Deja-vu

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort fiktiv tekst hvor hovedpersonen til en vigtigt møde oplever et deja-vu undervejs i historien (fornemmelsen af at have haft en bestemt oplevelse før). Skriv teksten i 1. person ental (jeg-form) og prøv at afslutte med en cliffhanger. Du vælger selv historiens genre. Læs mere om begrebet deja-vu her: http://da.wikipedia.org/wiki/Deja-vu

Just vågnet, let i kroppen og dejligt udhvilet satte jeg mig foran den flimrende computer-skærm og åbnede min mail. På bordet stod en kold kop kaffe fra igår, og jeg ignorerede den lettere irriteret, mens jeg skimmede igennem min elektroniske indbakke. Katten lå bare dovent på sofaen. Et af brevene så ekstra interessant ud, og jeg klikkede det hurtigt åbent - det var en invitation fra en af mine venner til en fest i aften, og lettet over ikke at skulle sidde og glo alene hele dagen, tilmeldte jeg mig og trykkede på 'send'-knappen. Skærmen flimrede lidt underligt? Åndsfraværende opdagede jeg, at jeg frøs - men uden den afslørende gåsehud på mine arme, som ellers altid plejede at være der. Det mindede mig om igår, da jeg havde været ude at gå tur med min mor i den stegende midsommersol. Jeg havde fået det dårligt, da vi havde gået en to-tre kilometer, og begyndte mod alle odds at fryse. Min mor havde straks beordret mig ind i skyggen og forklaret, at lige præcis dette på en varm dag var tegn på hedeslag. Og hedeslag var farligt, sagde hun og pointerede kraftigt, at jeg straks skulle tage hjem og drikke en masse vand. Hvilket jeg selvfølgelig gjorde. Følelsen lige nu var faktisk nøjagtig den samme... 'Det perfekte deja-vu', tænkte jeg. Og solen bagte igen lystigt udenfor. 'Mærkeligt', tænkte jeg og gik hen for at kæle katten lidt. Men idet jeg nærmede mig, fór den lille uldtot op og hvæsede skræmt, hvorefter den løb ud i gangen og forsvandt ind i soveværelset. På vejen væltede kræet selvfølgelig den halvtomme kop kaffe, som faldt på gulvet og spredte den brune væske til alle sider med en klirren og et højt plask. Med et forvirret suk gloede jeg lidt olmt på kaffepølen foran skrivebordet. Før jeg tørrede det op, ville jeg lige tjekke til katten, for den opførte sig aldrig sådan... Måske var den syg? Forsigtigt listede jeg ind i soveværelset, og på vejen var jeg selvfølgelig klodset nok til at sætte halvdelen af min nøgne fod i kaffen på gulvet. 'Pokkers', tænkte jeg irriteret og gik ind i soveværelset, hvor katten lå på sengens kant og stirrede på hovedpuden. Følelsen af kulde på trods af de tredive grader udenfor syntes at forværres hele tiden, og jeg besluttede derfor at tage et glas vand. Katten ville alligevel ikke snakke med mig. Inde fra stuen hørtes et 'pling, og nysgerrigt passerede jeg køkkenet og gloede på skærmen - der var kommet en notits i min indbakke, der bare sagde: 'MAIL DELIVERY FAILURE'.
I det samme gloede jeg ned på kaffepytten... Der var intet fodaftryk eller spor af kaffe efter mig ud i gangen.

Skriv kommentar

Besvarelsen Hedeslaget er publiceret 01/12-2010 12:12 af Ditte Kunkel Klitmøller under skriveøvelsen Deja-vu.
Version 1 - 01/12-2010 12:12
Besvarelsen er på 449 ord og lix-tallet er 34.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

13 år siden
#1 sannelykke
God historie med mange fine detaljer og beskrivelser af hps og indeholdende alle kriterier for skriveøvelsen. Jeg blev overrasket over slutningen da jeg slet ikke havde tænkt at hun var død? ( hvilket jeg tolker slutningen, kattens reaktion, den manglende gåsehud/fodspor som?) Dejligt sådan at blive gysende overrasket!
Hmm.... Ville smide en stjerne mere efter den, hvis ikke jeg her bagefter havde siddet med fornemmelsen af at have "set" noget af det før?
( tænker lidt filmen "Den sjette sans"?) Mvh Sanne.
13 år siden
13 år siden
#2 Rudi Kouring (Ruheko)
Fint sammenhæng mht. kaffen gennem hele fortællingen.
Kulden der som regel sætter ind før døden...godt tænkt.
Mvh Rudi
13 år siden
13 år siden
#3 Ditte Kunkel Klitmøller
sannelykke:
Mange tak skal du have. Jeg har nu aldrig set "den sjette sans" - sker det samme der???? Det vil da være rigtig ærgerligt, hvis jeg har kopieret noget, selvom jeg var uvidende derom. Hehe. Pointen var nemlig, at læseren skulle blive overrasket til sidst ved 'åbent' at finde ud af, at hps er død. Mange tak.

Ruheko:
Mange, mange tak skal du have. Det sætter jeg pris på. :-)
13 år siden
13 år siden
#4 Charlotte Dinge
Fin historie. Du skriver godt. Charlotte
13 år siden
13 år siden
#5 Rene F
Fine hints undervejs før overraskelsen til sidst. God stemning.

Mvh.

Rene F.
13 år siden
13 år siden
#6 Ditte Kunkel Klitmøller
Charlotte: Mange, mange tak.

Rene F: Tak skal du have. :-)


MVH -
Ditte
13 år siden
13 år siden
#7 N Munjas
Kan rigtig godt lide din fortælling, hvor dine hints følger læseren næsten fra starten. Jeg kan dog ikke lade være med at tænke på musikvideoen til sangen: "Someday" af Nickelback. Her er det bare mælk der trædes i :)
Du får 4 fire stjerne herfra.

Godt nytår!
13 år siden
13 år siden
#8 LineaLinea
Hold da helt op. det går stærkt når du skriver. det kan jeg godt lide. du tør gå din egen vej. din profil tekst har inspireret mig. og denne historie har inspireret mig. jeg er ved at søge efter min egen stil . og dette har givet mig noget at tænke over. det er vildt. det er godt.selvom jeg ikke ved om jeg fik pointen med. jeg læser den igen . og læser noget mere fra dig. god aften, god nat. keep up the good woke.
13 år siden
13 år siden
#9 Ditte Kunkel Klitmøller
Munjas:
Mange tak for kommentaren og den fine karakter - har dog ikke lige set den musikvideo? :-)

LineaLinea:
Mange, mange tak for de positive ord. Det gør mig glad. Tusind tak!!!
Jeg håber, at du finder dét, du søger - men prøv at søg ind i dig selv, så skal stilen nok komme. :-)
13 år siden
13 år siden
#10 Mogens Sørensen (Mons1957)
Hej Ditte, det var en besvarelse, der især udmærker sig ved den åbne slutning, pludselig aner man ikke om det er hp's drømme eller fantasier på grund af hedeslag, og den mail, der ikke kunne afleveres, ja, sikke noget man får at tænke over der. Du klarer den så også med deja vu og jeg kan godt lide din skildring af lejligheden, der giver en fornemmelse af den person, der bor der. VH Mons
13 år siden
13 år siden
#11 Ditte Kunkel Klitmøller
Mange tak skal du have, Mons!! Det er jeg rigtig glad for at høre. :-)
Jeg bliver tit kritiseret for at bruge for mange skildringer/detaljer, men det er min personlige stil... den er nok også afkortet lidt her i kortprosa-genren, men alligevel er den der. Er rigtig glad for, at du så det som noget positivt. Tak for kommentaren. :-)
13 år siden