Inspirationsøvelse #5

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 5 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 5 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 5 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Roen fylder hende, hun sukker, mærker følelsen optage hendes krop. Kæmper sig op gennem sprækkerne i gulvbrædderne, op gennem tæerne efterlader en lille kildren, kærtegner hendes lår, løfter skørtet kort inden det når forbi hendes navle - stilet mod hjertet, når aldrig derop.

Stearinlyset blafrer stille i vinden og hun mærker den kolde, friske brise smutte igennem hendes sarte silkeskjorte og kysse hendes hud.

Hun vender sig om og åbner øjnene rolig, tripper stille hen over det afdankede trægulv af gamle skibsvrag, hun næsten danser, let på tå, i lighed med en lille ballerina i teatret, ubekymret, smuk, fantastisk.
Hun ved følelsen ikke varer ved, falder sammen. Tårerne triller langsomt ned ad hendes kind, som dråber der smyger sig ned af et koldt glas limonade en varm sommerdag.
Mærker overraskelsen over sine egne følelser; fortvivlelse, glæde, sorg.

Hun river den lille runde håndvævede blonde dug af det fine antikke bord under vinduet, sparker blidt til kurven med strikketøj, mærker vreden overtage den glæde og lethed hun følte få blot et øjeblik siden.

Alt er roligt nu, hun smiler blidt igennem tårerne, mærker varmen fra den hånd der gav tryghed. Blid og let som en fjer, betryggende og rolig som yndlingsbamsen da man var barn. Hun ved hvad hun vil, selvom det trykker hende, hun mærker hjertet give slip. Måske er det bedst at glemme, bedst ikke at føle, trygheden og varmen lister sig bort, som en stille mus på vej til sit skjul. Smerte og frygt lurer forude, gør natten mørk og skræmmende. Savnet er stort, kaos omringer hendes aura, dybrød presser hendes puls i vejret, dunkende junglerytmer fylder hendes bryst.

Hun tager det gamle sort-hvid foto op af lommen, husker hvordan det var. Ønsker følelserne var fanget i billedet, åbner døren og løber ud i det fri, efterlader sig kaos og savn.
Alene, besluttet,kæmpende.

Keeping a close watch on this heart that once agian only belongs to her.
Tilfældige ord: strikketøj, stearinlys, silkeskjorte, overraskelse, foto

Skriv kommentar

Besvarelsen A feeling er publiceret 14/03-2011 21:43 af Christina Maas (Christina89) under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #5.
Version 1 - 14/03-2011 21:43
Besvarelsen er på 320 ord og lix-tallet er 35.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

10 år siden
#1 Rasmus Delf (Eudaimoniac)
Jeg synes at det er en rigtig velskrevet tekst. Specielt første halvdel er god. Den måde du bruger sproget på uden at skele til korrekt sætningskonstruktion synes jeg giver en rigtig god indlevelse i hendes flyvske og kaotiske sindstilstand.

Starten virker lidt som starten på en erotisk novelle. Kærtegner lår, gennemtrænger silkeskjorter og kysser hud...

Der hvor jeg mister det lidt er i anden halvdel af teksten. Det starter med den meget klodsede sætning "lille, runde, håndvævede, blonde dug". Behøver dugen virkelig være alle de ting. Kan den ikke nøjes med at være en blondedug eller håndvævet? Sammenlignet med det lette og flyvske sprog brugt kort forinden, så synes jeg denne sætning stopper det flow du havde opbygget og det er ærgerligt.

Derudover er der nogle rent sproglige ting jeg synes er skæmmende og et enkelt udeblevet komma der er decideret meningsforstyrrende, men jeg synes godt jeg kan læse hen over de ting og nyde teksten som den er. Hvis du gerne vil have det kan jeg godt ridse de ting op jeg bed mærke i, men de fleste tager ikke sproglig kritik til sig så det er ofte spild af tid at give den.

Alt i alt en dejlig tekst der er stærkest i første halvdel :)
10 år siden
10 år siden
#2 Christina Maas (Christina89)
Hej Eudaimoniac..

Jeg er ikke som de fleste, og vil gerne have en lille opridsning af de fejl du ser, hvis ikke jeg selv kan se dem, kan jeg ikke lære af dem.. :)

Og ja der er nogle fejl, den er skrevet en sen aften, og når først flowet er der, bliver jeg som regel ved med at skrive - det giver lidt fejl.. men vil hellere end gerne blive bedre.. :)

tak for den fine kommentar i øvrigt..
10 år siden
10 år siden
#3 Rasmus Delf (Eudaimoniac)
Jeg kender godt det med at skrive en sen aften hvor rodene flyder, men lad det ikke være en undskyldning.
Specielt i så kort en tekst vil det lige tage 15 minutter at lave en grundig korrektur inden man sender den ind.

Nå, men som sagt er det jo ikke graverende fejl, men ting jeg lagde mærkelig da jeg læste teksten.

"Hun vender sig om og åbner øjnene rolig" - der skal 't' på rolig. Jeg kan godt smage at det vil ødelægge sætningen lidt, så i stedet kunne man skifte ordet ud med et andet blødt ord som 'stille'.

"følte få blot et øjeblik siden" (sidst i afsnit 4) - der skulle vist have stået for.

"Savnet er stort, kaos omringer hendes aura, dybrød presser hendes puls i vejret" - Personligt synes jeg der er mærkeligt med noget der omringer en aura da en aura jo netop omringer personen og der vil det der omringer auraen aldrig komme i berøring med personen. Det er en lille bagatel :) sætningen "dybrød presser hendes puls i vejret" kan jeg ikke helt forstå. En farve presser hendes puls i vejret ? Eller er der tale om at der skulle være et komma efter ordet 'dybrød'?

"Hun tager det gamle sort-hvid foto op af lommen" - Der er intet sprogligt galt med det den sætning, men jeg undrer mig bare over at hun har et billede i lommen på sin sarte silkeskjorte. Det kan fint være at hun har det, men for mig ville det være mere naturligt hvis hun f.eks. havde haft det i hånden igennem hele seancen.

Som sagt før, så er det jo småting og finpudsning :) Teksten var godt skrevet og flowet var generelt godt :)
10 år siden