Vendepunktet

Opgavebeskrivelse

En historie er ofte bygget op omkring et vendepunkt, som skal holde læserens opmærksomhed fanget. Et vendepunkt i en tekst må meget gerne overraske og uden et eller flere vendepunkter bliver en historie let kedelig og forudsigelig. Skriv en fiktiv tekst, som indeholder mindst ét vendepunkt. Der skal være en hovedperson i teksten. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Hun puffede døren til Café Bianca op. Thor var der ikke endnu. Selvom de ikke havde set hinanden i 15 år, huskede hun, at han aldrig var særlig præcis, så hun kunne ligeså godt købe en cola og sætte sig med sin bog. Forhåbentlig kunne den optage hendes tanker, til han kom.

”Hvad læser du?” Han stod foran hende med et stort smil. Stort kram. Kys på kinden. ”Dejligt at se dig igen. Hvor var det fedt, du fandt mig på Facebook.” Han satte sig over for hende. Han var blevet tyk. Kinderne var runde, en dobbelthage klemte sig op over skjortekraven. Han havde poser under øjnene og var også blevet noget tynd i toppen, men de brune øjne var stadig spillevende, og hans varme, lidt skæve smil var helt, som hun huskede det. Hans dejlige smil. Han var hendes første kærlighed. Trist, at det ikke havde været gengældt. Hun havde troede, hun ville dø af sorg efter tiende, da skulle på hver sit gymnasium, men hun havde ikke haft mod til at kontakte ham igen. Havde været alt for bange for at blive afvist. At han havde fundet nye venner. Måske endda en kæreste. Hun havde aldrig fortalt ham, at hun var forelsket i ham.

Det var hyggeligt at snakke med ham igen. På én måde var det som om, der ikke var gået mere end en uge, og hun huskede, hvor meget sjov, de havde haft, selvom de ikke havde været kærester. På den anden side var det helt anderledes, fordi de kunne være sig selv. Dét var altså en god ting ved at blive voksen. At man kunne stå ved sig selv på en anden måde.

Pludselig sagde han som i en sidebemærkning: ”Ja, jeg var jo forelsket i dig i mange år i skolen”. ”Hvad sagde du?” ”Øehm, jeg sagde, at jeg havde været forelsket i dig i skolen”, gentog han lidt forfjamsket. ”Det sagde du bare ikke!”. Fanden tage ham. Hvorfor havde han aldrig sagt det? Hvorfor havde han ikke taget hendes hånd, den aften de gik så tæt, at deres hænder hele tiden strejfede hinanden? Hvorfor havde han aldrig kysset hende til en fest? Alt det de var gået glip af. Og der gik så mange år, inden hun fandt en kæreste. Han så temmelig utilpas ud, så hun. Han ville sige noget mere, men hun afbrød ham. ”Jeg var også meget forelsket i dig”. Han stirrede lamslået på hende.

Da de sagde farvel sent den aften, holdt de længe om hinanden. De kiggede hinanden dybt i øjnene som for at reparere fortiden. Hun var lige ved at give efter for trangen til at kysse ham, men kom til at tænke på Anders. Og på Thors kone, som ventede sig. Hun kunne ikke.

Men hun nynnede hele vejen hjem. Hendes historie var blevet helt omskrevet. Han havde været forelsket i hende. Nogen havde elsket hende dengang. Det var den største gave, hun længe havde fået.

Skriv kommentar

Besvarelsen Den største gave er publiceret 07/05-2011 10:01 af Maibritt Bansholm Andersen (maibrittba) under skriveøvelsen Vendepunktet.
Version 1 - 07/05-2011 10:01
Besvarelsen er på 491 ord og lix-tallet er 20.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

9 år siden
#1 Poul Brasch (Blækhuset)
Kære Maibrittba

Sød lille ting du har skrevet.
Jeg har lige kommenteret "Mand", om mænds tårer.
Rigtige mænd græder ikke, men jeg blev sgu lidt fugtig.
Det kogte op i min østrogen beholdning.

Det er en stor gave, at være elsket.

"da skulle på hver sit gymnasium" mangler vist et petit "de". Ellers dejlig letlæselig.

Vh.
Poul
9 år siden
9 år siden
#2 carped15
Hej Maibritt

God lille historie du har skrevet. Jeg er vild med den. Du skriver dejligt letlæseligt og præcist, hvilket altid frembringer kvaliteten i en god historie. Specielt er jeg vild med din afslutning. Pludselig kunne jeg genkende det dejlige i at få at vide, at nogen havde følelser for én for lang tid siden, omend det egentligt burde være fuldkomment ligegyldigt nu. Skarpt tænkt og godt fanget i historien.

Tak for det.

Kristian
9 år siden
9 år siden
#3 Lejsy Storm
Hej Maibrittba

Det er en rigtig varm historie, som du her beskriver. Ja, hvor meget anderledes ville livet ikke være, hvis vi var ærlige over for hinanden?

Du har et dejligt letlæseligt sprog. Du får 4 stjerner af mig.

Mvh.
Lejsy Storm
9 år siden
9 år siden
#4 Line Knudsen
Kære Maibritt.

Fin og velskrevet historie om et gensyn med den første kærlighed. Dejlig livsbekræftende. Jeg brugte også facebook i min, er det så lån eller tyvri? Tak for en god læseoplevelse, og til lykke med Mors dag, hvis du ellers er mor eller papmor eller noget. Venlig hilsen Line Knudsen.
9 år siden
9 år siden
#5 Maibritt Bansholm Andersen (maibrittba)
Tak for jeres søde kommentarer - det er dejligt, at I kan lide min lille historie. Det er også meningen, at den skal være livsbekræftende. Give et bud på, hvornda man ikke nødvendigvis behøver at ærgre sig over tabte muligheder. Med kun 500 ord, må hoverpersonerne dog springe e del mellemregninger og overvejelser over og komme hurtigt til konklusionen, men dejligt at få feedback på, at det fungerer alligevel. Mange hilsener fra Maibritt
9 år siden
9 år siden
#6 Amanda Julie
Hej Maibritt

Pudsigt. Har selv skrevet samme skriveøvelse og har selv brugt navnet Thor uden at have læst din besvarelse, der iøvrigt er utrolig sød, forinden .

Det er en rigtig fin historie, man kan relatere til. Ikke fordi jeg vil påstå at være gammel nok til at kunne mødes med gamle skolekamerater, jeg ikke har set i 15 år, og mindes vores halvhjertede stævnemøder, men hvem kender ikke til følelsen af at dvæle lidt for længe ved fortiden? Jeg hyggede mig med læsningen og har fået lyst til at forelske mig lidt i noget nyt (som er gammelt), bare for en enkelt dag, selvom jeg hænger på efterhånden lidt forældet (men dejlig!) kæreste :-) Det tror jeg ikke er nogen usund følelse.

Tak for lidt livsbekræftelse.

Hilsen Amanda
9 år siden