Inspirationsøvelse #5

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 5 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 5 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 5 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

En plet græs midt i en overfyldt have, hvor et dansegulv er lagt. Trægulvet nærmest blusser af den friske bonevoks, og helt oppe glimter den sydlige stjernehimmel. I det fjerne kan man skimte et akvarium fuldt af tropiske fisk. Ude i den ene side står orkesteret og spiller i de hvide uniformer. Deres pander glinser af sved, og deres øjne søger mod inderlommen, hvor de har lagt deres sidste cigar.
Midt ude på gulvet står et par og danser. Kvinden læner sig bagover, og kun det yderste af hendes tåspidser rører gulvet. Hendes mørke hår falder i bølger og i øret dingler en dråbeformet perle. Hun har en sort blondekjole på og en slids i den ene side afslører hendes mælkehvide ben. Manden, som holder hende, er klædt i kjole og hvidt. Hans mørke hud gløder i skæret af silkelanternerne, som hænger i træerne, og hans sorte hår krøller let i varmen. Hans ansigt er let på skrå, og han betragter hende, som en person betragter sit gyldne trofæ. Kvindens blik er stift, hendes ansigt er stivnet, næsten som en bleg maske. Hun kigger ud i mørket, over mod et eksotisk udseende klatretræ, hvor en gartner står, næsten skjult i skyggerne fra den store villa. Selvom han står med en havesaks i hånden, er hans øjne fixeret på det dansende par, hans øjne følger kvindens mindste bevægelse. Kvinden bærer en diamantring på hendes venstre ringfinger. Den sidder midt på fingeren, nærmest som om hun har puttet den på i al hast. Hendes dansepartner bærer en lignende ring, og han griber næsten kærligt omkring hendes, som var det hans kærligste eje. Kvindes arm er spændt, som om hun længes efter at rive den væk fra hans greb. På hendes bryst glimter et lille guldhjerte, næsten skjult i blonderne, og i det fjerne glimter et hjerte til svar, hængende fra gartnerens hals.
Tilfældige ord: trofæ, klatretræ, maske, gartner, akvarium

Skriv kommentar

Besvarelsen Stillbillede er publiceret 14/03-2011 17:50 af Sofie Hill under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #5.
Version 1 - 14/03-2011 17:50
Besvarelsen er på 310 ord og lix-tallet er 36.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

10 år siden
#1 Anne Sophie Schou (Fitte)
Jeg er dybt imponeret af din historie taget din alder i betragtning. Billedet med parret der danser er utrolig smukt og elsker din slutning .. fortsæt, fortsæt, fortsæt!
10 år siden
10 år siden
#2 Sofie Hill
Mange tak
10 år siden
10 år siden
#3 MisBruun
Det skinder heftigt igennem hvad den handler om, hviket jeg mener gør dit lille teksstykke en andelse fladt. Hvis du skjulte budskabet lidt mere, ville det helt klart gøre tektsten mere spændene for læser. Der er ikke nogle sansere, eller beskrivelser som sådan, i det store helle kunne det godt lyde lidt mere som et referat af en film. Men godt emne:)
10 år siden