Inspirationsøvelse #4

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 3 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 3 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 3 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Der holdt allerede to politibiler og en lægeambulance foran huset, da Jørgen drejede om hjørnet. Han havde hørt larmen fra sin lænestol, hvor han havde siddet og tænkt de sidste par timer. Han blev nærmest drevet ud af døren, og kunne herefter følge larmen to gader ned og rundt om hjørnet. Han kendte godt parret i det store, eventyrlige hus på Hjortensgade. Lars havde været en succes siden gymnasiet, igennem universitetstiden og havde efterfølgende haft sit navn i avisen mange gange. Han var vist en slags forretningsmand. Ulla havde han mødt i forretningsøjemed, og selvom Jørgen altid havde mistænkt deres ægteskab for at være et fornuftægteskab, var det dog et godt et. Hvilken ugerning var nu gået for sig her? Der var trukket gardiner for de store, firdelte vinduer, men døren ind til den store hall var åben. Havde det ikke været for afspærringen ville han have gået ind og præsenteret sig som pårørende. Jørgen skjulte sit ansigt under kasketten efterhånden som flere folk stimlede sammen udenfor. Han lod et par sten rulle frem og tilbage under sin ene sko, og kom til at klukke lige så stille. En dame ved siden af ham vendte sig væk fra huset, og mod ham. Hun havde hørt det, og hans bevægelser frøs fast som et dyr i skovens søndagstrafik. Hvad havde der nu været galt med at leve som husmor sammen med Lars? Katrine havde da aldrig haft noget i mod det, og det var ikke engang sammen med Lars. Katrine havde da fundet sit kald, ja sit livs lykke om man vil, og han forstod jo nok at rose hende, når hun havde gjort det godt. Og havde hun ikke smilet ved det? Katrine døde for snart mange år siden. Midt i køkkenet var hun faldet om. De skulle ellers have haft kødrand med kogte grøntsager, og han ville have rost hende til skyerne.
Tilfældige ord: ugerning, husmor, fornuftægteskab

Skriv kommentar

Besvarelsen Hjortensgade 1 er publiceret 29/08-2010 18:19 af Venezuela under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #4.
Version 1 - 29/08-2010 18:19
Besvarelsen er på 313 ord og lix-tallet er 30.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

13 år siden
#1 Stuk
Smukt. Penetrerende.
13 år siden
13 år siden
#2 Lise Andreasen (anemone42)
Opgaven: "Ugerning" kommer til at stikke lidt ud, som et lidt gammeldags ord, der ikke passer til resten. Men ellers: alle 3 ord brugt, opgaven løst.

Historien: Jeg kan ikke helt finde ud af, hvem Katrine er. Jørgens afdøde kone? Og synes teksten slutter, før der rigtig kommer en afslutning.

Det sproglige:
- genbrug af udtrykket "om hjørnet"
- både vinduer og hall er store, genbrug af ord
- ellers ikke noget, der springer i øjnene

3 stjerner.

--
"Hvis du gerne vil takke for mine ord, kommentér da gerne en af mine øvelser."
13 år siden
13 år siden
#3 Ditte Kunkel Klitmøller
Spændende historie, men jeg føler på en måde, at den er lidt uafsluttet??? Og jeg er også lidt i tvivl om, hvem Katrine er...???
Men fin historie og anderledes læsning. :-)

MVH -
Ditte
13 år siden