Cliffhanger

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie der ender, som i de berømte gamle dage, med at hovedpersonen bliver sat i en ualmindelig knibe ved historiens afslutning. "Cliffhanger" er en betegnelse der bruges når en afslutning i fx et afsnit i en TV-serie eller en bog er åben og intens, og efterlader seeren/læseren med ønske om at læse fortsættelsen hurtigst muligt.

Det var rigtig nok ikke min dreng, men jeg var den eneste far han kendte. Trods de sidste 4 år, hvor jeg blev overrumplet gang på gang af spilletrang. Tog af husholdningpengene, stjal og løj for mine nærmeste, blev hun ved min side. Desværre måtte jeg lige prøve grænser engang for meget. Jeg spillede alt for højt. Tabte hende og et lang stykke tid, også drengen. Nærmest hulkende lå jeg på mine blødende knæ. Tilsidst var det lykkedes. Alt hvad hun smed i hovedet på mig, kunne jeg alt for let genkende. For desværre var alt for meget sandt, snydt hende havde jeg.
Intet havde jeg dog gjort knægten. Heldigvis var han stadig så lille, at jeg kunne være helt, uden at skulle anstrenge mig voldsomt. Vi tog til foldboldkamp. Han var en dejlig ledsager, fuld af energi og livsglæde, ren medicin for mig. Dagen tegnede lyst, hun havde været glad, da jeg hentede drengen. Ingen sandheder slynget i hovedet, så snart han var uden for hørevidde, blot et : pas på ham! Ha´ en god dag". Den sidste del var formentlig kun rettet mod ham.
Til kampen hyggede vi efter alle kunstens regler, penge havde jeg ikke mange af, og derfor delte vi alt. Trods en stor lyst til en enkelt øl, kunne det ikke lade sig gøre. Nej, ville ikke spekulere på penge nu, skulle først betale i morgen. Pyha, hvordan var det lige jeg skulle finde 5000 kr inden i morgen?
Humøret var højt. Vi vandt med 3-1, fedt nok, de havde ellers ikke haft en god start i år. Vi hyggesnakkede lidt om kampen. Det var nu begyndt at blive varmt, og vi sluttede af i dyreparken. Flot navn til til den lille park, med andedam, og et par geder i en indhegning. Meget vigtigere var den lille legeplads, et gyngestativ, en rutchebane og en faldefærdig sandkasse,
Jeg kunne ikke lade være med at smile, knægten var sprængfyldt med energi, og nærmest fløj rundt mellem tingene. Inden vi fortsatte hjemad, stak han lige op bag et par buske for at forrette sin nødtørft, da der ikke var toiletter i parken. Det tog sin tid, og pludselig stivnede jeg. Det var ikke knægten, der kom hen mod mig, men istedet Doa´s lakajer, med en klar besked: Når du kommer med de 5000, du skylder Doa, får du ungen tilbage. Skal vi sige kl. 16, det sædvanlige sted?"

Skriv kommentar

Besvarelsen En ny chance er publiceret 12/10-2010 22:44 af Susanne Jensen (Dutten) under skriveøvelsen Cliffhanger.
Version 1 - 12/10-2010 22:44
Besvarelsen er på 402 ord og lix-tallet er 28.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

9 år siden
#1 Pia Hansen
Noget af en cliffhanger, og dermed er opgaven bestemt løst.
Sproget er specielt, nok mest p.g.a de omvendte ordstillinger, der sjældent bruges i moderne prosa. Jeg kan ikke rigtigt bestemme mig for, om jeg kan lide det. Kan dog godt selv finde på den slags, så ...:-)
Du får ridset baggrunden fint op og skabt et portræt af en lidt vattet ludoman, med et grundlæggende kærligt gemyt. Jeg kan ikke helt forene den mand med sproget - og dog? - sådan er hans sprog vel, når du fortæller det :-)

Pia H
9 år siden
9 år siden
#2 Susanne Jensen (Dutten)
Tak for kommentaren Pia:-)

Tænker lidt på en gammel ven, ved denne historie. Dog var han alkoholiker istedet. Måden han snakkede var lige præcis sådan, og et strejf af "jeg duer ikke til noget, men jeg kan ikke gøre for det, undskyld"
Det var den type jeg ville prøve at skildre...
9 år siden
9 år siden
#3 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Hej Dutten!

I startlinjerne taler du om drengen, som din HP er som en far for. Men i næste linje, taler du om "hun", som nok refererer til drengens mor, men det finder vi først ud af flere linjer længere fremme. Pas på du ikke forvirrer din læser med den slags spring.

Til gengæld laver du en glimrende cliffhanger længere henne, hvor læseren bliver bekendt med at der skal skaffes 5000 kroner. Og slutningen giver kløe i fingrene til at bladre videre. Flot afslutning!
9 år siden
9 år siden
#4 Karl Fr. Nielsen (Andrew)
Hej Dutten,

Det er svært at skrive en cliffhanger så kort, det er vel derfor der er lidt telegramstil over sætningerne, men det er ok i forhold til opgaven, så fint nok.

Spørgsmål, mon det så er ulejligheden værd at lave en kidnapping for 5000 skyld. Hvad vil de fx gøre, hvis han ikke kan betale? Løfte om et ordentlig lag tærsk ville nok have den samme virkning, sådan kan man filosofere videre.

MVH
Andrew
9 år siden
9 år siden
#5 Susanne Jensen (Dutten)
Ja Andrew, måske er det ikke det første man tænker på: at kidnappe ungen, men nogle gange byder en lejlighed sig jo. Her var det ment som: - de fik muligheden, tog den og er nok rimlig sikker på at få pengene.
Man er mere tilbøjelig til at bryde ens grænser, hvis der er børn i farezonen...
Sådan var det tænkt:-)
... Ellers kan jeg godt se din pointe med det og telegramstilen..
9 år siden