Inspirationsøvelse #5

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 5 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 5 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 5 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Far.

Strikketøj, gave, maske, vækkeur, stjerneskud.

Mikkeline sov sødt. En lækker, lysebrun baby med lyserøde tutter i sorte lokker. Ni måneder. Mia sad ved siden af, bøjet over sit STRIKKETØJ. En limefarvet hættestriktrøje. En GAVE til Mikkelines mor. Den ville være flot til Tildes brune hud. Mia og Thomas havde adopteret hende fra Sydafrika tyve år tidligere. Pangfarver klædte hende. Mia sloges med en MASKE, hun havde tabt. Der var den. ”Den, der ler sidst, ler bedst”, sagde hun til sig selv og fik den vildfarne maske syet fast. ”Got you”!

Om en halv time ville mobilens VÆKKEUR ringe. ”Hun må højst sove to timer, Mor”, havde Tilde sagt. ”Ellers kan hun ikke sove i aften, og vi skulle jo også gerne have et par timer for os selv. Især når I sådan har sendt os på date.”. Mia smilede. Tilde og Mikkelines far havde været kærester, siden 3.g. Og nu var de allerede gift og forældre. Mia og Thomas havde syntes, det var alt for tidligt. Det var vigtigt at løbe hornene af sig først. Men på den anden side. Med et barnebarn som Mikkeline kunne man ikke klage. Og de unge måtte træffe deres egne valg. Mia syede trøjen sammen og lagde den væk. Hun håbede, de nød maden og hinanden. Hun slukkede vækkeuret og dikkede ind gennem tremmerne. ”God morgen, Bedstes bedste ven. Har du sovet godt?”

Mikkeline kom hurtigt op at stå i sengen. ”Se”, hvinede hun og pegede ud ad vinduet. Et STJERNESKUD oplyste himlen. Mia lukkede øjnene og ønskede et lykkeligt liv til sin lille guldklump. Nu var barnets interesse fanget af en bold i sengen. ”Ned”, råbte hun og kastede bolden. Hun grinede henrykt, da hendes Bedstemor samlede den op og rakte hende den. ”Kan du sige Tak?” Mikkeline koncentrerede sig, så hun blev rød i hovedet. ”Tak, Far”, sagde hun så. ”Tak, Far”.

Da Tilde og Sander bankede på, sad Mikkeline til højbords med leverpostejfirkanter i hele hovedet. ”Mor”, råbte hun glædesstrålende. ”Far”. Alle grinede. Tilde smuk med sin nye hættetrøje om skuldrene. ”Hun kalder nu også mig Far”, sagde Mia lidt stødt. ”Bedstemor er nok for svært”. Tilde og Sander grinede.”Hun kalder alle hvide mennesker Far”, forklarede Sander. ” Mor er brun, og Mikkeline er brun, og dagplejen er også brun. Jeg er hvid, og jeg hedder Far, så det gør du altså også. Det skal nok hjælpe, når hun kommer i vuggestue.

”Jeg skal nok lære mit barnebarn at sige Bedstemor”, svarede Mia. ”Men indtil da er jeg pavestolt af at være blevet Far. En kvinde i min alder. Det er et mirakel”.
Tilfældige ord: stjerneskud, tomat, gave, trofæ, raket

Skriv kommentar

Besvarelsen Den stolte far er publiceret 15/03-2011 14:23 af Line Knudsen under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #5.
Version 1 - 15/03-2011 14:23
Besvarelsen er på 434 ord og lix-tallet er 24.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

10 år siden
#1 Pia Hansen
Hej Line.

Sjov og lun hverdagshistorie.Klogt barn, der kan sige "Tak, far," og forsøger at gruppere omverdenen :-)
Det forstyrrede mig lidt, at du RÅBER de bundne ord ud. Men det fjerner godnok enhver tvivl om hvorvidt, du har brugt dem eller ej.

Pia H
10 år siden
10 år siden
#2 Charlotte Frigaard (colette59)
Hej Line!

Sjov og sød historie! Du formår at flette de opgivne ord ind i din tekst på en meget naturlig måde. Og så viser din tekst jo, hvor fantastiske børn kan være i deres måde at tænke på!

Charlotte
10 år siden
10 år siden
#3 Line Knudsen
Tak for jeres kommentarer. Jeg er vist kommet til at snyde. Jeg valgte fem ord fra nogle af de ordsæt, der var angivet i de besvarelser der lå, før jeg skrev min tekst, valgte fem ord blandt dem, og skrev min historie med de fem ord. Da jeg så havde sendt teksten ind nogle timer senere, dukkede der fem andre ord op. Jeg er en klovn til alt elektronisk. Kan nogen forklare mig reglerne? VH Line Knudsen.
10 år siden