Når enden er nær

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort tekst, hvor du anskuer menneskenes påvirkning på og ødelæggelse af naturen. Anvend et dyrs synspunkt - vel at mærke et af de dyr, der bliver færre og færre af, og dermed trues af udryddelse som følge af vores handlinger. Hvordan er dyrets hverdag? Hvad tænker og føler det?

Skjoldet landede blødt på bunden.

Efter menneskers beregning havde de været sammen i mere end 15 år, og de var vel begge at betegne som midaldrende nu. Han elskede hende overalt i havet. Fra start af havde han været vild med det hvide hoved, det absolut ikke var kendetegnende for de grønne havskildpadder, og hun havde elsket, at hans ene forpote var mindre end den anden. Det var yngletid igen, og hun havde fart på, for hun ville ind til kysten hurtigt. Normalt besøgte de den lille ø langt ude i havet, for her var ungerne mere i sikkerhed, men vandet omkring øen var blevet koldere og koldere de sidste mange gange de havde været der. Hun havde dog aldrig mere travlt end, at hun altid havde tid til at lege, slå kolbøtter i vandet og dreje rundt om sig selv til hun ikke kunne svømme lige.

Derfor så hun heller ikke det brune, som hun svømmede ind i. Han havde prøvet at kalde på hende, men hun var for langt væk. Hun baskede rundt, men kunne ikke få det af og hendes flotte hvide hoved og hendes pæne øjne og resten af hende var dækket af det brune. Det var landdyrene, han havde set det før, de hældte det også ud fra de store jernhvaler ind imellem. Ganske få øjeblikke efter sank hun livløs mod bunden og lige meget, hvor meget han kaldte på hende, hørte hun ham ikke. Han svømmede rundt om hende i lang tid og vidste godt, hvad han skulle gøre. Han kunne ikke mere uden hende. Langsomt åbnede han munden og tog den første store mundfuld vand. Det brune havde krævet to nye ofre, da han lagde sig ved siden af hende.

Skjoldet landede blødt på bunden.

Skriv kommentar

Besvarelsen Elskede ? er publiceret 24/08-2010 16:22 af Lau Wind under skriveøvelsen Når enden er nær.
Version 1 - 24/08-2010 16:22
Besvarelsen er på 292 ord og lix-tallet er 28.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

13 år siden
#1 Sine Simonsen (Sinegen)
Årh hvor sørgeligt! sidder næsten med tårer i øjnene (:
-Han elskede hende overalt i havet- godt skrevet istedet for -overalt på jorden-
-hendes flotte hvide hoved og hendes pæne øjne- Her syntes jeg at du skulle have skrevet smukke øjne og ikke pæne.
Men det var altså en virkelig sød og god historie - 4 stjerner :D
13 år siden
13 år siden
#2 Anker Buhl Rosberg (Pentagon)
Godt gået! Med enkle midler tegner du et billede af et livsvilkår fra en anden verden. Smukt og velskrevet.
13 år siden