Inspirationsøvelse #5

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 5 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 5 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 5 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Hun tog sig god tid. Det var første gang i årevis hun havde indvilliget i en date. Den normale undskyldning var, at hun skulle arbejde, men pga fyringen var hendes barriere fjernet.
De skulle mødes kl. 3 ved det store akvarium, det var hendes ide, hun havde alting fundet det langt lettere at føre en samtale, når man var blandt andre skabninger - især fisk, de studerede en nøje, uden at komme med bemærkniger.
Hun var sent på den, det var ikke noget nyt, en mand måtte lære at leve med hendes manglende tidsfornemmelse, så hvorfor ikke starte ud med en forsinkelse. Forpustet stormede hun ind til arkvariet, han stod og studerede klovnefiskene, de var hendes yndlings, han havde en underlig ro over sig, men hun vidste ikke helt hvad det betød.
Hun råbte et forsigtet hej, de få mennesker i den mørke gang kiggede forbavset mod hende, hun var ikke vant til den opmærksomhed, hun stod flov et øjeblik, men der var han.
Han var høj, men ikke for høj, han smilede og rakte glad en gave frem, som var det et trofæ, han havde vundet ved en tivolibod. Han var tilstedeværende ikke som hendes kollegaer plejede at være. Tankerne kørte rundt, men uden slutdistination. Han måtte være den rigtige med villa, vovse, volvo og de to siddende i en slidt sofa med barnegråd i baggrunden.
Munden kørte, hans ansigt ændres til et stift udtryk, det kække smil lå gemt bag en maske af fremmedhed, han var en fremmed, hvilket hun havde glemt!
De gik hen til den nærliggende cafe, hun brød sig ikke om kaffe, men i dagens anledning. Nippende drak hun af kaffen for at holde fast på ham og det hun savnede. Selskab. Tilsidst måtte hun tvinge kold kaffe ned og da han spurgte: "er din kaffe ikke blevet kold?" Smilede hun og rystde svagt på hovedet og drak en tår. Han tog afsked med et beskedent kindkys og vinkede en sidste gang, da hun drejede om hjørnet. Hun var lykkelig.
Hun satte sig foran telefonen og ventede - minutter blev til timer, som blev til dage, hvorfor ringede han ikke? Hun kiggede over mod sengen, hvor gaven stod, vendte sig og rødmede. Tomatten med en seddel, hvorpå der stod: Spis mig. Han var noget særligt. Hun tog telefonen og trykkede nummeret, ventende, mens det ene dut blev til det andet...
Tilfældige ord: akvarium, maske, tomat, trofæ, gave

Skriv kommentar

Besvarelsen "Spis mig" er publiceret 17/03-2011 21:57 af Isabel Mosgaard under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #5.
Version 1 - 17/03-2011 21:57
Besvarelsen er på 395 ord og lix-tallet er 32.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

10 år siden
#1 Anne Sophie Schou (Fitte)
Kan rigtig godt lide din slutning, og den kan godt virke lidt tung i længden, men til fanger du min opmærksomhed igen, så rigtig god historie fra mit perspektiv.. :)
10 år siden
10 år siden
#2 Bjørn Jensen (spicey)
Rigtig god tekst og du får løst opgaven med ordene på en god måde.

Det der distraherede mig var din forkortelse "pga" i starten af teksten. Det er lidt det samme som at skrive 200 kr. i en tekst, hvor teksten skulle være tohundrede kroner.

Du fanger stemningen i (jeg går ud fra det er Danmarks Akvarium)Akvariet godt. Sætningerne hænger godt sammen. Følelserne har du også med.
Flot skrevet. Du får 3 stjerner

Venlig hilsen Bjørn
10 år siden
10 år siden
#3 Cecilie Knudsen (Culle)
Hejsa :-)
Jeg er enig med Bjørn i at det der "pga" var dybt forstyrrende. Du har også en lille fejl i starten skriver du: "...hun havde alting fundet det..." Læs korrektur og så er den der.

Jeg kan godt lide delen med tomaten hvor der står "spis mig" på tricker mig og får mig til at tænke.

Alt i alt en rigtig, lille, sød, charmerende tekst, fortsæt med det gode arbejde!

MVH Cecilie
10 år siden
10 år siden
#4 Isabel Mosgaard
Tak for kommentarerne. forkortelsen forstyrrede faktisk ogsaa lidt mig selv, men til sidst ignorede jeg det, men kan godt se jeres pointe, som jeg vil tage med mig fremover. Jeg brugte noget tid paa korektur, idet jeg skriver paa et udlandsk tastatur, men ofte laeser man sig blind i sine egne tekster.

Stedet er ikke noget konkret, jeg ville lade det vaere op til laeseren, hvor de synes historien skal foregaa.
10 år siden
10 år siden
#5 Louise Ness Nielsen (Zippo)
Lækker tekst, du løser opgaven og giver et indblik i hvad der foregår i hovedet på kvinden, de følelser hun har og som mange måske kan relatere til. Smukt.
10 år siden
10 år siden
#6 Sofie Hill
Jeg synes, det er en super historie, og jeg kunne ikke lade være med at sukke en smule, da drømmefyren ikke tog telefonen...

Der er dog lige en lille ting. Du har en tendens til at lave rigtig lange sætninger og sætte komma, hvor der burde være punktum. Måske skulle du arbejde på at sætte flere punktummer i stedet for komma.
10 år siden