Forbudt kærlighed

Overraskelsen

Opgavebeskrivelse

Krimier er ofte bygget op omkring ledetråde (små hints/spor der lægges ud) der leder frem til en overraskelse til slut. Fx at morderen er en helt anden. I fagsprog kalder man den slags "set up". Overraskelser gør teksten uforudsigelig og holder dermed bedre læseren fast. Skriv en lille fiktiv tekst som ender med en overraskelse. Det behøver dog ikke at være en krimi. Undervejs i teksten skal der lægges mindst ét spor ud, der understreger overraskelsen, når den kommer.

Hun løb og løb som gjaldt det hendes liv, og det gjorde det måske også denne gang. Han havde opslugt hende igen, taget fat i hendes indre væge og strøget en tændstik. Det var vidunderligt, men gud hvor var det dog samtidig forfærdeligt.

Forpustet stoppede hun op og så udover fortovskanten, ned i en vandpyt hvor hendes ansigt reflekteredes. Et grusomt syn, et lille monster, tænkte hun. En lille møgunge var måske mere passende. Hun sukkede højlydt og så sig om i den tomme gade, der var så dejligt stille.

Hun lagde sig i græsset nær fortovet, og så op på den funklende nattehimmel. De havde, siden han var kommet til hendes hjem, ofte ligget i hinandens arme og talt stjerneskud, og snakket om deres dybeste ønsker.

Som hun gik længere ned ad gaden, blev hendes skridt tungere og tårerne løb ned ad hendes kinder. Hun kunne virkelig ikke være det bekendt. Men jalousien voksede i hende bare hun tænkte på, hvordan han kyssede hende godmorgen. Hun stoppede hænderne i lommerne og vendte langsomt næsen hjemad, måske hun kunne snakke med ham, bare et øjeblik i al fortrolighed, i deres eget personlige mørke.

Hun ville løbe væk med ham, forsvinde sammen i et brus af lidenskab og evigt blive opslugt af hans ekstreme lidenskab. Han skulle elske hende, som ingen mand havde gjort det. Som varmen dukkede op i hendes indre, dukkede billedet af hende også op. Forskrækket rystede hun på hovedet, som i et håb om, at kunne smide billedet ud af sindet.

Hun fik helt ondt i maven over at tænke på hende, og gned tårerne hårdt væk. Måske hun stadig kunne rette op på tingene, få situationen vendt. Men så ville hun aldrig ligge i hans stærke arme mere. Hun ville aldrig høre hans hæse stemme hviske i hendes ører, efter at de, i hvad der føltes som timer, havde opslugt hinanden.

Et par kolde regndråber hev hende tilbage til virkeligheden, og hun satte farten op som regnen tog til. Hun stoppede kun kort op i indkørslen og så op på det røde murstenshus. Skyldfølelsen voksede voldsomt nu, hun blev igen bange, gad vide om hun havde hørt dem denne gang?

Hun krøb sig og en klump satte sig i halsen på hende, der som hun stod uden for vinduet i den silende regn, og så hvor glad hendes moder var, der i hans stærke arme.

Skriv kommentar

Besvarelsen Forbudt kærlighed er publiceret 16/08-2010 10:00 af N Munjas under skriveøvelsen Overraskelsen.
Version 1 - 16/08-2010 10:00
Besvarelsen er på 399 ord og lix-tallet er 34.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

13 år siden
#1 Ivan Torsten (Hubble)
Hey, tak fordi du kommenterede min historie.

Jeg kan godt lide det indre og ydre ræs i din historie. Altså at hun samtidig render rundt i den fysiske verden, mens hendes tanker går amok inde i hovedet på hende. Elsker især det sted, hvor hun ser sit ansigt i vandpytten.
God slutning også.
13 år siden
13 år siden
#2 Cumber
Du skriver meget flot og malende og samtidig har du et let flydende sprog.
Ved ikke om du har besvaret den øvelse, der hedder Værdiladet, men er ret sikker på, at du ville hive mange stjerne frem i den øvelse.

Jeg giver dig 4 stjerne for denne besvarelse.
13 år siden
13 år siden
#3 N Munjas
Var faktisk lidt bange for emnet heri.

Har læst en del om kærlighed på kryds og på tværs, men den her slags er jo oftest set med meget negative øjne.
Derfor tænkte jeg, at jeg ville komme med en drejning, der lagde stemningen lidt op til den individuelle læser.

Mange tak for jeres kommentarer :)

NM
13 år siden
13 år siden
#4 Lejsy Storm
Du har skrevet en rigtig flot historie, og slutningen havde jeg bestemt ikke gættet. Flot beskrevet og meget medrivende!

Glæder mig til at læse mere fra din hånd!

Mvh.
Lejsy Storm
13 år siden
13 år siden
#5 Nicolai D. Just Olesen (Yokio)
Rigtig lækker læsning :) ! Regnede den faktisk ikke ud ^^ du gav mig simpelthen ikke tid nok fordi at man føler sig helt forhastet af hendes "rejse". Tak for det - fortsat god skrivning :)

- Just
13 år siden
13 år siden
#6 Justangel
Du skriver virkelig godt. Det jeg syntes du gør rigtigt godt er, at holde mig i en evig spændthed på hvad der nu sker. Det er som om jeg bare ikke har lyst til, at slippe historien før den er helt slut. Det er en god evne at have.

Skriv endelig meget mere for du har evnerne til det.
13 år siden
13 år siden
#7 Lise Andreasen (anemone42)
Opgaven: Okay, det havde jeg ikke gættet! Er der overhovedet nogle spor om hvem "han" er? Udover at det er forfærdeligt at overgive sig til ham?

Historien: Et øjeblik i hendes liv. Stor overraskelse, i hvert fald for mig, til sidst. Sådan!

Det sproglige:
- "Forpustet stoppede hun op og så udover fortovskanten", interessant, en fortovskant kommer til at lyde som en bjergside!
- gentagelse af billedet om at blive opslugt
- ellers ikke noget, der falder mig i øjnene

4 stjerner.

--
"Hvis du gerne vil takke for mine ord, kommentér da gerne en af mine øvelser."
13 år siden
12 år siden
#8 Stine Damgaard Nielsen (Humility)
Hej.
Super fed tekst du har skrevet, hastigheden er perfekt i teksten, og dit sprog flyder super fint.
Plottet er rigtigt veludtænkt, og bestemt ikke noget man regnede med, så bravo for at bringe lidt lys over den forbudte kærlighed.
Så 5 stjerner herfra.
Held og lykke med dine andre tekster, jeg vil følge dig herinde.
12 år siden