Opholdsstuen

Opgavebeskrivelse

Tag en fiktiv person fra en af dine egne historier (eller find på en ny) og beskriv opholdsstuen i hans/hendes hus, lejlighed eller anden bopæl. Beskriv stedets vigtigste detaljer. Brug flere sanseindtryk end kun synet, fx lugte og lyde. Lad omgivelserne vise hvem der bor der. Husk eventuelt at benytte en eller flere af de teknikker som du har lært i andre skriveøvelser.

Hjemmevant, alligevel på fremmed territorium. Hun styger møblerne med sine snavserede fingre, halvt irriteret tørrer hun dem af i de beskidte klæder. Altid usel, uren, men ikke i dag, måske endda ikke natten igennem. Hun ville nyde det i fulde drag. Nyde muligheden nu, da verden endelig tilsmilede hende. Dette rum delte hendes drømme. Hendes drømme om en god, varm verden. Det var et smukt rum. Ikke bare fire vægge i en kedelig firkant. Der var to rummelige karnaper, som henholdsvis vendte mod sydøst og sydvest. Der var pænt, rent og dejlige lyse farver, feminint. Hun havde aldrig følt sig feminin før nu, her i stuen kunne drømme blive til virkelighed. Hun havde længe sukket efter at være i denne stue, meget længe. Længelsfuldt og tålmodigt afventende, var hun tit smuttet forbi ubemærket. Stuen kaldte ud til hende, og hun drak dens skønhed. Når den gemte sig lidt med solen på ruden, og når den glødede af lys i tusmørket.
Altid venlig varm, og med sin skønhed bød den alle velkommen. Indefra var den noget større, men hyggen sad i enhver krog. Der var kælet for detaljerne, små akvareller på væggene, lys i stager, også i fade med lavendelduftende vand. Først nu så hun figuerne, utroligt hun kunne have ungået at se dem. De passede til stuen, mærkeligt, da det var øgler. Øgler i glas, træ og porcelæn, store og små. Nogle med fantastiske farver, andre faldt i med omgivelserne. Alene i stuen var der mindst 100 stk, nogle på størrelse med et fingerbøl. Der var også flere på størrelse med en gravhund. På sofaen lå en kimono, dejlig blød og kølig, og ikke mindst ren, den duftede svagt af parfume. Hun sukkede og overgav sig til fristelsen, hurtigt smed hun sit eget klamme tøj fra sig. Tog et forfriskende bad og smøg sig ind i den varme kimono. Aldrig havde hun følt sig så frisk og ren, nærmest beskyttet. Hun lagde sig i den bløde hvide sofa og fik øje på sit eget spejlbillede i glasskabet. Hun hørte til her, i det slørende genspejl kunne hun endda lade som om hun var smuk. Stuen omfavnede hende i et dejligt blødt lys, og hun følte sig tryg. Hun faldt i en rolig søvn... kun med en tanke: det er mit nu...
Da dagen gryede, var hun væk, plus et sæt lånt tøj og en kimono.
En anden kvinde meldes savnet....

Skriv kommentar

Besvarelsen Nu er det mit er publiceret 02/11-2010 20:01 af Susanne Jensen (Dutten) under skriveøvelsen Opholdsstuen.
Version 1 - 02/11-2010 20:01
Besvarelsen er på 400 ord og lix-tallet er 25.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 år siden
#1 MaleneRavn
Hej Dutten
Mystisk gys i opholdsstuen! Meget malende beskrivelse, hvor du bruger mange sanseindtryk - du mangler bare høresansen, med mindre du mener det bogstaveligt at stuen kalder på hende ;)
Det eneste jeg reagerer negativt på er at nogle af øglerne er på størrelse med en gravhund. At du bruger gravhunden til sammenligning får mig til at trække på smilebåndet, det er sjovt, og det tror jeg ikke er meningen, eller?
Det virker ikke som hendes egen stue, men som en andens, den der lokker hende, forfører hende og tager hende med mystisk kraft? Alligevel lykkes det dig at få stuen til at fortælle en masse om hende, godt klaret.
Mvh Malene ravn
11 år siden
11 år siden
#2 Lisa_F
Jeg synes sammenligningen af øgler og gravhunde er helt fin - har jeg hørt før i det virkelige liv.

Jeg er ikke sikker på, at jeg forstår historien helt, men måske gør det den endnu federe - måske endda sexy.
11 år siden