Inspirationsøvelse #4

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 3 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 3 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 3 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

"Ja jeg er," svarede jeg utålmodigt. Ja jeg var en gammel kedelig dame. En dame uden nogen mand. En dame med 4 børn og et enormt kedeligt arbejde. En husmor kan man godt kalde det. Jeg var ikke ligefrem nogen fidusmager. "Så gør noget ved det!" sagde Christian. Ja det kunne han sagtens sige. Det nyttede jo ikke at lægge en profil ud på matchaffinity og regne med at en mand lige pludselig faldt over en gammel husmor med 4 børn, rander under øjnene og er over 40 år. "Jamen hvad har du tænkt dig, jeg kan gøre?" Jeg var begyndt at give op. Den her telefonsamtale nyttede jo ikke noget. Christian svarede: "Flyt. Flyt ind til byen. Det ligger jo kun en kilometer fra hvor du bor nu, så dine børn behøver ikke en gang flytte skole." "Nej," var det eneste jeg kunne svare. Jeg lagde på og satte mig i sofaen. Flytte? Det var jo ikke nogen dum idé. Nu var det efterhånden 5 år siden Peter skred. Jeg gik ind og søgte på nogle huse. Men så kiggede jeg ud. Ville jeg virkelig flytte fra det her dejlige sted? Vejret var godt, der var sol, varme og græs. Alt hvad jeg havde drømt om. Men uden en mand er der jo ikke mange at dele drømmen med.

Da ungerne kom hjem kaldte jeg dem ind til et familie møde. De blev alle helt vildt glade da jeg snakkede om idéen. "Endelig væk fra det her gamle hul!" skreg Emil glad. Jeg sagde til dem at det selvfølgelig kun var en idé, men jeg vidste at det ville blive til en realitet.

Efter 1-2 måneder havde vi endelig købt en. Flyttebilen kom og vi kæmpede os igennem laget af møbler og ind i bilen. Køren af flyttebilen så ud til at være en rigtig glad fidusmager. "Nå er du en gammel husmor der trænger til at komme væk fra den gamle gård?" Jeg tog det ret så personligt, men da jeg så det kæmpe smil i hans ansigt, blev jeg straks roligere. "Hvad hedder du?" spurgte han. "Tina," svarede jeg måske lidt for hurtigt. "Og dig?" "Kim," svarede han. Kim. Kim var et ret så sejt navn. Jeg ville finde ham på facebook. Og sådan gik det til at jeg flyttede ind til byen som en gammel husmor og mødte en fidusmager der arbejdede for et flyttebil firma.
Tilfældige ord: fidusmager, husmor, flyttebil

Skriv kommentar

Besvarelsen Kæmpe forandring er publiceret 16/09-2010 15:21 af Lunsegirl under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #4.
Version 1 - 16/09-2010 15:21
Besvarelsen er på 400 ord og lix-tallet er 22.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

13 år siden
#1 Sofie Hill
God historie! Der er nogle fejl (komma, stavefejl...), men ikke nogen store. Jeg kan rigtig godt lide plottet, og du er meget god til at fortælle om hendes liv med meget få ord. Så rod til det. Med hensyn til komma-fejlene er det ikke noget. Jeg er selv 12 år gammel, og lige i æjeblikket lærer man så meget nyt, at det er svært at huske bare halvdelen :) Men rigtig god historie!
13 år siden