Inspirationsøvelse #5

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 5 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 5 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 5 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Hun så op, på væggen med tårer i hendes brune øjne. Hendes mor kom med hastige skridt imod hende og med et bekymret ansigtudtryk. "hvorfor græder du, Angelina?" Angelina, slog armende omkring hendes mor og sagde med grådet stemme "Jeg savner hende, mor" Angelina, slap hendes mor og kiggende Sørgmodigt op på fotografiet, af hendes bedstemor. Angelina´s mor, smilte et forsigtig smil til hende. Vendte sig om, og gik hen
Til det store vindue i stuen, bøjende sig ned ved kurven, med stearinlys. Hun tog et par stykker op, og satte dem i vinduet. Med en tåre, løbende ned af Venstre kind.
Angelina så spørgende på sin mor, moren svarende " Hvis du finder tændstiksæsken, kan vi tænde et par lys for hende, og minde den tid vi havde sammen Med hende" Angelina, svarende ikke. Hun gik hen til kaminen, fandt tændstikæsken frem, og gik med langsomme tunge skridt hen til moren ved vinduet. Hun så på sin mor, og de kiggende begge to, på fotografiet sammen. Angelina, vendte sig om mod vinduet. Tog en tændstik frem fra æsken, og strøg den forsigtig, hun Satte forsigtig den ene hånd op bag flammen for at den ikke skulle gå ud, og tændte det ene stearinlys, efter dette gav hun sin mor tændstikken som gjorde det samme, med det andet stearinlys. Moren pustende, forsigtig flammen ud. Og sagde, "til minde for, min mor og min datters bedstemor, må hun have fundet fred" De kiggende stille ud, af det store vindue med stjerneklar himlen. Angelina anede et stjerneskud, hun ville have ønsket men nående det ikke. Angelina, kiggende på sin mor og smilte ved sig selv, hvad kunne man dog også ønske mere, end hendes egen mor. Angelina, fangende hendes mors opmærksom og sagde "godnat mor, i morgen skal vi fejre nytårsaften sammen og se raketter blive skudt af, og synge sange." Angelina smilte, med et strejf af Glæde. Hendes mor, smilte igen gav hende et kys på kinden. "sov godt, Angelina, jeg elsker dig" Angelina, gik hen til hendes værelse, åbende døren, vendte sig om i døren og sagde " i lige måde, mor" Lukkende, stille døren. Angelina gik hen og lagde sig i sengen.

Næste dag.
Angelina vågnende, ved at solen skinnende på hendes ansigt.
Hun kiggende hen på akvariummet som stod ved siden af. Sagde med fjollet stemme, "godmorgen, i små klovnfisk er i sultne?" Hun rejste sig op fra sengen, og gik hen foran akvariummet, tog dåsen med Fiskemad, og lod et par flager dumpe ned i vandet. Der blev banket, på døren. Angelina gik hen og åbnende, der stod hendes mor med et smil på læben. "tillykke med fødselsdagen, Angelina"
Tilfældige ord: raket, stjerneskud, akvarium, stearinlys, foto

Skriv kommentar

Besvarelsen En aften, med familien er publiceret 24/03-2011 01:47 af Ordklang under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #5.
Version 1 - 24/03-2011 01:47
Besvarelsen er på 441 ord og lix-tallet er 33.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

10 år siden
#1 tomwaits
Hej
Du kan med fordel skrive historien igennem igen. Du bør så være opmærksom på hendes/sin. Idet jeg går ud fra at moren i historien er Angelinas egen mor, så hedder det sin.
Et par eksempler:
1. sætning hedder det Hun så op med tårer i sine brune øjne - eller i de brune øjne.
Angelina slog armene om hendes mor - sin mor. (Grådet stemme = grødet stemme.)
Angelina slap hendes mor = Angelina slap sin mor.
Kiggede sørgmodigt op på fotografiet af hendes bedstemor = sin bedstemor.
Det hedder til minde om.
Du kan også med fordel sætte dig ind i reglerne for kommasætning og brugen af store bogstaver. Jeg lurer lidt på om det er med vilje, du bruger stort begyndelsesbogstav inde midt i en sætning, og at du flere gange undlader stort begyndelsesbogstav ved sætnings begyndelse.
Angelina fangede hendes mors opmærksomhed = Angelina fangede sin mors osv.
Angelina gik hen til hendes værelse = A. gik hen til sit værelse.
Akvariummet = Akvariet
Min kritik er givet dig i den bedste mening. Håber du modtager den som sådan.
Held og lykke med skriveriet.
10 år siden
10 år siden
#2 Ordklang
Hej Tomwaits

Værdsætter din kritik, heller det vil sige værdsætter, din hjælp.
Da det kun gør mig bedre, til at skrive.

Har altid været vant til, at skrive digte.
Det gav mig lige, en påmindelse om hvor meget forskel der er på de forskellige skrive genre.
Værdsætter din hjælp. Tomwaits

Mange, tak.
10 år siden