savner det lille hint undervejs.

Men fortællingen er rigtig flot beskrevet.

Mvh.
Lejsy Storm
9 år siden
9 år siden
#3 Lise Andreasen (anemone42)
Opgaven: Jeg syntes jeg fandt nogle spor (er fortælleren udød af den eller anden slags?), men ikke nogen overraskelse til sidst. Øv.

Historien: Er meget en beskrivelse af et øjeblik. Det kan man jo også godt.

Det sproglige:
- "Vi var jo gået sammen ind i skoven." Er hovedpersonen ved at fortælle det her til nogen? Det lille "jo" betyder for mig, at lytteren godt ved det her i forvejen. Og hvis det er tilfældet, hvorfor bliver det så sagt?
- "Hun var nu så smuk som altid, og nu var hun blevet foreviget." Jeg ville droppe ordet "nu" første gang i denne sætning, eller erstatte det med noget andet.
- et meget smukt sprog, der passer godt sammen med sne, død osv.

3 stjerner.

--
"Hvis du gerne vil takke for mine ord, kommentér da gerne en af mine øvelser."
9 år siden
9 år siden
#4 Lise Andreasen (anemone42)
Hov! Nå ja, fortælleren er død. Det var lige smuttet for mig ved første gennemlæsning.
9 år siden
9 år siden
#5 Lau Wind
Kan godt li, når korte fortællinger tvinger mig til at læse tingene 2 gange efter afsløringen - rigtig godt skrevet !
9 år siden