De 4 årstider

Opgavebeskrivelse

Skriv en lille fiktiv tekst som foregår på en ganske bestemt årstid - forår, sommer, efterår eller vinter. Du vælger selv hvilken, men du må ikke afsløre årstiden i historien. Vis det i stedet, gerne ved brug af "show, don't tell". Historien skal skrives i nutid og gerne have et strejf af mystik.

Den kolde blæst minder mig altid om det. Gråvejret, der ligesom trækker sig over landet som et tæppe af depression hjælper ikke på mit humør. Så snart farverne på træerne skifter fra grøn til gul og orange, for dernæst at ryge af, skifter mit humør også. Livs gnisten inden i mig dør, ligesom bladene på træerne. Jeg tror godt jeg kan forklare hvorfor, men jeg vil ikke, det hjælper ikke at snakke med nogen om det. For de kan ikke ændre det der er sket, det som skete en dag som denne. Et koldt vindstød rammer mit ansigt, jeg følger havets bølgers kurve, op og ned, op og ned. En stemme inden i mig råber, jeg hører den ikke, den råber hele tiden, jeg vil ikke høre den. En dråbe rammer min pande, jeg kigger op. I det samme begynder regnen at styrte ned. Jeg flytter mig ikke fra min plads på stenen. Kigger bare op, og lader regnen falde ned på mig. Min makeup begynder at løbe, imens stemmen inden i mig igen begynder at råbe. Jeg lukker øjnene, og for første gang i lang tid, hører jeg hvad den siger. ”Du kan komme videre, du skal komme videre!”. Jeg åbner øjnene igen. Jeg mærker ikke længere dråberne imod mig, det er holdt op med at regne. Solen bryder igennem skyen, for hurtigt at blive dækket igen. Jeg smiler for første gang i tre uger. Noget stort og mørkt inden i mig er på en eller måde blevet vasket væk. Jeg ved ikke hvordan, men pludselig føles verden ikke så forfærdelig længere. Jeg tænker. Ingen skal komme og samle mig op fra jorden når jeg er helt død og vissen. Jeg vil klare det, jeg kan klare det. Noget inden i mig er begyndt at spire. Hvem ved, måske kommer det jeg leder efter først frem, når bladene begynder at vokse igen? Men jeg har følt et tegn. Jeg rejser mig fra stenen og begynder at gå hjem. Ind imellem kigger solen frem fra skyerne. Jeg føler det jeg har drømt om så længe, men ikke har kunnet håbe på. I dag er starten på en ny begyndelse.

Skriv kommentar

Besvarelsen En ny begyndelse er publiceret 16/03-2011 20:10 af Henne under skriveøvelsen De 4 årstider.
Version 1 - 16/03-2011 20:10
Besvarelsen er på 359 ord og lix-tallet er 22.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

13 år siden
#1 Janne Andersen (Porter)
Hej Henne.

God historie med masser af følelser, omend jeg synes at din person hurtigt får et nyt syn på sagen. Men måske er det fordi jeg selv er slem til at tygge drøv på tingene.

Dejlig opløftende slutning, jeg var lige ved at løfte hovedet for selv at mærke solen i ansigtet :-)

Mvh
Porter
13 år siden