Inspirationsøvelse #4

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 3 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 3 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 3 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

I blandt det duftende opvaskemiddel og de klirrende tallerkener stod hun pludseligt og tænkte tilbage på sin brudekjole. Det havde været en tid med løfter og med rigtige følelser dengang.
Tiden med brudekjolen.
Ikke som nu, hvor hun var porcelænets fange. Hun havde troet at hun ville nå utroligt højt, men hun havde ikke rakt højere end fedtpletterne på toppen af emhætten.

En genstridig plet på et glas bragte hende tilbage til nutiden. Den kom endelig af, og hun stillede den til tøring.
Næste glas.
Vinduet foran hende var åbent, og en blid brise besøgte hende engang imellem. Det varede ikke længe før hendes tanker atter var i det forgangne. Hun huskede på den flotte smoking, som havde stået ved siden af brudekjolen dengang; så rank og flot, som på mannequinerne i butikken. Den dag havde smokingen gået fra det perfekte omrids inde i kirken til den krøllede bunke, som var blevet smidt på gulvet i hotelværelset. Nu hang den bare i et skab. Helt støvet og et par numre for lille.
Han havde lovet hende så meget dengang; Om hvordan de ville opnå alt, rejse overalt og selvfølgelig at de ville elske hinanden resten af livet. Dengang havde hun giftet sig med en ambitionsrig mand.
Nu var hun gift med en fidusmager, som sprang fra det ene usuccesfulde projekt til det andet.

Et chok fra sønnen i dørkarmen fik hende til at tabe en tallerken på gulvet. Han så skræmt ned på den smadrede tallerken, men hun smilede bare til ham, at det ikke gjorde noget. Han smilede tilbage og fortalte at han gik ud for at spille bold med farmand.
Hun nikkede.

Nu løb far og søn rundt på græsset udenfor det vindue, som hun stadig vaskede op foran. En bold sprang frem og tilbage mellem benene på dem. Engang imellem ville hendes mand vælte ned i græsset med vilje, for at lade sig tabe. Han kiggede ofte op på hende, når han gjorde sit lille stunt. De smilede til hinanden, og hun blev ramt af en følelse, som efterhånden var velkendt.

Måske var de ikke den rigeste familie i verden. Og måske ville hun for evigt forblive en husmor i lille Danmark, uden at have sovet under fremmede himmelstrøg.
Men de to glade ansigter ude i græsset forsikrede hende om, at det tredje løfte nok skulle holde.
Og pludselig, så var den opvask også ordnet.
Tilfældige ord: brudekjole, fidusmager, husmor

Skriv kommentar

Besvarelsen Sindets Sæbebobler er publiceret 28/08-2010 18:19 af Ivan Torsten (Hubble) under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #4.
Version 1 - 28/08-2010 18:19
Besvarelsen er på 398 ord og lix-tallet er 31.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

13 år siden
#1 Venezuela
Hej Hubble,

Jeg kan rigtig godt lide din tekst. Især det at din husmor ikke taler, at det hele foregår i hovedet på hende. Jeg kan derfor også rigtig godt lide sætningen: "-... hun smilede bare til ham, at det ikke gjorde noget". Hun siger det ikke til ham, hun smiler det. Og det bliver jo et udtryk for din husmors tænkende, frem for talende væsen. Jeg synes også det er sjovt at bygge det hele op omkring opvasken som er så stille, rolig og hverdagslig.
Personligt ville nok have udeladt at skrive at det foregår i Danmark, fordi det kobler teksten til en masse ideer om hvad/hvor Danmark er, og jeg ville have foretrukket at jeg ikke ved hvor hun befinder sig rent fysisk. Så kunne det nemlig være rigtig mange forskellige vinduer rundt omkring i verden, som hun kigger ud af.
mvh
13 år siden
13 år siden
#2 Lise Andreasen (anemone42)
Opgaven: Passagen med brudekjolen i starten virker lidt snørklet. Ville man ikke tænke "den dag jeg blev gift", og ikke "tiden med brudekjolen"? Derudover: alle 3 ord brugt, opgaven løst.

Historien: Min fornemmelse er, at historien kunne have været endnu stærkere, hvis hun overvejede fx at gå fra ham. Men det er også en fin, afsluttet historie, som det er.

Det sproglige:
- "stillede den til tørRing".
- "det ene usuccesfulde projekt til det andet", lyder lidt som om det er mærkeligt oversat fra engelsk, ville nok sige "fiasko-projekt" eller sådan noget.
- også andre detaljer

3 stjerner.

--
"Hvis du gerne vil takke for mine ord, kommentér da gerne en af mine øvelser."
13 år siden
13 år siden
#3 Radisabel
Hej Hubble. Fin lille tekst med et dejligt budskab. Jeg kan godt lide opbygningen med en lang præsentation og en ny vending i slutningen. Teksten har en fin gennemgående tanke og struktur, men det er også lidt som om det vakler en smule hist og her. Jeg ved ikke om jeg rammer helt ude i skoven, men måske skulle du prøve at give lidt mere slip når du skriver. Sproget er lidt snørklet, og jeg tror det ville hjælpe med til at gøre det mere flydende og naturligt. Bagefter kunne du så prøve, at omformulere enkelte passager, korte lidt ned/skære fyldord fra. Det tror jeg også vil gavne den røde tråd og gøre din tekst mere klar og fokuseret.
Håber du kan bruge mit forslag til noget =)

Held og lykke, hilsen Isabel :)
13 år siden
13 år siden
#4 Pia Hansen
Hej

Ordene er brugt på en måde, så de indgår naturligt i teksten.
En fin, stille hverdagshistorie fra Danmark, før eller nu.
Lidt sprogfnidder forstyrrer en lille smule. (kringlede sætninger)

Pia H
13 år siden
13 år siden
#5 Ditte Kunkel Klitmøller
Sød historie, men stavefejlene og snørklerierne var en smule overskyggende. Dog er jeg ret vild med selve historien, selvom det er et indblik i en 'triviel' hverdag. Jeg kan godt lide det småfilosofiske islæt med 'fremmede himmelstrøg', fx.
Opgaven løst. :-)

MVH -
Ditte
13 år siden