Opholdsstuen

Opgavebeskrivelse

Tag en fiktiv person fra en af dine egne historier (eller find på en ny) og beskriv opholdsstuen i hans/hendes hus, lejlighed eller anden bopæl. Beskriv stedets vigtigste detaljer. Brug flere sanseindtryk end kun synet, fx lugte og lyde. Lad omgivelserne vise hvem der bor der. Husk eventuelt at benytte en eller flere af de teknikker som du har lært i andre skriveøvelser.

Jeg har fundet ly i denne varme stue med buldrende pejs og magelige brune sofaer. Det øser ned udenfor, så jeg søgte ly herinde. Vinduerne er store brune bondevinduer, som er let støvet, gardinerne er mørkorange med brune striber og gulvet er belagt med de smukkeste egetræsplanker.

På væggen over pejsen hænger et gammelt skydevåben - sikkert det der har været brugt til, at skyde de hoveder af dyr der hænger rundt omkring på de træbeklædte vægge. Deres bedrøvede øjne kigger ned på mig og fortæller deres livshistorie om hvordan de flygtede for livet, men ramtes af jægerens skud og måtte efterlade deres familie for, at hænge på en væg resten af livet. Skuddene giver genlyd i min hjerne. BANG. BANG. BANG. Jeg tager mig til hjertet og glider længere ned i den bløde sofa jeg har valgt at sætte mig i. Tager et rødbrunt tæppe, som hænger over armlænet, snor det rundt om mig og lader mig synke helt ned i varmen.

Stuen emmer af historie. Dyrene på væggen og de gamle sorte/brune billeder af familien der bor her og har boet her. Der er en duft af nyt træ og indelukkede pels, men det rør mig ikke for det passer ind i stuens look. Kigger rundt. En enkelt halvvissen palme står i det fjerneste hjørne af stuen og skriger efter mere lys, som den virkelig trænger til.

Duften af nybagt kage og frisk brygget kaffe breder sig i hele stuen. En ældre gråhåret herre kommer ind med kaffe og kage og sætter sig ved siden af mig. Tager et stykke af kagen, det er en lækker chokoladekage med orangeknas, som knaser ganske herligt i min mund. Den gamle mand begynder, at fortælle om historien bag hvert enkelt dyr og billede, så jeg ved jeg ikke kommer herfra lige med det samme.

Skriv kommentar

Besvarelsen Jægerhytten er publiceret 20/08-2010 13:31 af Justangel under skriveøvelsen Opholdsstuen.
Version 1 - 20/08-2010 13:31
Besvarelsen er på 303 ord og lix-tallet er 31.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

9 år siden
#1 Cumber
Du løser opgaven meget fint med din beskrivelse af stedet. Eneste minus jeg kan komme på er at selve historien bag ikke rigtigt fanger mig og derfor kommer til at virke lidt kedelig.
Læser dog gerne mere fra dig.
9 år siden
9 år siden
#2 Pia Hansen
Hej

Fin opgaveløsning.
Ville dog gerne have et hint om, hvorfor og hvordan hp. er havnet der i den hyggelige jægerstue - selvom det ikke er en betingelse for opgaven.
Måske en lille smule for almindelig og "typisk," men god indenfor rammen af netop det almene.

Pia H
9 år siden