Den mørke kærlighed

Oplevelse

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie som tager udgangspunkt i en oplevelse for en person med nedsat fysisk funktionsevne. Hvordan føles det fx at være døv, blind eller enarmet? Lad det være op til læseren at finde ud af hvilket handicap der kan være tale om. Skriv ud fra hovedpersonens synsvinkel. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Ordene skær i mine ører. Det er det samme hver dag. Jeg kan smage deres fordomme, lugte deres forfængelighed for noget der er anderledes. Jeg kan mærke deres måbende blikke. Hvorfor kan de ikke bare accepterer, at jeg ikke er som dem? De overvåger mig, kan jeg fornemme. Alle steder fra, viger deres fordomme. Jeg kan ikke holde det ud. Hvornår er man god nok? Hvordan bliver man god nok? Dagen hvorpå dette helvede stopper, bliver den bedste i mit liv. De kolde fliser, som jeg sidder på, er lune under mig. Jeg har siddet, omringet af disse u genkendelige personligheder, i timevis nu.

Kun én kan jeg kende. Hånden der tager min, og får dæmpet snakken i krogende. Tager mig med hjem, snakker til mig. Hun er noget særligt. Jeg er sikker på, at hun er rigtig smuk. Sådan lyder det i hvert fald. Da hun fører mine arme rundt om hendes æstetiske krop. Jeg mærker hvordan hun fører sig frem. Hun lægger armene om mine skuldre, og lægger sin kind mod min. Min krop ryster, det kilder i maven. Hendes læber nærmer sig mine.

Jeg læner mig frem mod hende, længes efter mere.. da hun trækker sig tilbage. Hendes arme glider væk fra mine skuldre. Sukkende fører hun min hånd, op til hendes kind. Jeg mærker hendes tårer. Har jeg gjort hende ked af det? Klart. Jeg hører ikke til her. Døren finder jeg selv, og går ned af vejen. Om det er den rigtige vej jeg går, kan være ligemeget.

Nogen løber bag mig, så jeg sætter farten op. Inden jeg ved af det, tager en hånd min. Det er hende! En blanding af glæde og sorg breder sig i min krop, som en million sommerfulge. Hun hvisker i mit øre; at hun ikke græd fordi der er noget galt med mig. Hun græd, fordi hun ville ønske, at jeg kunne se hvor smuk verden var...

Skriv kommentar

Besvarelsen Den mørke kærlighed er publiceret 18/03-2011 13:45 af o1amanda under skriveøvelsen Oplevelse.
Version 1 - 18/03-2011 13:45
Besvarelsen er på 319 ord og lix-tallet er 18.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.