De 4 årstider

Opgavebeskrivelse

Skriv en lille fiktiv tekst som foregår på en ganske bestemt årstid - forår, sommer, efterår eller vinter. Du vælger selv hvilken, men du må ikke afsløre årstiden i historien. Vis det i stedet, gerne ved brug af "show, don't tell". Historien skal skrives i nutid og gerne have et strejf af mystik.

Kridtet skreg mod tavlen. Måske var det fordi hun pressede for hårdt med sine fugtige fingre. Hendes hånd rystede. Hun havde ikke prøvet en så styg klasse før. Hun pressede hårdt, fordi hun ville skrive sit navn på tavlen. Kridtet knækkede under rystelserne af hendes krop eller af presset fra hendes hånd. Kridtets skrig blev afbrudt da det knækkede. Knækkede lige dér hvor hendes fingre holdt fast. Hendes negle overtog skriget fra kridtet et kort øjeblik. Hun flyttede sine fugtige fingrene længere tilbage på kridtet. Kridtet overtog styringen igen. Hun skrev: ”KRISTINE NIELSEN”. Hun kunne høre eleverne fnise bag hendes ryg. Hun ønskede at hendes navn var meget længere. Ved tavlen var hun tryg, sikker og beskyttet. Når hun var færdig med at skrive sit navn kunne hun ikke skjule sig længere. Hun ville være nødt til at vende sig lige om lidt. Hun prøvede at tænke på sidetal og opgavenumre. Hendes ben føltes som smør under hende. Den sidste streg på det sidste ”N” blev lidt bredere end de andre. Som om hun ville nå at bruge hele kridtet. Hun lagde den lille rest af kridtet ned i kridtrenden på tavlen. Hendes hånd blev ved renden. Hun holdt krampagtigt fast, drejede rundt så hun kunne se klassen og de kunne se hende. Hun måtte læne sig mod tavlen for at holde sig oprejst. Elevernes ansigter var alle helt hvide, med øjne og mund som nogle store sorte huller. Hun så mod vinduet og kunne svagt ane en orange glasdør ved siden af. Hun måtte ud! Hun skubbede sig væk fra tavlen og slap kridtrenden. Hun kunne ikke mærke sine ben, men kunne mærke at hun gik fremad mod døren. Hun kunne høre deres stemmer komme tættere og tættere på. De skreg mod hende som langsomme, hule brøl. Det gjorde ondt i hendes bryst og hun kunne næsten ikke få vejret. Hendes hænder nåede famlende ud, fangede håndtaget i døren. Hun måtte læne sig med kinden mod glasset i døren for at blive stående. Hænderne fik vristet håndtaget op. Døren blev fanget af den kolde vind. Hun blev rykket ud af balance og faldt ud på græsset. Hun nåede at se, at græsset stadig var grønt nedenunder de gule og røde egetræsblade. Jorden var kold og fugtig. Vinden hvirvlede et blad op der landede over hendes ansigt. Hun følte en kort, enorm smerte i brystet afløst af en befriende lethed. Stemmerne og de hule ansigter forsvandt. Alt blev hvidt og stille.

Skriv kommentar

Besvarelsen Vikaren er publiceret 19/02-2011 23:47 af Bjørn Jensen (spicey) under skriveøvelsen De 4 årstider.
Version 1 - 19/02-2011 23:47
Besvarelsen er på 411 ord og lix-tallet er 27.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

13 år siden
#1 Pia Hansen
Hej Spicey.

Årstiden må være efterår. Det kommer fint frem mod slutningen.
Historien er god, og jeg føler med den stakkels vikar. Du får mig hevet ind i hendes sind og det er en god præstation. Lidt om, hvordan de pokkers unger er slemme, ville ikke være af vejen, men godt sprog og gode detaljer i øvrigt.
Så er der bare lige det, at du skriver historien i datid, og den skulle jo være i grammatisk nutid.
Om der er en snert af mystik? Jo, måske nok - det er da lidt mystisk, at hun bliver SÅ syg, men det kan jo være stress/nervesammenbrud evt, kombineret med en "lettere" sygdom.

vh. Pia
13 år siden
13 år siden
#2 Bjørn Jensen (spicey)
Tak for din kommentar Pia. jeg kunne ikke dy mig og skrev en ny. Desværre kan man ikke skrive flere indlæg. Derfor kommer det om et par dage som en kortprosa, men som et forsøg på at rette op :-)
13 år siden
13 år siden
#3 Line Knudsen
Kære Spicey. Skræmmende historie. Jeg følte mig hensat til mit første lærerjob for 17 år siden, hvor jeg blev sat til at vikariere for en flok bøller i it, selvom mine fag er dansk og engelsk. Det var et mareridt. Flot brug af årstiden. Tak for fin læsning. VH Line Knudsen.
13 år siden