Den Gråfulde Mand

Drømme

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie hvor hovedpersonen har svært ved at skelne mellem drøm og virkelighed. Lad det være op til læseren at finde ud af hvornår de to forskellige bevidsthedsniveauer optræder. Medtag gerne flere personer i historien.

Jeg efterlader mange store skridt bag mig, og kigger mig endnu en gang over skulderen. Min vejrtrækning er hurtig og nervøs. Jeg sætter farten op, og skynder mig rundt om gadehjørnet. Fornemmelsen er tæt på. Jeg begynder nærmest at løbe, da jeg ser mit hus nede for enden af vejen. Den er lige bag mig nu. Jeg når min hoveddør, træder ind og smækker døren i lige i hovedet på fornemmelsen. Der er helt mørkt i entréen. En skræmt stønnen lyder inde fra stuen. Jeg får tændt lyset og ser, at alt er gråt; uden farver. Min mor kommer ud fra stuen, med en spand maling. Hun smiler og stiller den ind i skabet.
''Hvad er der sket mor?'' Hvisker jeg.

Min mor griner og beder mig om, at gå i seng. Hun tager et hårdt greb om min arm, og nærmest trækker mig op ad trappen. Hun låser mig inde på mit værelse. Forvirret og udmattet sætter jeg mig i sengen og kigger på uret; 04:37.
Jeg vågner af mit ur, der ringer; 07:30. Alt har normal farve, døren er ikke låst. Det var vel bare en drøm. Jeg går ned i køkkenet, og ser min mor står og laver morgenmad. Jeg lister mig ud af bagdøren, uden at hun ser mig, men bliver opdaget idét jeg snupler over dørtrinnet. Jeg sætter mig op på den farveløse terrasse, og kigger ud over den grå have. Ser de sorte fugle flyve henover den hvide himmel. Jeg mærker min mors hånd på min skulder, og hører hendes korrupte latter endnu en gang. Den kører rundt i hovedet på mig, og pludselig mærker jeg et slag i baghovedet.

Jeg sætter mig op i sengen, min puls er høj og jeg har en voldsom hovedpine. Jeg går ned i stuen, bliver som sædvanligt irreteret over det grimme lysegrønne tapét. Bemærker ikke den sortklædte mand, der sidder i sofaen. Fortsætter ud i entréen og er lige ved, at snuble over det blå-stribede gulvtæppe. Jeg åbner skabet, for at finde min jakke, men ud i hovedet på mig ryger en spand maling?

Skriv kommentar

Besvarelsen Den Gråfulde Mand er publiceret 22/02-2011 01:43 af o1amanda under skriveøvelsen Drømme.
Version 1 - 22/02-2011 01:43
Besvarelsen er på 347 ord og lix-tallet er 23.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.