Overraskelsen

Opgavebeskrivelse

Krimier er ofte bygget op omkring ledetråde (små hints/spor der lægges ud) der leder frem til en overraskelse til slut. Fx at morderen er en helt anden. I fagsprog kalder man den slags "set up". Overraskelser gør teksten uforudsigelig og holder dermed bedre læseren fast. Skriv en lille fiktiv tekst som ender med en overraskelse. Det behøver dog ikke at være en krimi. Undervejs i teksten skal der lægges mindst ét spor ud, der understreger overraskelsen, når den kommer.

Neglene var lakeret, håret gik ned til lænden og var farvet i en stærk lys farve, og blusen havde den perfekte udskæring så den fremhævede hendes bryster - det var ikke specielt store, det vidste hun godt, men de var der. Hun var nok en af de smukkeste den aften, det vidste hun også godt. Det var hende folk kikkede på, dog med forskellige blikke. Drengene med beundrende tiltrukkede øjne, og pigerne med en kølig jalousi. Hun vendte sig smilende og tog en tår af det pap-krus hun havde i hånden. Det smagte hende ikke så godt, men hun var ved at blive vandt til det, desuden var det ikke smagen, men virkningen hun var ude efter. Det gav hende sådan en dejlig boblende følelse af selvtillid.
Pludselig mærkede hun en hånd på sin skulder, Det var Jacob - hun kendte ham godt... sådan.. hun vidste i hvert fald hvad han hed, og hvordan han så ud. Han spurgte om han måtte se hendes pircing, og inden hun havde nået at svare havde han taget hånden ind under hendes bluse og trukket den let op, så man kunne se smykket i navlen, det var stadig lidt rødt. Han aede hendes mave, trak hende ind til sig og kyssede hende. Han lugtede af alkohol, men det gjorde hun jo også.
De dansede lidt, hun kunne se hans læber bevæge sig, men musikken var høj, så hun kunne ikke høre. Istedet lod hun ham bare trække hende ud mod toieletterne. Hun havde det så dejligt, hun var smuk, fuld, hun var sammen med Jacob, og de andre piger så misundeligt efter dem.
Hun vidste godt hvad de skulle nu, det var ikke noget hun brød sig specielt meget om, men det var sådan det var, det var bare prisen for Jacob, og altså de andres misundelse. Desuden havde hun gjort det før så hun var ikke bange. Det hjalp også på det at hun havde drukket lidt.
Han trak hende hurtigt helt ind i en af båsene, og hun låste døren. Der var ikke meget plads, så de stod helt tæt op af hinanden, han kyssede hende inden han satte sig ned. hun smilte.
-skal jeg sutte den af på dig først? spurgte hun grinende.
Han sagde ikke noget, men i det hun bukkede sig ned tabte hun sin taske så det hele røg ud på gulvet.
Hun rødmede, og følte sig helt ædru da han rækte hende hendes kalender, hvor der med store røde bokstaver stod Louise 7b.

Skriv kommentar

Besvarelsen Barndommens uskyld er publiceret 25/08-2010 19:18 af Sine Simonsen (Sinegen) under skriveøvelsen Overraskelsen.
Version 1 - 25/08-2010 19:18
Besvarelsen er på 417 ord og lix-tallet er 26.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

13 år siden
#1 Arazi Black (Arazi)
Synes det et godt indhold. Du har bestemt fat i den lange ende med ungdommens tidlige sexualisering.

Nogle enkelte stavefejl:
...men hun var ved at blive vandt til det --> vant
...Han spurgte om han måtte se hendes pircing --> piercing
...trække hende ud mod toieletterne --> toiletterne
...store røde bokstaver --> bogstaver

Pas på med din tegnsætning. Uden div. kommaer, bliver dine sætninger hurtigt lange og komplicerede at læse.

Ellers synes jeg, du har løst opgaven fint. Meget realistisk handling. Sørgeligt, men sandt.
13 år siden