Inspirationsøvelse #4

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 3 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 3 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 3 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

"Skal det der forestille en brudekjole?!" skreg Tamina og stirrede vantro på den græsgrønne sag, der hang på garderobedøren.
En let brise stod ind gennem vinduet og fik skørtets florlette flæser til at blafre som giftiggrønne bølger i halvhøj søgang. Små bleggule kranier klirrede i utakt og mellem dem flød der noget, der mindede så meget om råddent tang, at Taminas mave vred sig. Mindst lige så slemt. som den havde gjort på den lange sørejse.
"Nick Satani!"
Tamina råbte så højt, at en krukke faldt ned fra en hylde. Den knustes i tusinde stykker. Eller måske kun 998? Hun havde ikke tid til at tælle- Hun skulle kaste op.
Men nu skulle den fidusmager få besked. Han havde lovet hende, at hvis hun bare skrev under på, at han måtte få hendes sjæl, når hun engang var død, så skulle hendes kræftsyge lillebror nok blive rask og hun skulle få et fyrsteligt bryllup. Lillebroderen blev rask, og så rejste Tamina med Nick, men da de så endelig nåede her til efter en lang. lang rejse, hvor hun havde skrællet tonsvis af kartofler, så viste det sig søreme - ups, Nick sagde at han beklagede fejltagelsen - at det var en simpel secondløjtnant, hun skulle giftes med
Og nu denne rædsomme kjole.
Tamina tømte sit maveindhold ud over skårene,Hun kunne lige så godt været blevet hjemme og have giftet sig med en tyrannisk smed eller en dum bonde. Så havde hun i det mindste fået en hvid brudekjole .
Tamnina sank sammen og brast i gråd.
Da døren gik op, græd hun som en syg hund.
"Er du syg?" lød en bekymret stemme. Det var ikke Nicks.
Tamina løftede hovedet med et ryk og gennen tårer så hun ind i et par øjne, der var som smult og roligt, blåt vand på en sommerdag.
"En brudekjole er hvid," hikstede Tamine.
"Hvid er kedelig," sagde stemmen fra før og fortsatte: "men når du ligefrem bliver syg af se på en grøn, så vælg en anden."
Tamina tørrede tårene. Gennem tårer så hun, at den nyankomne var meget ung, men så rar ud. Han var i en slags uniform.
"Det var smukt at sælge din sjæl for din brors liv," smilede manden engleblidt.Så rejste han sig. smilede og åbnede garderobedøren. Ud flagrede en sommerfuglesværn og i skabet hang der brudekjoler i alskens farver og faconer.
Tilfældige ord: brudekjole, fidusmager, sekondløjtnant

Skriv kommentar

Besvarelsen Kun i hvidt er publiceret 29/08-2010 16:25 af Pia Hansen under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #4.
Version 1 - 29/08-2010 16:25
Besvarelsen er på 394 ord og lix-tallet er 28.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

9 år siden
#1 trunte69
Kort men rørende historie - som et eventyr med en happy ending
9 år siden
9 år siden
#2 Lise Andreasen (anemone42)
Opgaven: Alle 3 ord brugt, opgaven løst.

Historien: Jeg har lidt svært ved at få styr på, hvor historien foregår henne? I militæret? I helvede? Men ellers en fin lille historie, med basis for at skrive noget mere i det her univers.

Det sproglige:
- "giftiggrønne bølger i halvhøj søgang", hæ!
- "lang lang rejse"
- "genneM tårer"
- og et par andre småting

3 stjerner.

--
"Hvis du gerne vil takke for mine ord, kommentér da gerne en af mine øvelser."
9 år siden
9 år siden
#3 MaleneRavn
Hej Pia
TAK for sej historie, fuld af sanselige og levende billeder. Det er et skønt univers du har opfundet, som du helt klart kan udvikle - vi får jo kun en antydning her. Det kan blive en helt ny slags eventyr?
Jeg er ikke helt sikker, men det ER vel sekondløjtnanten med de dejlige blå øjne? Jeg ved ikke med Amina, men hvis det var mig og han var så skøn og åbnede det skab, så ville jeg tage en hvilken som helst brudekjole på :))
Men altså, jeg vil ha' mere, en hel historie med masser af modgang og frygtelige ting der skal overvindes, overraskende vendinger og fantastiske eventyr.... din lille fortælling har potentialet og du skriver jo dejligt. Hvordan har du det selv med historien?
Kh Malene / http://ravn.mediajungle.dk
9 år siden
9 år siden
#4 Ditte Kunkel Klitmøller
Nøj, en levende historie - der er dog lidt forvirring mht, hvor det foregår og hvorfor hun bekymrer sig SÅ meget om farven på en brudekjole, når hun har solgt sin sjæl.... men sådan er nogle mennesker vel? Det virker bare lidt mærkeligt, at een, der ville gøre noget SÅ heroisk ville være så... ja, pernitten. Men det fungerer sgu alligevel! Fantastisk sprogbrug!!
Alætid en fornøjelse at læse dine værker.

MVH -
Ditte
9 år siden