Deja-vu

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort fiktiv tekst hvor hovedpersonen til en vigtigt møde oplever et deja-vu undervejs i historien (fornemmelsen af at have haft en bestemt oplevelse før). Skriv teksten i 1. person ental (jeg-form) og prøv at afslutte med en cliffhanger. Du vælger selv historiens genre. Læs mere om begrebet deja-vu her: http://da.wikipedia.org/wiki/Deja-vu

Det var morgen og jeg var ved at gøre mig klar til at tage på arbejde. Det var den sidste dag inden jeg skulle af sted til Aspen på juleferie men der var stadig en masse at gøre før jeg kunne begynde at drømme om mine kommende eventyr. Jeg gjorde mig ekstra umage for at se godt ud, da det også var sidste dag, jeg skulle se min flotte sekretær som jeg har udviklet følelser for igennem de 6 måneder han har været vikar for min oprindelige sekretær. Jeg havde besluttet mig for at give ham en julegave og havde også fundet en god en, og nu glædede jeg mig til at give ham den.

Jeg mødte tidligt på arbejde, på trods af den tunge trafik og Magnus, min sekretær var ikke mødt ind endnu. Det tegnede sig til at blive en god dag. Jeg skyndte mig at lægge hans julegave ned i hans øverste skuffe, der var jo helst ikke nogen der skulle se det, da det ikke var skik for at give sine kollegaer julegaver. Klokken blev 10 men Magnus var ikke mødt endnu, og jo mere tiden gik, blev jeg mere og mere skuffet. Det var først kl. 12 jeg fik beskeden om at Magnus var syg og da besluttede jeg mig for at koncentrere mig fuldstændig om mit arbejde.

Da alt mit arbejde var afsluttet var jeg ikke klar til at tage på ferie, mine tanker kredsede stadig om Magnus. Jeg besluttede mig for at tage hjem til ham, for at give ham hans julegratiale og hans julegave, så jeg fandt hans adresse i personale kartoteket.

Da jeg stod foran hans dør, bankede mit hjerte dobbelt så hårdt og sad helt oppe i halsen. Jeg bankede på døren og en kvindes stemme lød; Magnus, åbner du?. Mit hjerte sank helt ned under mavesækken men det bankede endnu hurtigere nu. Det var ikke Magnus der åbnede døren men en smuk kvinde hvis krop lignede noget der lige var trådt ud af et modemagasin. Hun kiggede på mig med undrende øjne og jeg præsenterede mig selv og rakte hende hurtigt de gaver jeg havde haft med og ønskede glædelig jul og gik ud af indgangen til bygningen.

Jeg kunne mærke mit ansigt brænde og kunne næsten høre min hjerne knagede af at finde ud af hvad der var sket og hvem hun var. Jeg blev enig med mig selv i, at jeg ville tage på ferie og slappe af, og efter ferien ville jeg konfrontere Magnus omkring mine følelser.

Skriv kommentar

Besvarelsen Ulykkeligt hjerte i julen er publiceret 22/12-2010 10:51 af Pernille Pihl (Independent) under skriveøvelsen Deja-vu.
Version 1 - 22/12-2010 10:51
Besvarelsen er på 421 ord og lix-tallet er 34.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.