Inspirationsøvelse #4

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 3 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 3 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 3 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Der dufter svagt af parfumen fra igår. Den ligger godt gemt bag duften af sved, som gennem natten er trådt i karakter. Men den er der stadig. Han har en smule hår på brystet, men hun synes ikke det gør noget, ikke når det er ham. Normalt er hun ellers ikke til en type som ham. Fattigfolk- havde hendes far have kaldt ham og hans familie. For hendes vedkommen er det nu ikke så meget det med pengene, det er mere det med de hår på brystet. Det bryder hun sig normalt ikke om. Hun har stadig hendes trusser på, mens han er helt nøgen. Det blev kun til lidt nydelse for ham, så faldt han i søvn inden de nåede længere.
"Jeg er ellers en værre fidusmager, du burde ikke gå hjem med sådan én som mig." Det havde han sagt for tre år siden, da hun havde mødt ham på discoteket. Men hun syntes der havde været et glimt i hans øjne og et smil på hans læber, som fortalte noget andet. Hun havde forelsket sig i ham på under 10 minutter og hun var det stadig.
Hun beundrede hans krop lidt, han er blevet så tynd på det sidste. Det er hun også selv. Selvom hun ikke synes hun spiser meget, og hun prøver at overholde de ugentlige løbeture men hun var så træt hele tiden. Lægen havde taget en blodprøve, måske den kunne vise hvorfor. Hun slog det hen, rejste sig op og fandt noget tøj frem.
De var egentlig gået fra hinanden, men hun kunne ikke undværer ham. Hun havde et par gange prøvet at lade noget tøj ligge til næste gang hun kom, men hver gang havde han pænt lagt det sammen og givet hende det igen når hun kom. Han virkede så afvisende, som om der var noget han gik og skjulte.
Hun kysser ham på panden, inden hun gik ud af døren.

Telefonen ringede mandag morgen. Hun havde lige sat sin blender til og skulle til at lave sin sædvanlige smootie. Det var lægen, prøven var positiv. I et øjeblik, var det som om hendes hjerte stoppede. Hun havde stadig røret ved øret. Hun kunne hører ham svagt, som var han 1000 km. fra hende og hviskede: "Jeg vil gerne se dig til en samtale senere idag. Der er medicin for det nu, man behøver ikke længere dø af det."
Tilfældige ord: fattigfolk, blender, fidusmager

Skriv kommentar

Besvarelsen En fidusmager er publiceret 06/12-2010 22:22 af beetlebum under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #4.
Version 1 - 06/12-2010 22:22
Besvarelsen er på 398 ord og lix-tallet er 23.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

9 år siden
#1 Lithium
Wow O_o Sikke et dilemma!. Han er vidst ikke blot en fidusmager men også et rigtigt stort fjols! ; ) Rigtig godt skrevet, men jeg kom lidt i tvivl om nutid og datid på et tidspunkt. Da jeg først skimtede stykket igennem troede jeg, at den foregik et stykke tid tilbage,( nok på grund af ordet "fattigfolk") men så stødte jeg på ordet diskotek. Jeg fik selv for længe siden ordet fattigfolk til min øvelse. Det er ikke et ord man bruger så tit- Jeg gætter på at hun er blevet smittet med HIV?

Godt gået! Det er et alvorligt emne, som man hører for lidt om, ifølge mig.
Fire store stjerner! : )
9 år siden
9 år siden
#2 Graziellen
Historien er stærk og vedkommende. Der ligger mange spændende mulige historier forude. F.eks forældrenes fordomme. "Hvad sagde jeg til dig om fattigfolk".

Det er meget svært at skrive historier i nutid og det bruges næsten kun for at understrege aktion. Men du har nok en grund til det, som jeg ikke lige kan gennemskue.

Jeg kan godt lide detaljen om at hun prøvede at lade noget tøj ligge tilbage, for at komme tættere på ham igen. Det fortæller meget i få ord. Hun fremstår som en elskende kvinde, hans rolle har du gjort mere utydelig og sikkert med god grund, for det gør mig nysgerrig.
9 år siden