Drømme

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie hvor hovedpersonen har svært ved at skelne mellem drøm og virkelighed. Lad det være op til læseren at finde ud af hvornår de to forskellige bevidsthedsniveauer optræder. Medtag gerne flere personer i historien.

Jeg åbner øjnene, da jeg hører nogen nærme sig min seng. Det varer lidt, før jeg får fat på mine briller, og til min overraskelse ser jeg, at det er dig, min søn, der nu har sat dig i stolen ved siden af sengen.

Du kigger på mig - igennem mig, siger ingen ting, og jeg ser tavst på dig.. Hvorfor er du kommet? tænker jeg. Hvordan kunne du vide, at jeg ligger her ? Jeg vil sige noget til dig, men kan ikke finde ord. Jeg løfter min hånd og vil række ud efter dig, men lader den synke ned på dynen igen.

Du siger stadig ingen ting, sidder frosset fast i tiden, og først da jeg hvisker dit navn, smiler du..

Det er så mange år siden jeg har set dig, og jeg begynder at blive vred. Vidste du hvad det var, du gjorde mod mig, dengang ? Vidste du, hvordan din kolde afvisning kastede mig ud i mange års sorg - sorg som jeg fik bearbejdet, som jeg lærte at leve med, sorg, som du nu kalder frem igen. Vidste du, at jeg har forbandet den dag, jeg fødte dig ?

Jeg ser intenst på dig - forsøger at tale, men opgiver, da jeg ser ligegyldigheden i dine øjne. Som Rachel, der skreg over sine døde sønner i Rahma, således har jeg skreget i sorg over dig, og jeg kan mærke skriget komme igen - jeg forsøger at holde det tilbage. Jeg lukker øjnene et kort øjeblik, at da jeg åbner dem igen, er du væk ! Hvorfor hørte jeg ikke dine trin, da du gik ?

Skriv kommentar

Besvarelsen Besøget er publiceret 04/02-2011 23:23 af elsebaungaard under skriveøvelsen Drømme.
Version 2 - 13/04-2013 22:00
Besvarelsen er på 269 ord og lix-tallet er 24.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

10 år siden
#1 Miss BrownEyes
Nærværende fortællerstemme og konsistent stemning fra "start" til "slut".
Det er nemlig, som om, man som læser bliver inviteret ind i fortæller-jeg'ets eget personlige univers. Denne påstand understøttes af, at historien begynder in medias res og ikke rigtig slutter i gængs forstand.

Et kompetent stykke kortprosa.
Tak for det.
10 år siden
10 år siden
#2 Graziellen
Meget flot skrevet med gode afsnitsinddelinger, der ofte er det halve af historien læsbarhed. Jeg forstår ikke at den døde søn har ligegyldige øjne, han besøger jo hende og må derfor være interesseret i kontakt. Men du åbner jo også muligheden for at det bare er en drøm. Så den er på plads.
10 år siden
10 år siden
#3 elsebaungaard
Til Graziellen: Hendes søn er ikke død (din kolde afvisning) - måske kom han for at se, om HUN virkelig var ved at dø ? Måske håbede hun - måske drømte hun :o)
10 år siden