Når enden er nær

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort tekst, hvor du anskuer menneskenes påvirkning på og ødelæggelse af naturen. Anvend et dyrs synspunkt - vel at mærke et af de dyr, der bliver færre og færre af, og dermed trues af udryddelse som følge af vores handlinger. Hvordan er dyrets hverdag? Hvad tænker og føler det?

Sulten nagede i min mave og mine fødder var ømme efter den lange travetur efter føde.
Jeg havde været på udkig efter sæler i flere timer, men de var umulige at finde. Da jeg var en lille bjørn, havde der været masser af dem. Vi gik aldrig sultne i lang tid af gangen.

Jeg løb afsted i mine egne tanker, da min ene pote gik igennem isen. Jeg opdagede til min forbavselse, at isen allerede var ved at smelte. Det var for tidligt, jeg var næsten lige vågnet fra mit vinterhi.

En dejlig lugt af sælkød bølgede ned mod mig fra bakketoppen. Jeg snuste kraftigt ind, og begyndte at bevæge mig op over bakken. Lugten kom nede fra et hus, der lå ensomt langt fra alt. Det så forladt ud, men der måtte næsten lige have været mennesker her; sællugten var helt frisk.
Jeg vidste, det var en stor risiko at forsøge at tage sælen, men jeg var så sulten. Jeg besluttede mig for at tage chancen og bevægede mig langsomt ned mod huset. Jeg fik mere og mere fart på, efterhånden som jeg kom tættere og tættere på huset. Jeg kunne næsten allerede smage kødet.

Jeg fandt hurtigt sælen, og nød endelig at få mad i maven, da jeg pludelig mærkede en sviende smerte lige over det ene bagben. Jeg så væsken, der altid fulgte med smerten, strømme ud og gøre min pels våd. Derefter endnu en sviende smerte på den ene side. Samtidig hørte jeg et menneske råbe og jeg skyndte mig at løbe i den modsatte retning. Jeg kunne ikke holde ud at løbe ret længe, før jeg faldt om i sneen. Jeg forsøgte at rejse mig, men kunne ikke. Det gjorde alt for ondt.
Jeg lå der, indtil mørket faldt på. Jeg så aldrig lyset igen.

Skriv kommentar

Besvarelsen Den barske virkelighed er publiceret 10/10-2010 13:44 af Therese Rasmussen (Therese) under skriveøvelsen Når enden er nær.
Version 1 - 10/10-2010 13:44
Besvarelsen er på 300 ord og lix-tallet er 25.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

9 år siden
#1 carped15
Hej Therese...

Jeg så lige du havde en gammel u-kommenteret tekst liggende, så jeg kommer lige med et par pointers til den:-)

Du har en fin lille historie, som er skrevet flydende og letlæseligt (altid et kæmpe plus:-)). Opgaven i skriveøvelsen er klaret, men der er nogle ting, du kunne have gjort for at gøre historien bedre.

De tanker som din isbjørn har og de ting den føler er meget "menneskelige". Det ville havet været sjovt, hvis du sådan rigtigt havde sat dig ind i tankesættet hos en isbjørn og måske præsenteret din læser for noget, der var mere "dyrisk" og primitivt. FÅ din læser til at studse over at det du skriver er anderledes.
Du kan derudover arbejde med din sansebeskrivelser for at gøre dem stærkere. Hvordan føles skuddet? Hvordan lugter sælkød? Hvordan er temperaturen når man har lang vinterpels? Den slags ting.

Opgaven var så fuld af kreative muligheder og du kunne have udnyttet dem en anelse bedre.

Ellers...

Keep up the good work

Kristian
9 år siden