Inspirationsøvelse #5

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 5 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 5 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 5 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Det kom lige før det hele gik i stykker. Stjerneskudet. Det fløj lystigt, næsten ihærdigt over himlen, søgte ly. Gemte sig, måske? Det var der i hvert fald, og der var ingenting at ønske, ikke længere.
Han sad med sin halvrøgede cigaret i hænder, der nu var ligeså blå som blodårene, der nærmest syntes at have svulmet op så de var ganske tydelige under den pergamenttynde hud. Øjnene løb i vand, og han vidste ikke længere om det var på grund af kulden eller på grund af ingenting.
Fordi han frøs eller fordi han ikke gjorde.
Og han var ligeglad.
Han var kold som is, og han var ligeglad.
Han havde røget en halv pakke gul Camel om dagen i 5 år, og han var ligeglad.
Han var iklædt en trøje med en stor og grim tomatklat, der havde siddet der siden i går, og han var ligeglad.
Han havde fået nyheden om de nylige jordskælv rundt omkring, havde hørt nyheden om dét, der nu i nat ville ramme, og han var ligeglad.
Han havde set et stjerneskud, han havde aldrig nogensinde set et stjerneskud før i nat.
Og han var ligeglad.
Han kunne allerede mærke det nu; hvordan tingende lige om lidt ville briste, knuses mod det ubehandlede trægulv, og hvordan hans egen maske ikke ville kunne holde til det. Han blev nødt til at prøve. Han måtte se det i øjnene, måtte stå og falde på det, han vidste var virkeligt, men som han aldrig havde hverken smagt på, følt, set eller hørt.
Han vendte sig om, utroligt, tænkte han, blodet bruser for mine ører, det løber igennem min krop med lynets hast, jeg har aldrig været så bange.
Men min hånd er fuldkommen rolig. Den ryster ikke.
Spejlet reflekterede hans krop og sjæl og tanker, hans frygt, hans had, hans hengivenhed og hans øjne.
Så ramte jordskælvet.
Og det hele blev knust.
Tilfældige ord: tomat, spejl, jordskælv, stjerneskud, maske

Skriv kommentar

Besvarelsen Reflektion er publiceret 13/03-2011 21:00 af Arouet under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #5.
Version 1 - 13/03-2011 21:00
Besvarelsen er på 315 ord og lix-tallet er 27.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 år siden
#1 Anne Sophie Schou (Fitte)
Prægnant øjeblik = magisk. Du har evnen til at skabe det, så fortsæt med det da sin fortælling rammer lige i Solar Plexus.
11 år siden