Inspirationsøvelse #5

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 5 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 5 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 5 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

I skoven med de mange små søer og sumpede overgange til de små øer, der går han.
Solen står i zenit lige over træernes toppe, varmen er fugtig, T-shirten klæber til hans fugtige krop. På en af de små øer, hersker en enkelt plante, den er kæmpestor, den virker helt rød, men de grønne blade ligger lige under, hele den ydre flade er sat til i de smukkeste røde blomster og så er den hul, det er hans hule. Hulen gemmer på hemmeligheder, ting og sager. Et akvarium er fyldt op med mange slags liv fra søen. Han elsker at ligge helt fladt, presse hovedet helt tæt på glasset, lave en billedramme med sine hænder, så han får fornemmelsen af at være under vandet, sammen med de små vand dyr. Et leksikon med forklaring på alt det han ser, men ikke lige forstår. Cirka midt i hulen står en gammel ølkasse fra Carlsberg med bunden i vejret, en mindre træplade er banket på til et bord. På bordet står en kaktus, som hans mor smed ud, fordi den var grim. Kaktussen blev reddet, fordi den var en Cowboy - kaktus og han kunne godt lide navnet. Et stort forstørrelsesglas ligger også på bordet. Hulen er hans et og alt. Her kan han være alene med alle sine ting og det som er spændende lige nu. Han har endnu ikke inviteret nogen af sine venner til sin hule på den lille ø. Så er hulen ikke mere hans sted, og det kan han ikke bære, har han tænkt over. Så hulen er fortsat hans hemmelighed. Og hulen gemmer på mere. En lille ven der kommer tit forbi, næsten hver gang han er i hulen. Han kan altid høre, når den kommer. Først lander den i blomster floret foroven, så dykker den ned i de grønne blade, hopper fra gren til gren, rundt om stammen i hulens indre. Sætter sig til rette på en af de nederste grene, lægger hovedet lidt kækt på skrå og kigger intenst på ham. Og han bliver lige lykkelig hver gang. Finder lidt frø, lægger dem i sin hule hånd og hans vingede ven lander på tommelfingeren. Nipper lystigt frøene i sig. Han ser kærligt og helt tæt på, den lille fugl. Dengang i starten, var han i tvivl om den var en skovspurv eller en gråspurv, men nu ved han, at han er en gråspurv, endda en han, så er de kammerater. Og en god kammerat sladrer ikke om deres hemmelighed. Om hulen på øen, midt i den lille skovsø.
Tilfældige ord: gråspurv, kaktus, akvarium, leksikon, hule

Skriv kommentar

Besvarelsen En god kammerat er publiceret 15/03-2011 01:26 af Poul Brasch (Blækhuset) under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #5.
Version 1 - 15/03-2011 01:26
Besvarelsen er på 424 ord og lix-tallet er 26.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

10 år siden
#1 Pia Hansen
Hej.

Fin lille fortælling med et sart strejf af fantasy. Det er nok især de ydre rammer om den hemmelige hule, der giver dette strejf eller drys. Kan rigtig godt lide det.
"Blomsterfloret" er i et ord, og der er vist en mere af slagsen (altså at du bruger to ord, der skal hænge sammen)
Der er mest "Tell" - men det passer nu meget godt ind i sprogstilen - og ville kræve meget plads at omforme til "show," så det er udmærket.
Dejlig hule ;-)

Pia H
10 år siden
8 år siden
#2 Ulla Hexibru (heksemutter)
Hej Poul
Det er en sød tekst, den virker helt troværdig, i sin beskrivelse af drengen, hans hemmelige hule.og ikke mindst hans gode kammerat gråspurven, og deres intense og nærmest "lykkelige" forhold".
Tak for ordene
Fra Heksemutter
8 år siden
8 år siden
#3 Poul Brasch (Blækhuset)
Dejligt når en gammel hengemt tekst bliver foldet ud og læst i et nyt lys. Så kan den leve lidt endnu. Poul Brasch
8 år siden