Inspirationsøvelse #4

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 3 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 3 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 3 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

De to modsatroterende cylindre brummede højlydt, mens usynlige skyer af mikroskopiske metalsplinter og glohed damp pulserede ud i rummet. Det var det nyeste af det nye med et duo-valseværk, og direktøren var yderst tilfreds med produktionen og de mange bestillinger af jernbaneskinner og andre emner. Faktisk gik det så godt for direktør Kristoffersen, at han havde ansat sin søn, Martin, som underdirektør. Sønnen var godt nok kun sytten, men han havde evner indenfor alt mekanisk - og pengene væltede hurtigt ned i lommerne på fader og søn.

En morgen ved kontorets kaffebord brummede direktør Kristoffersen nyheden til sin unge søn. Forretningen var god og ambitionerne store, og derfor havde direktøren endelig taget springet – med alt hvad, der måtte følge med.
Med smilerynker lod han en kuvert glide hen til Martin over kaffebordet. Forundret åbnede teenageren kuverten og trak et stykke papir frem… Et øjeblik forstod han slet ikke, hvad det var, han læste. Igen gled hans øjne over bogstaverne – kunne dette være sandt?

”Tillykke, søn,” smilede faderen stolt, og de udvekslede varme blikke og gav derpå hinanden hånden i et fast og beslutsomt håndtryk. Lykkelig og overvældet nikkede Martin, og faderen sagde:

”Kør det nu godt”

”Det skal jeg nok, far,” svarede Martin og sank en klump. Dette var over hans vildeste fantasi. Ordene blev ved med at rotere inde i hans hoved ligesom valserne: ’Jeg er ejer af et datterselskab’…
Allerede i dag skulle han af sted og kontrollere fabrikken, sætte arbejderne ind i rutinen og varetage bestillinger.

”Og gør, hvad du må,” tilføjede faderen i en mere alvorlig tone. Stille nikkede Martin, greb sin kernelædertaske og forsvandt med et smil ud af døren.


Ankomsten gik som den skulle, og alt lod til at køre på skinner. Den nye fabrik var fantastisk og havde alle fornødenheder og nymodens faciliteter, der krævedes. Men idet Martin var ved at tjekke valserne, sprang døren op, og ind marcherede de med løftede geværer. Blegt sendte han dem et usikkert smil, og ham med flest striber på skulderen præsenterede sig:

”Sekondløjtnant Schröder, direktør!” spyttede han og uddelegerede så sine ordrer til soldaterne, der spredtes som rotter.

”Stempel hier!” beordrede sekondløjtnanten og stak papiret frem. ’Gør, hvad du må’, tænkte Martin febrilsk. Og med et enkelt, rystende stempeltryk forsvandt hans nyfundne drøm – forsvandt med det blå blæk på overdragelsespapiret, som sekondløjtnanten stak i lommen med et smil.
Tilfældige ord: datterselskab, valseværk, sekondløjtnant

Skriv kommentar

Besvarelsen Et glimt af 1944 er publiceret 10/11-2010 19:19 af Ditte Kunkel Klitmøller under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #4.
Version 1 - 10/11-2010 19:19
Besvarelsen er på 399 ord og lix-tallet er 42.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

13 år siden
#1 Stuk
Du svinger dine dialoger mellem den faktuelle handling super elegant. Det har en overordnet metrisk sans for sprog som virker "rigtig".

Første læsning, det bør helt bestemt være tilstået.

Jeg kan lide din replik-stil. Historien var jo bare en øvelse, og vi venter vel alle på at skrive noget der giver en større mening. Hvis vi for lov at få plads.

I Like.

T
13 år siden
13 år siden
#2 Ditte Kunkel Klitmøller
Hej Stuk.
Mange, mange tak for den positive tilbagemelding. Det er jeg glad for.
Ifølge min opfattelse, er der plads til alle i skriveriernes verden.... tanker er tanker og følelser er følelser - og der er intet, der er rigtigt eller forkert. :-)

MVH -
Ditte
13 år siden