Før springet

Opgavebeskrivelse

Fortæl om situationen i flyveren, inden tre faldskærmsudspringere hopper ud gennem den åbne sidedør. Hvorfor er de i flyet? Hvordan er deres indbyrdes relationer? Det er helt op til dig selv om du vil gøre teksten humoristisk, spændende, dialogpræget og så videre.

Ha! sgu da ingen sag. Det kilder i maven men det ser ikke så slemt ud når jeg kigger ud af den åbne dør. Jimmy skal vist kaste op. Morten er hvid i hovedet. ”Hey.. hvad er det med jer.. er det nu eller hvad?”, jeg råber mod dem og griner. ”Hvad med en cheeseburger?. Jimmy tager en pose frem og brækker sig i den. Stanken når mig. Jeg ignorerer den. Jeg har glædet mig til det. Ikke til springet, men til at få skovlen under Jimmy og Morten. Morten følger trop og brækker sig også i en pose. Ha! godt jeg tog en søsygepille i forvejen. Jeg råber mod dem: ”Kæft I er ulækre, tag jer sammen!”. jeg råber. Prøver at overdøve larmen fra motoren og vinden der stormer koldt ind i flyveren. Jeg ser på Jimmy og tænker: ”Idiot, så kunne han alligevel ikke”. Bagefter ser jeg på Morten. Hans hoved er bøjet. Han kigger op på mig med røde øjne. Jeg tænker: ”Jeg vinder helt sikkert væddemålet”.
Jeg synker en gang for at udligne trykket i ørerne. ”Tøsedrenge”, tænker jeg. Jeg griner og kigger på dem. Jeg råber: ”Stakler”. Jimmy, den ellers så seje gut, som jeg har set en del til, siden jeg startede i motorcykelklubben og Morten også. Morten er min gamle barndomsven fra vejen. Jeg fik ham til at joine ”MC-Raiders” for et halvt år siden. Han har altid været den stille type. Nu er han vild og fester igennem. Jimmy står for indkøb af reservedele. Han er sjældent til at ryste ud af kurs. Han er Jyde. Jeg griner: ”Nå vatarme? Hvad bliver det til?”. De sidder overfor mig. I det samme bliver lampen gul over mit hoved. Både Morten og Jimmy peger. De råber noget som forsvinder i vinden. Jimmy og Morten vakler lidt da de hiver sig op i håndtaget på indersiden af flyveren. Jeg griner højt. Jeg er helt klar. Turen er gratis, hvis jeg springer først. Lampen bliver grøn. Jeg kigger ud i det tomme intet. Jeg ser landskabet som et lille puslespil. Jeg vender mig om og råber grinene: ”Vi ses røvhuller”. De vinker ad mig. I det jeg hopper ud tænker jeg: ”Jeg vandt væddemålet”. Mens jeg farer ned mod jorden under mig, leder jeg febrilsk efter snoren til faldskærmen. Først da går det op for mig, hvad Morten og Jimmy prøvede at fortælle mig.

Skriv kommentar

Besvarelsen Væddemålet er publiceret 02/03-2011 18:35 af Bjørn Jensen (spicey) under skriveøvelsen Før springet.
Version 1 - 02/03-2011 18:35
Besvarelsen er på 398 ord og lix-tallet er 18.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

8 år siden
#1 Pia Hansen
Hej Spicey.

Sommetider skal man lytte til, hvad andre siger. Også selvom man er en sej gut.
Velfortalt og velkomponeret historie.
Gode detaljer, som f.eks det med den gule knap, der lyser.

Vh. Pia
8 år siden