De 4 årstider

Opgavebeskrivelse

Skriv en lille fiktiv tekst som foregår på en ganske bestemt årstid - forår, sommer, efterår eller vinter. Du vælger selv hvilken, men du må ikke afsløre årstiden i historien. Vis det i stedet, gerne ved brug af "show, don't tell". Historien skal skrives i nutid og gerne have et strejf af mystik.

De fire årstider

Helen er på vej til stranden trækkende sin lille trolley med drømmeseng, parasol og rygsæk efter sig. Det er midt i siestaen, hvor de fleste strandgæster spiser frokost. Hun udvælger omhyggelig en plet i nærheden af et tysk par. Hun sætter sin drømmeseng og parasol op og tøjrer rygsækken og trolleyen forsvarlig til den.
Derefter lægger hun sig til at sove. Hun vågner ved, at en våd badering godt indsmurt i sand rammer hende. Et øjeblik efter smælder en fodbold ind i hendes drømmeseng fra den anden side. Rundt om hende er der nu så mange mennesker, der larmer og ligger så tæt på hende, at hun knapt kan sætte fødderne udenfor drømmesengen.
Hun rejser sig, pakker sammen og går over på restauranten og bestiller en vand. Her sætter hun sig ved et bord helt ud til stranden og nyder solen.
Fem minutter senere dukker en gruppe fodboldspillere i alle aldre op. De spiller på den lille åbne plet på stranden. Hun sidder og betragter dem, men pludselig rammer en vildfaren bold bordet, og flasken med vandet vælter og ryger på gulvet. Hun når lige at redde glasset. Ejeren af restauranten skriger noget, der ikke behøver oversættelse. Nu har Helen fået nok af stranden for den dag og trasker hjem og lægger sig på altanen.
Om aftenen kan hun høre musik fra parken. Åh gud, hvad laver de nu derovre? Tænker hun irriteret. Hun går derned. På den store scene er sat et enormt musikanlæg op og ved siden af står de livsfarlige cykler som ligner gamle biler fra 1920. Når folk kommer hjulene på dem, må man springe for livet for ikke at blive kørt ned. I søen sejler en voksen med et barn rundt i små eldrevne både. De sejler helt op i rumpen på ænder og gæs, der skræpper og skriger med baskende vinger, mens sejlerne ler himmelhøjt.
Hun går hen til en af parkvagterne.
”Hvad sker der, hvad laver I?”
”Vi skal have fest i fem dage og nætter, og vi begynder med dansen kl. 23 og slutter kl. 03 om morgenen. Det er til ære for turisterne.”
”Åh gud. Det er da ikke rigtigt.” Sukker hun
”Jo”, griner han. ”Er det ikke dejligt?”
”Nej, det ved gud, det ikke er.”
Det er livsfarligt at færdes i parken, så Helen lunter hjem på altanen og tager hørerpropper i ørerne. Fem nætter uden nattesøvn og 29 dage til turisterne rejser. Hjælp!!!

Skriv kommentar

Besvarelsen De fire årstider er publiceret 19/02-2011 12:59 af Charlotte Dinge under skriveøvelsen De 4 årstider.
Version 1 - 19/02-2011 12:59
Besvarelsen er på 407 ord og lix-tallet er 28.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

13 år siden
#1 Graziellen
"Det er under uvirksomhed at sjælen arbejder". Hmm. Der lyder ikke til at være særligt meget sjælearbejde der laves i din fortælling. Glæde er godt, men lykke er bedre.

En god beskrivelse af et stresset samfund, hvor der ikke er plads til eftertanker. "De sejler helt op i rumpen på ænder og gæs." Måske er det vigtig for børnene at se ændernes anusser.

Jeg håber virkelig ikke at det er noget du selv har oplevet, for hvilken mareridt.

Det eneste kritikpunkt er at vi ikke kommer fra altane til parken på en tydelig måde. Synes jeg. måske synes andre det ikke. Men eller en rigtig god hverdagshistorie
13 år siden
13 år siden
#2 Bjørn Jensen (spicey)
Hej Charlotte.

Jeg fornemmer helt sikkert den stress man overhovedet ikke har lyst til, når man bare vil nyde solen på en strand. Det samme gælder parken.

Jeg syntes at du skal undgå at bruge lange sætninger i stedet for at binde en lang sætning sammen med et "og". Det er brugt mange gange.

F.eks. sætningen: "Hun rejser sig, pakker sammen og går over på restauranten og bestiller en vand."

Den kunne f. eks. skrives: " Hun pakker det hele sammen. Hun går over til restauranten, hvor hun bestiller en vand."
Der bruges mange "og"'er i teksten.

Jeg har det selv sådan at jeg prøver at undgå "gengangere".. men de kommer frem i ny og næ.

Din beskrivelse af stemningen er rigtig god. Jeg kender, som sagt, fornemmelsen af ikke at have lyst til al den stress.

VH Bjørn Jensen
13 år siden