Værdiladning

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort fiktiv historie hvor du lægger hovedvægten på beskrivelsen af det sted hovedpesonen befinder sig. Beskrivelsen skal være værdiladet (altså ikke neutral). Det kunne være beskrivelsen af forberedelseslokalet man sidder i, inden man skal til mundtlig eksamen, det kunne være tandlægens venteværelse, eller måske beskrivelsen af en regnskov i Sydamerika. Målet er, at din værdiladede beskrivelse skal danne billeder, følelser og oplevelser inde i læserens hoved, så læseren selv føler at han/hun er tilstede.

Skulle hun forestille sig noget, der gav mindre mening end situationen som sådan, var det den overvældende duft af dugfriske syrener. Selvfølgelig havde Fruen elsket sine blomster – de enorme solsikker, de bløde nelliker, end dog det sidste, forkølede rosenblad – men hun havde trods alt hadet syrenbuskene. Store, var de, i en sart, lilla farve og fulde af bier og andet småkravl. Summende djævle, kaldte Fruen dem, og syrenerne var således et slags associationshelvede. Stedet hvor bierne var. Den problematiske del af haven.

Var det Ham, der havde pyntet hele kirken med dem? Vidste manden ikke bedre? Eller var det Fruens gamle moder, måske, som aldrig formåede at trække linjer mellem sig selv og andre? Det gav et knirk under hendes blåsorte kjole, da hun satte sig på den bagerste række. Lyden af kirken forsvandt i menneskemængden, i den sære blanding af tab og lettelse, i den travle ligegyldighed af finpudsede sko mod marmorgulvet.

Hun havde sat sig midt i en solstråle. Ved et uheld. Kirkens vinduer og glaspaneler var naturligvis pudsede til højglans i dag, men det skarpe lys lagde sig alligevel på træbænken og i den fine grynblanding af syrenpollen og luftdansende støvpartikler. Hun rynkede på næsen, mest af vane. Selv den ypperste grundighed kunne ikke forhindre andre i at slæbe snavs ind udefra. Det kendte hun vel til, hvis ikke andet. Der lå syrener på toppen af den kridhvide kiste, på siderne, overalt. Man havde ikke ønsket hendes vejledning, da hun tilbød den. Det var ikke passende, mente Han.

De lå der jo også bare. Kastede små skygger og visnede usynligt på deres egen facon.

Solen føltes blød mod hendes kind. Som aftrykket af en forsigtig hånd, måske, eller en lyserød marcipanrose. Jeg ville have lagt blå tulipaner, tænkte hun, og ledte efter sit hvidvaskede lommetørklæde.

Skriv kommentar

Besvarelsen Om blå tulipaner er publiceret 01/02-2011 20:10 af Polina Slosvau (polina s) under skriveøvelsen Værdiladning.
Version 1 - 01/02-2011 20:10
Besvarelsen er på 300 ord og lix-tallet er 33.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

9 år siden
#1 Syrene Hvid
Du ved allerede godt hvor højt jeg elsker dette lille stemningsbillede, men derfor vil jeg gerne sige det én gang til. Jeg elsker det! Måden du formår at være kort og, på sin vis, kontant, samtidig med at omgivelserne bliver malet så klart op. Sammen med hovedpersonen, sidder jeg virkelig i den kirke, midt i syrenpollen og tanker om tab. De lesbiske undertoner er selvfølgeligt heller ikke at kimse ad. ;-) Måske burde jeg skrive noget til denne skriveøvelse. Ved bare nærmest ikke hvad det skulle være. Jeg kan jo ikke gøre det ligeså godt som denne lille perle.

- S.
9 år siden
9 år siden
#2 Syrene Hvid
Nej, og så fik jeg ikke engang sagt det første jeg tænkte... typisk mig. Teksten her mindede mig rigtigt meget om begyndelsen på Kameliadamen-balletten. Hvilket nok er den største ros jeg kan give.
9 år siden