Inspirationsøvelse #3

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 3 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 3 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 3 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Det knasede i skovbunden hver gang hun satte foden ned. I sin rygsæk havde hun nybagte boller, hjemmelavet syltetøj, 10 glas og et stort tæppe. Bag ved gik hendes to drenge og svingende med nogle store grene de havde fundet.

Hun spekulerede på om det var den rigtige retning hun gik og blev lettet da hun så den første vilde stedmor dukke frem. Pludselig, som ved et trylleslag, dukkede et væld af vilde blå stedmoreplanter frem. Her skulle de mødes.

Hun bredte tæppet ud og satte sig ned for at vente på resten af familien. Imens løb børnene vilde rundt og knuste utallige af de blå blomster med deres kæppe. Endelig kom resten af familien og latter og snak lød i skoven, flere tæpper blev bredt ud, øllet kom frem og lugten af de endnu lune frikadeller blandede sig med duften af violer. Stemningen steg og sammenkomsten nåede sit højdepunkt.

Hvad ingen mere vidste var, at stedmorene var blevet anbragt der for så lang tid siden for at blokere for underverdenen, at ingen mere troede den eksisterede. De uanselige blomster havde nu i flere hundrede år lagt et slør af uskyld og gode tanker, der gjorde stedet uigennemtrængelig for de mørke magter.

En svag stank af råddenskab steg op fra jorden. Børnene lagde mærke til den og fjernede sig fra stedet, bortset fra de to kæppebevæbnede drenge. De voksne var blevet halvplørede og sang: "vi sejle op ad åen". Pludselig skreg den største mand i flokken:"Du synger forkert Knud". Knud var hans storebror og ville ikke finde sig i irettesættelsen og brølede tilbage: "Hold kæft Dengse". Hadet voksede og mange års forurettethed og jalousi kom til overfladen med fornyet kraft. Knuds Øjne lyste ondskabsfuldt. Hans kone tog pludselig en arvesag op, som det havde taget familien 10 år at komme sig over. Alle guldkæderne raslede på hende af ophidselsen og moderen til de to drenge skreg skingert: "Ja, du har da altid forstået at rage til dig på andres bekostning" Pludselig lød et hyl fra en af drengene. Det blødte ud fra den yngste øje, men moderen ænsede det ikke, hun var forblændet af hadet mod sin svigerinde.

Men et sted i flokken sad milde Mette tavs med en savtakket kniv, ingen så hende bortset fra de tre børn der nu vildt skrigende flygtede ned af bakken. Alle de knuste stedmorer lå spredt omkring badet i varmt dampende blod.
Tilfældige ord: sammenkomst, underverden, stedmor

Skriv kommentar

Besvarelsen Søndagsudflugten er publiceret 07/12-2010 13:05 af Graziellen under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #3.
Version 1 - 07/12-2010 13:05
Besvarelsen er på 400 ord og lix-tallet er 33.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

9 år siden
#1 Lithium
Ja, : ) Opgaven er løst og sikke en interessant tekst! Jeg vil nærmest kalde den unik. Hvordan alle til sidst bliver besat er tragisk, men du beskriver det så jeg får lyst til at læse videre.

Jeg sidder og indlever mig rigtig godt i omgivelserne. Stedmor blomsterne, lugten af frikadelle, den glade forsamling.
Hvorfor kom jeg ikke på den her idé!? >.<

fem stjerner fra mig! : )
9 år siden
9 år siden
#2 Pia Hansen
Hej Graziellen

Ja - "Der er altid noget i vejen, når familien skal i skoven."
Men her går det da helt galt :-(
Godt fundet på, at det skyldes onde kræfter fra underverdenen.
Det er også rigtigt fint, at du bruger stedmor i blomsterudgaven.
Det med Mette og den savtakkede kniv er jeg ikke helt med på. Er hun også blevet besat eller er hun klar til at tage kampen op mod råddenskaben?
Formmæssigt tror jeg det ville pynte, hvis du startede replikkerne på en ny linie. Eller måske er det en fiks idè jeg har?

Ganske underholdende historie :-)

vh- Pia H
9 år siden
9 år siden
#3 Nikolai Evereth Hansen (nikolai97)
God og interessant lille historie du har lavet.
Der er trods den gode handling et par sproglige fejl:
Bag ved gik hendes to drenge og svingende med nogle store grene de havde fundet
- Her burde der have stået: "Bag ved gik hendes to drenge og svingede med nogle store grene de havde fundet"
Og her: Hvad ingen mere vidste var, at stedmorene var blevet anbragt - Her burde der stå "Hvad ingen mere vidste var, at stedmødrene var blevet anbragt" , men det er bare et par små sproglige fejl, og det er jo ingenting.
-Nikolai
9 år siden
9 år siden
#4 Mogens Sørensen (Mons1957)
Hej Graziellen, du får malet et godt billede i ord her af familien på skovtur, den glade stemning, og så lurer det alligevel under overfladen - fint symboliseret i stedmorblomsterne og så den stank, der kommer op. Nu er der ikke meget plads i en skriveøvelse, men når jeg kommer til sætningen Hadet voksede og mange års forurettethed og jalousi kom til overfladen med fornyet kraft så føler jeg trang til at gentage den nok lidt forslidte "show, don't tell" allerede den næste sætning er jo et godt eksempel på det med øjne, der lyser af had - ok, det får så ikke baggrunden med, men det kunne måske være sagt i en replik? Men stemningsmaleriet er fint nok. VH Mons
9 år siden
9 år siden
#5 Bjørn Jensen (spicey)
Hej Graziellen.

Ja stedmorblomsterne gør vist sit til at bringe ondskaben frem i den ellers hyggelige søndagsudflugt. Jeg vil ikke komme ind på de enkelte sætninger som kunne være skrevet anderledes, da de står i de tidligere kommentarer.
Jeg syntes det er en flot tænkt og skrevet tekst, der fanger først den glade stemning, herefter den løsslupne og til sidst hadet der har ligget og ulmet.
Flot beskrevet.

VH Bjørn
9 år siden
8 år siden
#6 Mogens Sørensen (Mons1957)
Hej Graziellen, det var et helt lille eventyr du fik ud af de tre ord her. Helt fint at du lod stedmoder være blomster, ellers havde man nok følt stedmodermotivet lidt slidt. Jeg kunne i hvert fald ikke lade være med at læse det som en beretning om, hvor meget vi ødelægger når vi bare slår blomster ned. Alting får konsekvenser. VH Mons
8 år siden