Den Lille Pige

De 4 årstider

Opgavebeskrivelse

Skriv en lille fiktiv tekst som foregår på en ganske bestemt årstid - forår, sommer, efterår eller vinter. Du vælger selv hvilken, men du må ikke afsløre årstiden i historien. Vis det i stedet, gerne ved brug af "show, don't tell". Historien skal skrives i nutid og gerne have et strejf af mystik.

”Hey vi ses i aften folkens, hos mig kl. 19.00”
”Ja! Vi ses”. Vi går alle fire i hver vores retning. Blæsten er hård og får de løst-liggende blade til at hvirvle op i luften, og de få blade der stadig sidder tilbage på træerne river den ned. Himlen er grå og skyerne hænger som tætte uldtæpper og tynger ned mod jorden.
Jeg går stille i mine egne tanker, men i det samme kommer jeg i tanke om, hvor meget der skal ordnes inden i aften, hvilket får mig til at stoppe op et kort øjeblik. Vejen hjem er lang, især hvis jeg skal følge hovedvejen, derfor snupper jeg et par genveje.
Da jeg kommer til den gamle skole, som blev lukket for præcis 13 år siden, ænser jeg ud af øjenkrogen, en lille pige med bare ben og arme, i en fin lille mørkeblå kjole, eller er den lilla? Jeg tænker bare, at hun godt nok må fryse, for her går jeg i store støvler og tyk jakke, godt pakket ind for at modstå kulden som den bidende blæst bringer.
Jeg tænker ikke videre over det, men fortsætter gennem parken. Jeg trækker huen godt ned over ørene og snøfter et par gange. Ved naturlegepladsen ser jeg endnu en lille pige, denne gang stopper jeg kort op og kigger på hende – hun står bare og ser på mig, men… hvordan kan hun både være her og ved skolen? Jeg flytter hurtigt blikket ned i jorden og sætter tempoet op. Jeg når lige at tænke, at jeg også engang havde sådan en kjole...

”Nå men øh, vil i med hjem over?” spørger Lasse og bryder den tunge stilhed,
”Ja, det er også blevet ret sent” svare Simon og de to drenge og Rikke rejser sig. Jeg følger dem ned og før jeg ved af det, er de ude af syne.
Jeg står lidt og mærker blæsten hive mig i håret, og pludselig ser jeg igen den lille pige lidt henne ad vejen, hun vinker til mig, som om jeg skal følge efter, og jeg bevæger mig ud i mørket.

Jeg har altid følt at der var noget helt specielt ved den skole, og har altid haft lyst til at udforske stedet, men har aldrig turde. Nu står jeg ude foran lågen ind til skolen, mens den bidende blæst tager til. Pludselig mærker jeg noget koldt i min hånd, og jeg kigger ned. DEN LILLE PIGE! Hun har fat i min hånd og trækker mig med ind på skolens område. Pludselig mærker jeg er form for vægtløshed, og pigen trækker mig ind gennem muren. Jeg lukker øjnene!

Skriv kommentar

Besvarelsen Den Lille Pige er publiceret 19/02-2011 22:49 af Maikenpr under skriveøvelsen De 4 årstider.
Version 1 - 19/02-2011 22:49
Besvarelsen er på 438 ord og lix-tallet er 25.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

13 år siden
#1 Baibz
Super fedt skrevet :) men seriøst skriv videre på det , det kan virkelig blive en god novelle :)
13 år siden
13 år siden
#2 Maikenpr
Tak tak! Jeg kan fortælle dig, at den rigtige udgave af historien er meget længere, så der er skrevet videre ;) Den her var jo bare for at holde ord-kravet! :)
13 år siden
13 år siden
#3 Sne Hvid
God historie. Men ja, jeg kunne også godt tænke mig, at se en længere version.
Een ting faldt mig i øjnene.
Du starter med at skrive,

Vi går alle fire i hver vores retning.

hvorefter hun går videre. Lidt senere står der så:

”Nå men øh, vil i med hjem over?” spørger Lasse og bryder den tunge stilhed, "Ja, det er også blevet ret sent” svare Simon og de to drenge og Rikke rejser sig. Jeg følger dem ned og før jeg ved af det, er de ude af syne.

Er det mig der har misforstået noget, eller havde de ikke skiltes først i historien?
13 år siden
13 år siden
#4 Maikenpr
Hej Sne Hvid

Der er et linjeoverspring som viser at der sker noget nyt - de er altså et nyt sted på et senere tidspunkt. I denne her forbindelse er de hjemme ved Maja.

De starter jo med at fri fra skole, hvor jeg personen, Maja, siger at de ses hjemme ved hende kl. 19.00 hvorefter de skilles. Så er følger man Maja der går og ser Den Lille Pige, og så er der det der linjeoverspring og man er nu hjemme ved Maja senere på aftenen hvor de alle 4 er samlet igen. Det er sådan det skal forståed ;)

Og jeg har en længere udgave af historien, men ingen forfatterprofil så jeg kan ikke smide den op nogle steder.
13 år siden