Hvid jul

Opgavebeskrivelse

Skriv et kort juleeventyr som tager udgangspunkt i en hvid jul. Tilføj gerne gaver, risengrød og nisser, dog skal sne indgå som element - og sørg eventuelt for at eventyret bygger på en spændende oplevelse. Et eventyr er en fiktiv tekst, og eventyret har eksisteret i mange, mange år. Der kan findes eventyr så langt tilbage, som der kan findes skrevne kilder. Eventyret ender næsten altid lykkeligt, og er oftest også temmelig forudsigeligt.

Sengekanten føltes hård mod indersiden af benene. Men hun blev siddende. Så længe hun kunne mærke kroppen, vidste hun at hun var i live. Selvom at den knaldende hovedpine ikke efterlod nogen tvivl. Hun støttede hovedet med den ene arm, holdt balancen på sengen med den anden hånd. Trak vejret i dybe indåndinger. Prøvede at holde kvalmen nede.

Det havde været alt for vildt. De smadrede flasker på gulvet mindede hende om gårsdagens udskejelser. Overalt flød det med pulver og pengesedler. Hun samlede en lille pose op fra gulvet. Stadig 5 piller tilbage. Hun lagde den fra sig på bordet. Det var ikke det hun havde lyst til lige nu.

Hun greb fat om colaflaskens hals. Den føltes uvant i hendes små hænder, men de lange fingre faldt i et godt greb, og hun drak af den sjat der var tilbage.
Det var tydeligt at smage at den havde stået der siden starten af festen. Hun kiggede hen på hans clockradio med indbygget dato.
27-12-10.
5 dage... 5 fucking dage havde de festet. Non-stop. De var startet den 23. Det var bare startet med hende og ham der skulle have en bane. Så var flere kommet til. Og så var det gået amok.

Hun rejste sig. Vaklende. De lange ben ville ikke som hende. Svajede under hende. Pludselig mærkede hun kvalmen, og nærmest kastede sig ud på badeværelset. Ingen tid til at åbne brættet, hun kastede op direkte ned i badekaret.
"... fuc" var det eneste hun nåede at sige, før det væltede ud af hende igen. Det var næsten rent. Klart. Hun mindedes at de havde drukket sprutten rent da de løb tør for ting at blande op med. Endnu en stråle væltede ud af hende. Det rev og sled i hende, og hendes næse begyndte at bløde. Blod og bræk blandedes i karet og flød idyllisk mod kloakken. Et dryp nu af da når tårerne slap hendes øjne.
Endnu en skylle bræk.

Han trådte ind på badeværelset bag hende. Hun hørte den velkendte lyd af brættet der blev slået op. Hans urin der plaskede ned i kummen. Hun hørte hvordan han kradsede sig i skægstubbene. Alle disse velkendte lyde. Og så hans stemme:
"Godmorgen skat. Så fik vi sku hvid jul alligevel"

Skriv kommentar

Besvarelsen "Hvid" jul er publiceret 30/12-2010 08:19 af Tenna Hermansen (Tenna) under skriveøvelsen Hvid jul.
Version 1 - 30/12-2010 08:19
Besvarelsen er på 373 ord og lix-tallet er 25.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 år siden
#1 Lithium
Rigtig godt fundet på med en "hvide" jul. Der er jo også dem som fester lidt for meget julen igennem. Jeg tror det er vigtigt at man ikke glemmer dem, som er uheldigt stillet i denne tid.

Jeg kan selv mærke pigens ubehag, som hun sætter sig op i sengekanten. Først troede jeg næsten, at hun var blevet voldtaget. Efter fem dages non-stop fest kan jeg sagtens forstå at hun må være udmattet, Det er næsten et under, at hun ikke har været til udpumpning.

Fire stjerner fra mig! : )
11 år siden
11 år siden
#2 Maibritt Bansholm Andersen (maibrittba)
Super godt formuleret. Man følger med hele vejen igennem.
11 år siden