Opholdsstuen

Opgavebeskrivelse

Tag en fiktiv person fra en af dine egne historier (eller find på en ny) og beskriv opholdsstuen i hans/hendes hus, lejlighed eller anden bopæl. Beskriv stedets vigtigste detaljer. Brug flere sanseindtryk end kun synet, fx lugte og lyde. Lad omgivelserne vise hvem der bor der. Husk eventuelt at benytte en eller flere af de teknikker som du har lært i andre skriveøvelser.

Max grinede. Han var nået langt siden sidst. Han sad ved stuebordet med sin avis. Den duftede af nytrykt sværte. Han var nået lidt længere ind i avisen. Han læste overskriften: ” Rådjur hade försvunnit från märket”. Solen var ved at stå op. Den dampende kaffe stod på stuebordet og duftede herligt af tidlig morgen. Han rejste sig op et kort øjeblik. Han smed ekstra brændeknude ind i pejsen fra kurven der stod ved siden af. Der var lidt køligt syntes han. Det var frostvejr udenfor. Han samlede avisen op igen. Han læste videre. Udenfor kunne han høre vinden hvisle i granskoven. Bjælkehytten var hans egen. Den kostede ham næsten ingenting og at jage fasaner, elge eller andre dyr, var det bedste han vidste. Også selvom nogle af dem var forbudt. I reglen efterlod han sig ikke spor. Han sad stadig i sin morgenkåbe. Men om et øjeblik ville han være iført sit kamuflerede tøj. Han elskede at det lugtede af jord. Han elskede lugten af krudtet fra patronerne. Han elskede at bevæge sig lydløst mod sit bytte. Bjælkerne flettede sig mod hinanden. Det var tydeligt at det var en bjælkehytte. Hytten var firkantet. Bygget simpelt. Ét rum, én dør og 3 vinduer. Den side der var længst væk fra døren og vinduerne, var soveplads. Under det største vindue, lå en død hjort på et lange metalbord. Det var nemmere at gøre rent. Han elskede lugten af våd pels og den sødlige lugt af blod. Hovedet var adskilt fra kroppen og lå med sit prangende gevir og kiggede tomt ud i jagthytten. Blodet fra hjorten var hen over natten løbet ud i den store håndvask der var mellem hovedet og kroppen. I dag skulle han ikke jage. Men han glædede sig til at igen ville være på vej hjem til Danmark. Der var kød til en god pris. Han tog sit tøj på og bandt de sorte militærstøvler. Han gik over til hovedet som lå med halsen bøjet ned i vasken. Han bøjede sit hoved på skrå og kiggede direkte i de døde øjne.
Han klappede den blidt på mulen og sagde: ”Snart skal du få plads hos dine venner”.
Han vendte sig om og så at der var plads. Lige over sengen, i mellem ræven og elgen.

Skriv kommentar

Besvarelsen Jægeren er publiceret 24/02-2011 23:45 af Bjørn Jensen (spicey) under skriveøvelsen Opholdsstuen.
Version 1 - 24/02-2011 23:45
Besvarelsen er på 377 ord og lix-tallet er 26.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

9 år siden
#1 Mogens Sørensen (Mons1957)
Hej spicey, det er et fint lille portræt vi får her af jægeren, eller nærmere krybskytten, da han jo tydeligvis ikke altid jager lige lovligt. Du formår bestemt at give et fint billede af hans hytte, også med lugtene. Nu kender jeg jo ikke den af dine historier, som du har taget personen fra, men jeg får bestemt en fornemmelse af, hvad han er for en. VH Mons
9 år siden
9 år siden
#2 tomwaits
Fin historie, men jeg tror du med fordel kunne skrive den igennem igen. Prøv at vise i stedet for at fortælle. Show, don´t tell. han var, han sad, den duftede, han sad, han læste, solen var osv, osv. Teksten bliver nemt til en form for opremsning, hvor du i stedet kunne vise hvordan han sidder og godter sig over det forbudte dyr, der tilfredsstiller hans lugtesans.

Skriv f. eks. Den firkantede bjælkehytte var indrettet simpelt. Netop den enkelthed, som han elskede. Han holdt specielt meget af de solide bjælker i loftet, der flettede sig ind i hinanden.
i stedet for:
"Bjælkerne flettede sig mod hinanden. Det var tydeligt, at det var en bjælkehytte. Hytten var firkantet. Bygget simpelt."
9 år siden