Før springet

Opgavebeskrivelse

Fortæl om situationen i flyveren, inden tre faldskærmsudspringere hopper ud gennem den åbne sidedør. Hvorfor er de i flyet? Hvordan er deres indbyrdes relationer? Det er helt op til dig selv om du vil gøre teksten humoristisk, spændende, dialogpræget og så videre.

Hvorfor kan de to tøser ikke bare holde mund? De har snakket uafbrudt siden vi startede. Hvorfor skal de snakke så højt? Det kan da ikke være rigtigt at jeg skal hører om alle deres veninder.

”Undskyld kan I ikke godt dæmpe jer lidt? Der er også andre end jer her. Og nu er jeg snart træt at hører om din skedesvamp eller hvem du sidst slugte. Ti nu bare stille!” Mmm. Det føltes godt, nu er det eneste der høres motorens brummen.

Hvorfor sidder jeg her i denne her fordømte flyver. Hvorfor var det nu jeg havde sagt, at elskede sådan noget? Hvorfor kan du ikke imponere pigerne med noget andet? Sidste gang havde det været bungyjump. Halvvejs kastet jeg op i luften, ikke imponerende. Og denne gang så blev det simpelthen faldskærms udspring. Jeg håber sku hun giver noget.

Igen begynder pigerne. Lidt lavere, men kan tydeligt hører hvert et ord. De snakker om mig. Den ene, blondine, nok ikke meget mere end sytten år, make up i hele hoved og piercinger både i læben og i næsen, snakker. ”Ej, hvor er han da bare nederen.. Ej hørte du hvad han sagde? Jeg sluger da ikke, det smager jo totalt dårligt.” Hendes identiske veninde svarer ”Ja, total klam, hvor gammel tror du han er? Tredive?” ”Ja, han er sikkert en taber, han tænder sikkert på os. Vi er jo så hotte.”

Rejser mig op fra sædet. Ud bag i flyet, ud imod toilettet, da jeg lukker døren bag mig, hører jeg igen den første. ”Han skal sku ud og spille den af!” Pigerne griner. Nej ikke helt, men, det bliver i hvert fald sjovt.

Da jeg kommer ud fra toilettet, så instruktøren sammen med pigerne og er ved at gøre sig klar, han rækker mig den sidste rygsæk. Da alle er klar åbner han døren. Vi stiller os alle tre hen til åbningen, vinden suser larmende forbi. ”Hop” Råber han.

Vi suser imod jorden. Vi er alle tre i omtrængt samme højde. Kigger på højdemåleren på min skulderstrop. Vi har noget højden, hvor vi skal trække faldskærmene. Fæstner grebet om udløseren. Pigerne gør det samme. Trækker. Med et voldsomt ryk bliver min fart taget voldsomt af. Faldskærmen har foldet sig ud. Kigger ned, pigernes faldskærme folder sig ikke ud under mig. Griner lidt for mig selv. Så kan man lære at tage hensyn til andre.

Skriv kommentar

Besvarelsen Hvorfor ikke? er publiceret 06/12-2010 17:13 af Frederik Fornitz (fornitz) under skriveøvelsen Før springet.
Version 1 - 06/12-2010 17:13
Besvarelsen er på 397 ord og lix-tallet er 23.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 år siden
#1 Tohpi
Sikke en fantastisk nærværende historie om noget jeg tror vi alle kan forholde os til!
Da jeg nåede til 2. afsnit kunne jeg ikke holde op med at smile og tænke årh hvor sødt, jeg håber bestemt også hun ser noget i ham!
Hold kæft hvor er de piger stride! men holdda op for en afslutning!
Der er virkelig en fin historie og meget velskrevet :)
11 år siden
8 år siden
#2 Kristian Andersen (Den_Friske)
Hej.

Flot skrevet. Sikke da nogle lede tøser, men de var med til at løfte historien og gøre den sjovt. Synes slutningen var veludført og godt skrevet. Kom til at tænke på om hovedpersonen mon havde pillet ved deres faldskærm eller var det bare helt tilfældigt at de ikke foldede sig ud? :)

Vh Kristian.
8 år siden