Overraskelsen

Opgavebeskrivelse

Krimier er ofte bygget op omkring ledetråde (små hints/spor der lægges ud) der leder frem til en overraskelse til slut. Fx at morderen er en helt anden. I fagsprog kalder man den slags "set up". Overraskelser gør teksten uforudsigelig og holder dermed bedre læseren fast. Skriv en lille fiktiv tekst som ender med en overraskelse. Det behøver dog ikke at være en krimi. Undervejs i teksten skal der lægges mindst ét spor ud, der understreger overraskelsen, når den kommer.

En sarkofag... Hvor uoriginalt!

Mai stønnede sammenbidt og faldt på knæ foran den store stenkiste. Hun bandede højt, da en sten ubarmhjertigt fastholdt sin ret til at være lige dér - under hendes knæ!

Det var ikke få eventyr den 22 årige Mai havde oplevet de seneste år.. Og det var ærligt talt ved at blive lidt trivielt. Altid noget med gamle gravsteder og så evigt og altid en forpulet masse støv og spindelvæv!
Hun rettede lyskeglen mod loftet og rigtigt nok, tunge gardiner af støvet, hvidt spindelvæv, bølgede ned mod hende. hun gøs og rettede hurtigt opmærksomheden mod sarkofagen igen!

Mai fandt kniven i skæftet. Kniven fra Daniel. Den var stor og lå tungt i hendes spinkle, smidige hånd men hun håndterede den erfarent. Uden tøven gav hun sig til at lirke rundt langs kistens låg.
Hun var glad for kniven, som mindede hende om den drengede Daniel med det stride sorte hår og de mørke søgende øjne.. Før hun mødte ham, havde hun aldrig troet at livet skulle bringe hende så mange fantastiske rejser og eventyr. Ja, hun var sgu en helt lille Lara Croft, smilede hun for sig selv. Han havde lært hende at tage på eventyr og det var for ham hun var her. For hans skyld!
En skygge lagde sig over smilet! Han var anderledes nu... Det var ikke bare det at ulykken havde bundet ham til kørestolen. Der var også noget andet. Noget inden i ham. Noget, som var gået i stykker.

"Jeg vil vise dig..." hvislede hun ud mellem tænderne, idet hun løftede af al kraft. "... hvor meget du stadig betyder for mig"!
Og så mærkede hun det... Som en halsbånd. Et af de der lede kvælerhalsbånd, som folk yndede at lufte deres hunde med. Det strammede, lukkede for ilten... Hun gik i panik. armene fægtede - forsøgte at fjerne det, som ville kvæle hende...
Men det var en ulige kamp og langsomt mærkede hun roen falde over sig. Hun følte sig løftet mod loftet, og en kildrende fornemmelse i maven fik hende til at smile!

Hvor var hun dog dum...
hun så loftet komme nærmere og vendte sig. Dér så hun sig selv i fugleperspektiv. En slatten, livløs kludedukke med et saligt smil og store tomme blå øjne...
Den giftiggrønne røg fra sarkofagen fyldte langsomt rummet.

Hvor var hun dog ufatteligt dum...!

Skriv kommentar

Besvarelsen Kniven er publiceret 19/08-2010 21:40 af Trabjerg under skriveøvelsen Overraskelsen.
Version 1 - 19/08-2010 21:40
Besvarelsen er på 390 ord og lix-tallet er 23.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 år siden
#1 Trabjerg
Øhhrmm.. Der gik altså et eller andet galt da jeg skrev dette. Min første tekst herinde! Det skulle have været en besvarelse på skriveøvelsen "inspiration #1" Da jeg havde skrevet og finpudste hele teksten og skulle til at trykke den ind, så - ved gud - om jeg ikke slettede den. Skyndte mig så at skrive igen, mens jeg kunne huske det meste og nu kan jeg så se - den ligger under den forkerte opgave.... Det beklager jeg altså meget :(
11 år siden
11 år siden
#2 Lejsy Storm
Hej Trabjerg

Jeg synes, at du har skrevet en rigtig spændende og god fortælling. Der er ren Indiana Jones over den :-) og du har formået at beskrive Mai ret godt.
Taget i betragtning at det er "en forkert" skriveøvelse du har lagt den ind under, så vil jeg dog tillade mig at sige, at Overraskelsen bestod da afgjort i, at sarkofagen gemte på en temmelig stor ubehagelighed, så på den måde kom skriveøvelsen alligevel til at opfylde kravet om overraskelse!

Glæder mig til at læse mere fra dig!

Mvh.
Lejsy Storm
11 år siden
11 år siden
#3 Lise Andreasen (anemone42)
Opgaven: Hm. Den uoriginalle historie om sarkofagen slutter traditionelt, altså med et dødsfald? Gættede det ikke, og synes egentlig heller ikke, det er så overraskende.

Historien: Er ikke helt sikker på, hvordan det med Daniel hænger sammen med resten?

Det sproglige:
- "hende. Hun gøs", altså, stort bogstav efter punktum.
- Kan godt lide der bliver sagt så meget om, at sarkofager osv. er uoriginale, helt fra første sætning
- ellers ikke noget monumentalt

3 stjerner.

--
"Hvis du gerne vil takke for mine ord, kommentér da gerne en af mine øvelser."
11 år siden
11 år siden
#4 Lise Andreasen (anemone42)
Okay, havde ikke set, besvarelsen var til en anden øvelse. Pudsigt, at din besvarelse alligevel næsten passer ind alligevel! :-)
11 år siden
11 år siden
#5 Arazi Black (Arazi)
ELSKER Lara Croft referencen.... :)
11 år siden
11 år siden
#6 Susanne Jensen (Dutten)
synes den var godt bygget op, måske en lille tyrkfejl med " en halsbånd", og af en smutter at være passer den jo ok i temaet:-)
11 år siden